puskas Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Witam, chciałbym kupić netbooka do 11cali (cena do 1400PLN). Szukałem,czytałem,sprawdzałem i nie znalazłem czegoś co mnie interesuje tj. : - wbudowany modem 3G/HSDPA (możliwość wmontowania i cena takiego modemu?), - długi czas na baterii, - matryca matowa, - procesor 2 rdzenie, - grafika jakaś zintegrowana lepsza, - pamięć (jak będzie 1 slot to jest sens kupowania innego pamięci najszybszej do danej płyty głównej ?). Co chciałbym robić na laptopie ? - przeglądanie neta, - maile, - filmy, muzyka, - word, excel, - grafiki w Photoshopie CS5 (może to trwać trochę.. malutkie zmiany grafik, na tą chwilę nic takiego się nie zdarzyło, ale jest to bardzo prawdopodobne), - programowanie PHP,CSS,HTML,JS (głównie małe zmiany w kodzie). Zdarza się, że nie ma mnie przy stacjonarnym komputerze, a klient chce szybko jakieś zmiany na stronie, dlatego murzę być mobilny. Moje kolejne pytanie to takie czy jak jest wbudowany modem 3G/HSDPA, to mogę wsadzić powiedzmy kartę kupioną w 36i6 z pakietem internetu 500MB i będzie to działać ? Nie ma konieczności kupowania mobilnego internetu u jakiegoś operatora, ponieważ będę używał tego tylko w razie konieczności. Po wsadzeniu karty do netbooka jest potrzeba instalowania jakiegoś oprogramowania, w przypadku 36i6 coś od plusa ? Przez chwilę korzystałem z internetu Orange i po instalacji oprogramowania była możliwość wysyłania smsów z komputera, da się to jakoś zrobić ? Jeszcze nasuwa się pytanie.. skoro będę używał tego sporadycznie to po co wbudowany modem ? Nie mam pojęcia czy nie będę zmuszony do używania mobilnego internetu, a wystający modem z USB przeszkadza (w razie W jaki modem polecacie do 36i6 ?). Znalazłem coś takiego: ACER ONE 10' 2x1,66G 320GB 2GB GMA WHITE link: HIT ACER ONE 10' 2x1,66G 320GB 2GB GMA WHITE 1215N (1944691605) - Aukcje internetowe Allegro Asus Eee PC 1215B link: http://www.chip.pl/testy/notebooki/netbooki/asus-eee-pc-1215b/specification?switch_t=t Edytowane 15 Grudnia 2011 przez puskas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RecomiIT_pl Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jeżeli chciałbyś odpalić także kilka starszych tytułów gier,to polecam Asus Eee PC 1215B z przyzwoitym procesorem. Matryce 10 i 11 to netbookki,nie laptopy,pamiętaj o tym:) Seria Eee Pc charakteryzuję się bardzo wytrzymałą baterią. około 7 godzin pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...