Nicramer Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Chcę złożyć kompa na SB, bo AMD w tym segmencie nie ma szans. Komputer będę używać do przeglądania neta, oglądania filmów i czasem chcę również pograć w gierki ;) Potrzebuję CPU, MB, RAM i DVD. Mam do wydania ok. 900 zł, a zamawiać będę ze sklepu morele.net Ze starego kompa mam budę no-name, dysk ata 250GB oraz grafę radka x1600. Przedstawiam moje dwie propozycje: G850 + P67 Pro3 + 4GB + Lite-On i3-2120 + H61iCafe + 2GB + Lite-On Za pierwszym przemawiają 4GB Ram, przyciski Power/ClearCMOS/Reset i chipset P67. Za drugim zestawem przemawiają chipset H61 (na którym wykorzystam IGP) oraz procesor. Czy da się złożyć coś lepszego? Jeśli nie, który zestaw bardziej opłaca się brać? Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Nicramer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jeśli nie masz zamiaru w najbliższym czasie zmieniać cpu na i5 to branie płyty na p67 mija się z celem. Jeśli zmiana cpu na i5 jest planowana, bardziej opłaca się brać na G530 zamiast G850. Na h61 są tańsze płyty a można wtedy brać 4GB ramu. Jeśli dysk na ata, wskazane aby płyta miała to złącze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...