miro Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzwiek wynika chyba wlasnie z bardzo wysokiej temperatury jaka panuje na plycie w tej czesci, plyta sie zaczyna rozgrzewac, miedz sie rozszerza, natomiast sama plyta nie i to moze byc problem, gdyz sie okaze ze przegrzejemy plyte nastapi fizyczne jej uszkodzenie i z gwarancji [gluteus maximus]... Proponuje zalozyc radiatoy na MOSFETY -npewno nie zaszkodzi, tak robi SOLTEK i MSI.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 miro już dawno mam radiatory na mosfetach i innych układach :twisted: ABIT bedę miał za 480 lub 520zł pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzwiek wynika chyba wlasnie z bardzo wysokiej temperatury jaka panuje na plycie w tej czesci, plyta sie zaczyna rozgrzewac, miedz sie rozszerza, natomiast sama plyta nie i to moze byc problem, gdyz sie okaze ze przegrzejemy plyte nastapi fizyczne jej uszkodzenie i z gwarancji <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... Proponuje zalozyc radiatoy na MOSFETY -npewno nie zaszkodzi, tak robi SOLTEK i MSI.... od kiedy Soltek zaklada radiatory na mofset'ach...gdzies Ty wyczytal takie rewelacje :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzwiek wynika chyba wlasnie z bardzo wysokiej temperatury jaka panuje na plycie w tej czesci, plyta sie zaczyna rozgrzewac, miedz sie rozszerza, natomiast sama plyta nie i to moze byc problem, gdyz sie okaze ze przegrzejemy plyte nastapi fizyczne jej uszkodzenie i z gwarancji <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... Proponuje zalozyc radiatoy na MOSFETY -npewno nie zaszkodzi, tak robi SOLTEK i MSI.... od kiedy Soltek zaklada radiatory na mofset'ach...gdzies Ty wyczytal takie rewelacje :?: pozuczone od _Vip_ z wątku: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=377...der=asc&start=0 http://www.1000lecie.pl/~vip/rad.jpg :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzwiek wynika chyba wlasnie z bardzo wysokiej temperatury jaka panuje na plycie w tej czesci, plyta sie zaczyna rozgrzewac, miedz sie rozszerza, natomiast sama plyta nie i to moze byc problem, gdyz sie okaze ze przegrzejemy plyte nastapi fizyczne jej uszkodzenie i z gwarancji <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... Proponuje zalozyc radiatoy na MOSFETY -npewno nie zaszkodzi, tak robi SOLTEK i MSI.... od kiedy Soltek zaklada radiatory na mofset'ach...gdzies Ty wyczytal takie rewelacje :?: pozuczone od _Vip_ z wątku: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=377...der=asc&start=0 http://www.1000lecie.pl/~vip/rad.jpg :D no to fajnie,ale ja te radiatorki sam robilem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a to przepraszam, ze wprowadzilem w blad :? ale MSI daje na bank :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 zabawiłem sie troche z moim Epoxem i problem Vcore to napewno wina MOSFET a bardziej temperatury !! grzeją sie tak *#$%!% :evil: że można sobie coś upiec ... radiatory prawie nic nie dają bez wentylatora nad nimi... EPOX dał [gluteus maximus]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Hmmm. No wlasnie mam dylemat czy zakładac te radiatorki czy nie... Bo jak bede sprzedawac to lepiej zeby MOBO była jak nowa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Hmmm. No wlasnie mam dylemat czy zakładac te radiatorki czy nie... Bo jak bede sprzedawac to lepiej zeby MOBO była jak nowa :P kup sobie dwustronna tasme termoprzewodzaca,radiatorki beda sie ladnie trzymac,a jak bedzie trzeba to mozna latwo wszystko usunac.Ja tak mam i jest cacy.(fotki wyzej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Heh. Taka zwykła tasma dwustronna ? Przewodzi w ogóle to ciepło ? hehe :P A może izoluje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Heh. Taka zwykła tasma dwustronna ? Przewodzi w ogóle to ciepło ? hehe :P A może izoluje :P nie,nie zwykla :lol: dwustronna tasma TERMOPRZEWODZACA.Ktos na forum taka sprzedawal swojego czasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Tak apropo vcre mi sie przypomnialo, moze pomoze (chodz nie musialem tego uzywac) http://8rdafaq.com/Epox_nForce2/file.php?f...shutoff_mod.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Tak apropo vcre mi sie przypomnialo, moze pomoze (chodz nie musialem tego uzywac) http://8rdafaq.com/Epox_nForce2/file.php?f...shutoff_mod.htm niezłe :twisted: tylko jak tu nie rozwalić płyty... może jakiś sposób na LAKIER :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 najlatwije jest odlutowac te nuzke i lekko do gory poniesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Hmmm. No niezłe :) Tylko czy warto ryzykowac ? MK1 masz ABITA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 abit bedzie w piatek, bedzie testowany na sprzęcie u kumpla NIESTETY zestaw "profanacja" :) : A 1700+ (jiuhb 0323 dlt3c batch 150) SK6 + delta 256MB 333 (jakiś szit) zasilka 350W IMPET (Codegowany szit) EPOXa przerabiam, u kolesi z servisu GSM :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No więc mamy piątek :) GDZIE TESTY :> ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 No więc mamy piątek :) GDZIE TESTY :> ????będą bedą... jeszcze nie mam ale dzisiaj dostanę... procesor spoko działa na 2300 Mhz więc luz... wieczorek pifka i testujemy ABITA... ja wczoraj testowałem dzwięk na EPoxie i przy oglądaniu DVD w 5.1 to straszny syf :evil: dla 2 głośników OK. wyniki wieczorem albo w sobote rano, to zależy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Hmmm. Mam juz sobote a testow nie widac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 no siema... abit robi swoje, tak jak przypuszczałem proc leci na 2300 mhz przy napięciu 1.6V ale za pierwszym razem działał na 1,5V !!! poprostu prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e... mosfety chłodne :!: dalej nie kręciłem bo tylko AC + CODESHIT 350W i napięcia spadały :( ramy poleciały na 166 na 2.6 V... reasumujac.... problem napieć przez MOsfet na abicie nie istnieje ! narazie 2300 (11,5 x 200) asych 166 DDR PŁYTA godna polecenia, sam mam dylematy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 no siema... abit robi swoje, tak jak przypuszczałem proc leci na 2300 mhz przy napięciu 1.6V ale za pierwszym razem działał na 1,5V !!! poprostu prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e... mosfety chłodne dalej nie kręciłem bo tylko AC + CODESHIT 350W i napięcia spadały ramy poleciały na 166 na 2.6 V... Zaczynam dochodzic do tego ze ja mam chyba jakas wyjatkowa plyte 8O owszem w abicie sa chlodne mosfety ale na tym epoxie co mam takze sa 8O i w obu plytach z linii 12V ciagniete jest napiecie wiec to nie problem 5V/12V 8O W abcice od pewnego momentu mosfety zaczynaja byc nieprzyjemnie cieple ale to juz przy wyzszych napieciach/taktowaniach PŁYTA godna polecenia, sam mam dylematy Z mojego punktu widzenia to epox jest lepszy, ma mocniejsze zasilanie niz abit jednakze abit ma niezaprzeczalne zalety takie jak to ze chodzilo mi 235mhz fsb z pudelka i ma SS ktore rozgniata rozwiazanie epoxa na cmedia jak robala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Hmmm. No to mamy obszerne testy :o :P:P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 dzwiek wynika chyba wlasnie z bardzo wysokiej temperatury jaka panuje na plycie w tej czesci, plyta sie zaczyna rozgrzewac, miedz sie rozszerza, natomiast sama plyta nie i to moze byc problem, gdyz sie okaze ze przegrzejemy plyte nastapi fizyczne jej uszkodzenie i z gwarancji <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... Proponuje zalozyc radiatoy na MOSFETY -npewno nie zaszkodzi, tak robi SOLTEK i MSI.... od kiedy Soltek zaklada radiatory na mofset'ach...gdzies Ty wyczytal takie rewelacje :?: ostatnie wypusty DRV5 mialy radiator na tranzystorach to pewnie jakas nieudana seria plyt z zepsutym zasilaniem - wprowadzili pobor pradu z linii 12v i cos skopali potrwierdza sie tylko stara prawda zeby nie kupowac plyt z pierwszych wypustow np. ww Soltek ,na poczatku totalna klapa ,a pod koniec produkcji juz calkiem przyzwoita plyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 High Vcore Shutoff Fix zrobiony - nóżka odgięta :D 2500 (12,5 x 200) lub 2475 (11 x 225) prime95 stabil - 1.8 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 miałem ten sam proble - rozwiązało go dopiero zmienienie zasilacza na mocniejszy :D chieftec zszedł na psy! po podniesieniu napięcia do 1.775V miałem na +12V - +12.78V a na +5 - +5.9V kosmos - a przy dłuższej pracy włączało się zabezpieczenie antyrzeciążeniowe - 3 minuta czekania aż ostygnie grr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Ten link z vmodem mi nie dziala :( Ma ktos jakis inny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 LINK do moddów EPOX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mi się coś takiego działo na 8rda+, vcore 1,8 i cykanie kolo proca i padaka. Ale gdy odsunąłem głośniki i pompkę od WC od kompa to szło stabilnie!!! Jakieś wyładowania musiały byc :lol: ale i tak mobo w naprawie bo jak dałem vcore 1,4 to zmarła :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mi się coś takiego działo na 8rda+, vcore 1,8 i cykanie kolo proca i padaka. Ale gdy odsunąłem głośniki i pompkę od WC od kompa to szło stabilnie!!! Jakieś wyładowania musiały byc :lol: ale i tak mobo w naprawie bo jak dałem vcore 1,4 to zmarła :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...