Boru91 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Chciałbym kupić nową obudowę do 200zł , na oku mam : SilentiumPC Brutus 410 czy jest ok i czy np: nie bedzie problemu z podłączeniem zasilacza( w podpisie) do mobo? chodzi o długosc kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 Za ok. 200 zł możesz też mieć SilentiumPC Gladius 800 Pure Black / Zalmana Z9 Plus, które są na dobrą sprawę lepsze od SPC Brutusa 410. Poniżej masz test, w którym zostały przedstawione obie wymienione przeze mnie wcześniej obudowy: Obudowy komputerowe dla graczy - Test modeli do 300 zł | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 (edytowane) są ok,ale za troche więcej niż 200zł ;) ale chyba jest warta swojej ceny (SilentiumPC) Edytowane 10 Grudnia 2011 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 są ok,ale za troche więcej niż 200zł ;) W agito.pl masz Gladiusa za 201 zł: Obudowa SilentiumPC Gladius 800 Pure Black - Obudowy komputerowe - Sklep internetowy Agito.pl ale chyba jest warta swojej ceny (SilentiumPC) Chyba tak :) W razie czego Brutus 410 również jest dobrym wyborem w swojej cenie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2011 dzieki za pomoc ;) wezmę jednak tego Brutus'a 410 , tylko jeszcze pytanie czy dlugosc kabli wystarczy do podlaczenia do mobo, jak myslisz? nie chce mi sie odpinać i mierzyć ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) A wejdzie do tej budy (Gladius) Scythe Mugen? I jak z mocowaniem dysków twardych - dobrze tłumią wibracje? Edytowane 11 Grudnia 2011 przez -Paluch- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 A wejdzie do tej budy (Gladius) Scythe Mugen?Tak (jeśli mowa o wersji bez okna). I jak z mocowaniem dysków twardych - dobrze tłumią wibracje?W Gladiusach nie ma tłumienia drgań dysków (jak i w każdej obudowie gdzie montaż jest na szynach lub przy pomocy plastikowych montażów). Tłumienie drgań dysków masz np. w niektórych obudowach Antaca i we Fractalach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 A do wersji z oknem nie wejdzie? W których budach dokładniej jest dobre tłumienie? Bo w gruncie rzeczy to dyski najwięcej hałasu robią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Zobacz sobie SilentiumPC Regnum L50 cena 320 zł, ale jak ją zobaczysz :lol2: będziesz wniebowzięty :D. Masz filtry przeciw kurzowe wszędzie tam gdzie potrzeba. Regulator obrotów wentylatorów. Jedyne minusy jakie stwierdziłem to przy podkręceniu na full wentylatorów obudowa drga, no i przy montażu zasilacza XFX 550 natrafiłem na problem z kablem do zasilania procesora, musiałem poprowadzić kabel za płytą główną trochę męczarni ale się udało. No i masz gumki przy dyska twardych niweluje to drganie. Edytowane 14 Grudnia 2011 przez Bloodneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelazowy Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zobacz sobie SilentiumPC Regnum L50 cena 320 zł [...] No i masz gumki przy dyska twardych niweluje to drganie. W Brutusie 410 też są :) A się nawpychałem, żeby tam dysk wrzucić, na dobrą sprawę mógłby trzymać się spokojnie bez śrubek ;) Generalnie Brutus 410 jest spoko, kupiłem go 2 tygodnie temu. Tylko dioda "power" strasznie mocno świeci, jak zostawiłem na noc skanowanie antywirusem i się po komputer uśpił, to jak wstałem do pracy myślałem, że mi policja pod oknem stoi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 chciałbym dostac odp. na pyt z postu 5, wystarczy tak lub nie ;p dzieki z góry ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelazowy Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Mi tam wszelkie kable starczyły, i od przycisków power/reset, i od diod (nawet musiałem je związać, żeby troszkę skrócić ;)), od zasilacza do mobo też starczyło. Nie wiem o jakie kable jeszcze może chodzić ;) Aha, mobo mam mATX jeśli to robi jakąś różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...