Skocz do zawartości
Hejking

Monitor 20 cali do 500zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić monitor 20' o rozdzielczości 1600x900 w granicach 500zł. Na oku mam dwa modele:

BenQ G2020HD - BenQ Polska - Sprzęt komputerowy

Samsung B2030 - B2030 - PRZEGLĄD | SAMSUNG (o ile będzie dostępny)

Czy się sprawdzą w grach? Ewentualnie prosiłbym o jakieś propozycje innych modeli o tej rozdzielczości - inne nie wchodzą w rachubę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej tak, ale ja bym na twoim miejscu zastanowił się nad tym LG, o którym była tu mowa. W grach sprawdza idealnie.

Edytowane przez Merlin85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienione wyżej monitory są po jednych pieniądzach i w sumie jeden kit który się kupi (TN, brak overdrive, dobrze że przynajmniej mają DVI). Ja bym radził dołożyć 100zł i kupić model na IPS ( np. LG IPS226V-PN , przy okazji jest nieco większy bo 21,5" i ma poza DVI, D-sub jeszcze HDMI). Ale ma też większą rozdzielczość bo 1920x1080.

ps. dla czego ograniczasz się do 1600x900 20"?

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jestem krótkowidz :) Powyżej tej rozdziałki to kobyłki, gdzie musiałby siedzieć z nosem w samym ekranie żeby dobrze widzieć :)

A te monitorki;

Dell 20" LED IN2030M - Monitor Dell 20" LED IN2030M - Monitory - Sklep internetowy Agito.pl

Dell 20" LED E2011H - Monitor Dell 20" LED E2011H Czarny - Monitory - Sklep internetowy Agito.pl

Asus 20" LCD VE208D - Monitor Asus 20" LCD VE208D - Monitory - Sklep internetowy Agito.pl

Edytowane przez Hejking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omijaj modele bez cyfrowego złącza szerokim łukiem (cyfrowe to: DVI; HDMI; DisplayPort)

Bo jestem krótkowidz :) Powyżej tej rozdziałki to kobyłki, gdzie musiałby siedzieć z nosem w samym ekranie żeby dobrze widzieć :)

Masz na myśli że literki za małe? Ja też lubię duże i ustawiłem większe systemowe DPI, a w przeglądarce skaluję strony przyciskiem ctrl i rolką. Fakt że istnieją programy które się nie skalują ... ale w poprawnie napisanych nie ma problemu. Zysk to ostrzejszy obraz. Oczywiście cleartype mam włączone, monitor ustawiony na rozdzielczość natywną, podłączony DVI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi