Bagin100 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Witam, to znowu ja. Nie chcę rozpoczynać nowego tematu więc pisze tutaj. Kupiłem ten zasilacz FORTRON FSP400-60GLN i pojawił się problem. Po podłączeniu i odpaleniu komputera wiatraki zaczęły pracować ale monitor nie włącza się, co dziwne po odczekaniu około minuty monitor odpalił. Na drugi dzień nie było już tak fajnie bo odczekałem chyba z 5 minut i nic ale potem jakoś poszło... Dzisiaj próbowałem go odpalić chyba przez godzinę. Na obudowie dioda pali się ciągłym światłem, żadnych sygnałów z biosu. Wszystko podłączone prawidłowo wszystko sprawne. Czy ktoś wie o co tutaj chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Wiatrak to nie wentylator. Znajdź sobie różnice sam ;) 1. Sprawdź czy np. nie zapomniałeś o tej dodatkowej wtyczce 4-pin na płycie głównej 2. Sprawdź zasilacz miernikiem 3. Po dociskaj wszystko. Czasem przy wymianie zasilacza np. lekko wysuniemy k.graficzną i klops nie ma styku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagin100 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Jak już wyżej napisałem WSZYSTKO działa i WSZYSTKO dobrze podłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Bagin100 tak z ciekawości. Jakie części kupiłeś do tego komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Winny może być oczywiście także monitor. Inwerter siada lub coś innego. Najłatwiej sprawdzić podłączając monitor do innego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagin100 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Problem rozwiązany, uszkodzona była taśma od dysku. Sens - w najbliższym czasie kupie 6800 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagin100 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 A jednak nie, dzisiaj wywaliło mi korki w mieszkaniu i gdy chciałem odpalić kompa działo się to samo - brak obrazu. Rozkminiłem że to wina dysku twardego bo nie za każdym razem chce się włączyć. Może to spowodowane jest tym, że nie jest podpięty z kabla ATA tylko zwykłego Molexa 4PIN i nie wiem... ma za małe napięcie? Mój dysk ma tylko takie wejście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...