Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Święta się zbliżają więc pora prezentów. A kto najlepiej zna moje potrzeby jak nie ja sam? No więc chcę sobie na święta kupić coś do włożenia pod choinkę. W tym roku będzie to tablet.

Moje wymagania odnośnie tabletu:

- czytnik kart pamięci

- modem GSM

- przekątna 10"

- no i w sumie możliwość podpięcia pena też się przyda

Zastosowania: czytanie czasopism i książek, internet, filmy, czasami nawigacja. Gry raczej sporadycznie.

Z powodu braku możliwości rozszerzenia pamięci i mniejszym ekranie o nieco niższej rozdziałce, a przede wszystkim niekorzystnych proporcjach odpada iPad.

Pozostaje Android którego mam do którego nie mam uprzedzeń. Asus, Sony, Samsung odpada. Do wyboru pozostały mi w sumie Acer i Motorola.

Za Acerem przemawia zwykłe gniazdo USB i bezproblemowa obsługa dodatkowy kart pamięci. Motorola czytałem, że ma problem z czytnikiem na sofcie do 3.1 włącznie. Od kilku dnie wreszcie jest oficjalny 3.2 i mam nadzieję, że problemy znikają. Xoom ma też ponoć problem ze smużeniem ekranu. Za Motorolą jednak przemawia dłuższe działanie na baterii i ekran o lepszych parametrach niż Acer:

Notebookcheck.pl: Porównanie tabletów: Asus TF101, Acer Iconia A500, Motorola Xoom, Apple iPad 2

W sumie chyba bardziej skłaniam się ku Xoomowi, ale może ktoś ma jakieś ciekawe uwagi?

Edytowane przez Lancer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety. Asus nie ma modemu, a Samsung uniemożliwia rozszerzenie pamięci, a więc same się odrzucają.

Edit: Oszzzz kurde. Przecież jest Transformer z 3G. Jak ja to przeoczyłem? No niemniej jednak wersji z modemem, ale bez stacji dokującej jeszcze nie znalazłem, a dodatkowa klawiatura mi niepotrzebna. Ehhh. Wybór stał się trudniejszy.

Edytowane przez Lancer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi