Skocz do zawartości
Send1N

Gigabyte GTX 570 windforce 3x temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od niedawna posiadam GTX 570 OC z chłodzeniem windforce 3x karta nie zachowuje się normalnie w furmarku na extreme burn karta ma max 62stopnie (w tym programie powinna być najcieplejsza) więc po tym teście zabrałem się za gry z myślą że wszystko jest ok a podczas gier w DX11 które mają użycie GPU 99% temperatura dobija do 80stopni.Co mogę zrobić ? aktualizowałem już do najnowszego biosu i nic nie pomogło a w necie piszą ze z tym chłodzeniem karta jest bardzo chłodna a u mnie zachowuje się podczas gry jak referent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najnowszą 290.36 i najnowszy bios wgrałem wczoraj w nocy F92 i nic to nie zmieniło. w furmarku tak męczy grafe na extreme że jest tylko 15fps a temp trwale trzyma 62C i wentyle są ciche a np w crysis 2 czy bf3 jakbym miał referenta wentyl szumi głośno temperatura 75-80c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

to nie mam pojęcia co jej dolega.. myśle że w furmarku włączyłeś za dużo bajerów przez co było tylko 15fps może to byś spowodowane tym że procek ją ograniczał.. spróbuj wyłączyć co nie co i puść furmarka tak żeby było dużo fpsów i wtedy zerknij na temp karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

specialnie ustawiłem wszystkie bajery jakie się da żeby zobaczyć ile jest temp i czy jest stabilnie i furmark jest ok teraz w crysisie ustawiłem ręcznie 65% wentyli i temperatura byla 72-77c

Nikt nie wie ? Może coś nie tak z pastą np ? albo chłodzenie zle dociska co robic ? co mi radzicie ustawiłem ręcznie tylko 60% i temperatura jest taka sama jak na 80% jest cicho ale i tak powinno być o 10C mniej.

Teraz ustawiłem ręcznie obroty na 65% i podczas gry w BF3 na ultra w 1920x1080 było około 73C czy to w miare normalnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...