Skocz do zawartości
Boru91

Obudowa do 200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Za ok. 200 zł możesz też mieć SilentiumPC Gladius 800 Pure Black / Zalmana Z9 Plus, które są na dobrą sprawę lepsze od SPC Brutusa 410. Poniżej masz test, w którym zostały przedstawione obie wymienione przeze mnie wcześniej obudowy:

Obudowy komputerowe dla graczy - Test modeli do 300 zł | PurePC.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są ok,ale za troche więcej niż 200zł ;)

W agito.pl masz Gladiusa za 201 zł:

Obudowa SilentiumPC Gladius 800 Pure Black - Obudowy komputerowe - Sklep internetowy Agito.pl

ale chyba jest warta swojej ceny (SilentiumPC)

Chyba tak :)

W razie czego Brutus 410 również jest dobrym wyborem w swojej cenie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wejdzie do tej budy (Gladius) Scythe Mugen?

Tak (jeśli mowa o wersji bez okna).

I jak z mocowaniem dysków twardych - dobrze tłumią wibracje?

W Gladiusach nie ma tłumienia drgań dysków (jak i w każdej obudowie gdzie montaż jest na szynach lub przy pomocy plastikowych montażów). Tłumienie drgań dysków masz np. w niektórych obudowach Antaca i we Fractalach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sobie SilentiumPC Regnum L50 cena 320 zł, ale jak ją zobaczysz :lol2: będziesz wniebowzięty :D. Masz filtry przeciw kurzowe wszędzie tam gdzie potrzeba. Regulator obrotów wentylatorów. Jedyne minusy jakie stwierdziłem to przy podkręceniu na full wentylatorów obudowa drga, no i przy montażu zasilacza XFX 550 natrafiłem na problem z kablem do zasilania procesora, musiałem poprowadzić kabel za płytą główną trochę męczarni ale się udało. No i masz gumki przy dyska twardych niweluje to drganie.

Edytowane przez Bloodneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sobie SilentiumPC Regnum L50 cena 320 zł

[...]

No i masz gumki przy dyska twardych niweluje to drganie.

W Brutusie 410 też są :) A się nawpychałem, żeby tam dysk wrzucić, na dobrą sprawę mógłby trzymać się spokojnie bez śrubek ;)

Generalnie Brutus 410 jest spoko, kupiłem go 2 tygodnie temu. Tylko dioda "power" strasznie mocno świeci, jak zostawiłem na noc skanowanie antywirusem i się po komputer uśpił, to jak wstałem do pracy myślałem, że mi policja pod oknem stoi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam wszelkie kable starczyły, i od przycisków power/reset, i od diod (nawet musiałem je związać, żeby troszkę skrócić ;)), od zasilacza do mobo też starczyło. Nie wiem o jakie kable jeszcze może chodzić ;)

Aha, mobo mam mATX jeśli to robi jakąś różnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi