Spidi Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Witam, chciałem przeprowadzić pewne "testy" ile macie fps na swoich R9100 w grach... Prosze o podawanie pełnej konfigracji komputera, dokładnych parametrów gry włącznie z tym jaka wersja (patche) czym mierzone fps'y i dokładne ustawienia w grze... Ja na swoim Herculesie którego oddałem na gwarancje bo moim zdaniem miał za mało fps z tego co porównywałem do testów z benchmark.pl thg i forów miałem takie wyniki : NFSHP2 : FSAA:OFF, Anisotropic Filtering:OFF, wszystko na high, rozdz. 800x60032BIT na starcie na 1 mapie w single challange autem lotus ok. 28 fps ze spadkami do 26fps... Na benchmarku mieli jakieś 60 fps i to na 1024x768 bodajże...;] Ledwo płynnie szło grać :( Testy robione na różnych zestawach driverów począwszy od Catalyst 2.5 do Catalyst 3.4 i na dx 8.1 i 9.0 i 9.0a bez skutków. Testowane na 2 konfiguracjach : Config nr 1 : Athlon Thunderbird 1333Mhz / Epox 8KTA3L+ / 512MB Sdram PC133 / Hercules 3D Prophet Radeon 9100 64MB / Config nr 2 : Athlon Xp 1800+ / Gigabyte (na KT400 modelu nie pamiętam) / 256MB DDR 266Mhz / Hercules 3D Prophet Radeon 9100 64MB / Sumując czy gorsza czy lepsza konfiguracja brak różnicy wydajności ddr'y które powinny dać tej karcie kopa nic nie ździałały... Karta poszła do wymiany.... Pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Eeeeeee, może ktoś jednak się podzieli swoimi wynikami w grach na R9100...??:(:( Bardzo bym prosił panowie bo może potem sie z tego ciekawy post zrobić :D Pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Nikomu sie tego neichce robic :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Nikomu sie tego neichce robic :] Kurde lenie, lenie jeszcze raz lenie ! :D Zróbcie coś dla nauki, a nauka zrobi coś dla was ! Wystarczy wejść na fraps.com ściągnąć najnowszy freeware do mierzenia fps odpalic gre popatrzec na fps na ustawienia gry i napisac =] :D pozdro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 wejdz se na www.benchmark.pl rankingi i se badaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Nikomu sie tego neichce robic :] Kurde lenie, lenie jeszcze raz lenie ! :D Zróbcie coś dla nauki, a nauka zrobi coś dla was ! Wystarczy wejść na fraps.com ściągnąć najnowszy freeware do mierzenia fps odpalic gre popatrzec na fps na ustawienia gry i napisac =] :D pozdro :D Taaaaaa, mamy Sobote wczoraj był Piątek peno wszyscy na forum są na kacu łącze ze mną :D :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 He, he... Prawda, chociaz faktycznie nikomu sie nie chec.. A szkoda chocicaz nigoko w zasadzie nie interesuje FP tylko 3DMarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...