JurnyWiedzmin Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich, mam mały problem z prawidłowym podłączeniem wieży do pc, z wieży wychodzą dwie wtyczki prawy i lewy kanały i do pc idzie jack, ale kiedy podłącze kolorami jak trzeba (biały do białego, czerwony do czerwonego), to np. w winampie lub w eq karty dźwiękowej kiedy przesunę żeby grał sam lewy głośnik to gra prawy i na odwrót, raczej powinno być odwrotnie, głośniki na pewno są dobrze podłączone, patrzyłem też z inną wieżą i innym kablem i to samo, czy to normalne? i nie trzeba patrzeć na kolory, z góry dzięki za pomoc :). Edytowane 12 Grudnia 2011 przez JurnyWiedzmin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Podepnij odwrotnie wtyczki do wieży, po prostu masz odwrotnie polutowane przewody w minijacku. Ortografia poprawiona, dzięki piotreek za zwrócenie uwagi :oops: Edytowane 12 Grudnia 2011 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 Kolory nie mają znaczenia, podpinaj tak, aby grało jak Ci pasi. YogiCK pisze się wieża jeśli chodzi o sprzęt audio :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurnyWiedzmin Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Hmm, ale ja mam z 3 takie kable i każdy ma to ''wadę'', dwa jakieś made in china a trzeci porządny jest i każdy tak samo odwraca kanały jak kolorami podłącze, paranoja jakaś. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez JurnyWiedzmin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 To może we wieży jest pomieszane wejście. Najprostszą metodą jest odpalenie aux w wieży i dotknięcie wewnętrznej części gniazda chinch, to zobaczysz które wejście jest lewe a które prawe. Możesz też podpiąć kable zgodnie z kolorami, jeśli dotkniesz nasadki (tej części, która jest z przodu wtyczki) jack'a to powinieneś usłyszeć szmer/buczenie z lewego głośnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurnyWiedzmin Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wieża jest ok, wcześniej miałem philipsa już wysłużonego i to samo było, teraz mam technicsa i to samo, chciałem się tylko dowiedzieć dlaczego tak się dzieje, bo to dziwne, powinno być kolorami, a nie na odwrót... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Sprawa jest prosta i inaczej nie będzie, opcji jest 5: 1. zamienione złącza w wieży 2. źle przylutowane kable w jacku 3. źle założone kolorki na Cinch 4. komputer odwraca sygnał, czy to na karcie, czy to softwareowo. 5. źle podłączone głośniki do wieży lub zmienione wyjścia z wieży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KombinezonMario Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Znając życie, to pewnie jest to problem z lutowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Obstawiam odwrotnie podpięte głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 pewnie głośniki były podpinane jak wieża stała tyłem do podłączającego i ten podpiął głośniki tak, że ten co miał po lewej do lewego wyjścia, a ten co po prawej do prawego, co po odwróceniu wieży frontem do usera spowodowało zmianę kanałów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...