Skocz do zawartości
brak

Athlon 1700+ bez wiatraka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis mialem tak smieszna przygode, ze postanowilem tu o tym napisac... otoz:

Wczoraj (dzis okolo 1-2 w nocy) zdejmowalem radiator ze swojego Athlonika zeby sprawdzic co to dokladnie jest (JIUCB 0251) ;), i najwidoczniej zapomnialem podlaczyc coolera :/... popracowalem jeszcze do 3 i poszedlem spac :D

Rano komp sie wlaczyl (automatycznie wlacza mi sie o 7.30), obudzilem sie cos kolo ~12 i siedzialem na necie... potem ok. 15.30 pogralem z kolesiem w CSa... i nie wiem czemu ale wlaczylem sobie EasyTune (taki shit Gigabyte`a do zmieniania FSB pod Winda); jak bylem zdziwiony gdy zobaczylem 110 stopni na procku *110* to nie blad :D:D:D:D:D. Rzucilem okiem na procka, okazalo sie, ze wentylator sie nie krecil... od jakichs 9 godzin (zasilanie wentylatora odlaczone)... Podlaczylem wentyla i wszystko luz... ;)

Czy zdarzylo wam sie kiedys cos takiego?

Ew. czy ma ktos pojecie jak to wplynie na zywotnosc procesora :DDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tyle, ze pod dotknieciu szyczytu radiatora mam na palcu babel ktory ostro piecze :? a po chwili po wejsciu do biosu (jak juz podlaczylem wentyl) bylo 95 stopni :/

Procka niestety nie mam jak podkrecic bo plyta mam do duuuuuupyyy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie leci Prime... jak narazie trzyma sie niezle... tylko mobo mnie limituje do 1.7 GHz :/ :cry:

Czytales o drut modzie? Nie to popczytaj. Mnie rowniez MOBO limitowalo do 1.7GHz, a teraz nawet 2144 MHz :P

A tak wracajac do tematu, to uwierz mi, ten proc juz dlugo nie pociagnie. Na 100% deczko sie przytopily tranzystory, pochodzi gora miech moze dwa i zdechnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez niedawno osiagnalem podobna temp. - 105*C (pomiar z biosu) na swoim Duronie jak zalozylem CS'a, ktory z deczka nie pasowal :wink: . Tylko ze on u mnie pracowal pare sekund ale i tak sie cieszylem ze przezyl...Ciekawe jak dlugo ten antek jeszcze pociagnie... :roll:

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Kumpla durek 750 bez zadnego OC chodzil na 70-80C przez rok bo mial cooler od P200mmx :P , i zyje :P

he he moj dawny Athlon 1.4 grzal sie do podobnych temperatur i przezyl poltorej roku pracy "w szkodliwych warunkach" :P teraz gdy juz lezy na biurku okazalo sie ze byl lekko ukruszony od nowosci :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...