soulfly777kris Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zadaje to pytanie ponieważ wszendzie gdzie szukałem odpowiedzi nie były jednoznaczne. Do nie dawna używałem (i dalej używam) Hercules mini USB 300Mbps N ale postanowiłem kupić coś odrobine mocniejszego poniewasz nieraz mam problem z oglądaniem WEEB.TV i zakupiłem TL-WN951N. Pomyślałem że trzy anteny przeskoczą mocą Herculesa a i zawsze będę mógł wkręcić mocniejsze. Niestety się rozczarowałem bo T-Link ściąga o połowe mniej sieci niż Hercules a po przeczytaniu niedawno paru komentarzy na forach w których niektórzy twierdzą że anteny tego typu raczej nie są kompatybilne z innymi antenami no i szczena mi opadła bo nie dość żę karta na dziś dzień jest mi bezużyteczna to ponoć już nic z nią nie będe mógł zrobić. Więc pomóżcie proszę żebym dalej nie mósiał wyrzucać pieniędzy w błoto. Słyszałem też że np. jeżeli anteny są różne albo nawet różnica jest w długości kabli to już nici z odbioru wifi. Co Wy na to bo myśle o kupnie do niej Yagi a jeśli ta karta się nie nadaje do Yagi to jaka będzi najleprza do podłanczania różnych anten. A może ktoś widział antene od której odchodzą trzy kable ? Bardzo prosze o odpowiedz bo chcem dostrojić wkońcu WIFI bo święta spendzam sam i w dodatku na obczyznie w Tuluzie. I przy okazji Wesołych Świąt. P.S. system win7 ultim. 32 RAM 2.50GB CPU 2.04GHz zasilacz 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulfly777kris Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Proszę o odpowiedz bo chciał bym na święta w spokoju chociasz obejrzeć polską TV biorąc pod uwage że w odróżnieniu od Was spendzam je kolejny razna na obczyznie sam. I mam nadzieje że forum jest dla wszystkich dla tych zaawansowanych w wiedzy i dla przypadkowych osób. Pozdrawiam i jeszcze raz życze Wesołych i sytych Swiąt. Proszę o odpowiedz bo chciał bym na święta w spokoju chociasz obejrzeć polską TV biorąc pod uwage że w odróżnieniu od Was spendzam je kolejny razna na obczyznie sam. I mam nadzieje że forum jest dla wszystkich dla tych zaawansowanych w wiedzy i dla przypadkowych osób. Pozdrawiam i jeszcze raz życze Wesołych i sytych Swiąt. Napisze prościej mam Herculesa mini USB 300 N ale aby zwiększyć (naprawde o chociasz troche) odrobine sygnał kupiłem TL-WN951N ale ta karta ściąga o połowe mniej niż Hercules . Moje pytanie czy na mojim miejscu próbowali byście podrasować TL-WN951N czy może całkiem coś innego bo poprostu chodzi mi o niewielką poprawe jakości sygnału. Więc czym odrobine przeskoczyć tego Herculesa i nie mówie tu o jakiś parabolach z Nasa tylko o małej poprawie sygnału. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...