Skocz do zawartości
Spidi

Ile macie FPS na swoich Radkach 9100 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem przeprowadzić pewne "testy" ile macie fps na swoich R9100 w grach...

Prosze o podawanie pełnej konfigracji komputera, dokładnych parametrów gry włącznie z tym jaka wersja (patche) czym mierzone fps'y i dokładne ustawienia w grze...

Ja na swoim Herculesie którego oddałem na gwarancje bo moim zdaniem miał za mało fps z tego co porównywałem do testów z benchmark.pl thg i forów miałem takie wyniki :

NFSHP2 : FSAA:OFF, Anisotropic Filtering:OFF, wszystko na high, rozdz. 800x60032BIT na starcie na 1 mapie w single challange autem lotus ok. 28 fps ze spadkami do 26fps...

Na benchmarku mieli jakieś 60 fps i to na 1024x768 bodajże...;]

Ledwo płynnie szło grać :(

Testy robione na różnych zestawach driverów począwszy od Catalyst 2.5 do Catalyst 3.4 i na dx 8.1 i 9.0 i 9.0a bez skutków.

Testowane na 2 konfiguracjach :

Config nr 1 :

Athlon Thunderbird 1333Mhz / Epox 8KTA3L+ / 512MB Sdram PC133 / Hercules 3D Prophet Radeon 9100 64MB /

Config nr 2 :

Athlon Xp 1800+ / Gigabyte (na KT400 modelu nie pamiętam) / 256MB DDR 266Mhz / Hercules 3D Prophet Radeon 9100 64MB /

Sumując czy gorsza czy lepsza konfiguracja brak różnicy wydajności ddr'y które powinny dać tej karcie kopa nic nie ździałały...

Karta poszła do wymiany....

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikomu sie tego neichce robic :]

Kurde lenie, lenie jeszcze raz lenie ! :D Zróbcie coś dla nauki, a nauka zrobi coś dla was ! Wystarczy wejść na fraps.com ściągnąć najnowszy freeware do mierzenia fps odpalic gre popatrzec na fps na ustawienia gry i napisac =] :D

pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikomu sie tego neichce robic :]

Kurde lenie, lenie jeszcze raz lenie ! :D Zróbcie coś dla nauki, a nauka zrobi coś dla was ! Wystarczy wejść na fraps.com ściągnąć najnowszy freeware do mierzenia fps odpalic gre popatrzec na fps na ustawienia gry i napisac =] :D

pozdro :D

Taaaaaa, mamy Sobote wczoraj był Piątek peno wszyscy na forum są na kacu łącze ze mną :D :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...