Send1N Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam od niedawna posiadam GTX 570 OC z chłodzeniem windforce 3x karta nie zachowuje się normalnie w furmarku na extreme burn karta ma max 62stopnie (w tym programie powinna być najcieplejsza) więc po tym teście zabrałem się za gry z myślą że wszystko jest ok a podczas gier w DX11 które mają użycie GPU 99% temperatura dobija do 80stopni.Co mogę zrobić ? aktualizowałem już do najnowszego biosu i nic nie pomogło a w necie piszą ze z tym chłodzeniem karta jest bardzo chłodna a u mnie zachowuje się podczas gry jak referent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 jaką masz wersje sterowników? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 najnowszą 290.36 i najnowszy bios wgrałem wczoraj w nocy F92 i nic to nie zmieniło. w furmarku tak męczy grafe na extreme że jest tylko 15fps a temp trwale trzyma 62C i wentyle są ciche a np w crysis 2 czy bf3 jakbym miał referenta wentyl szumi głośno temperatura 75-80c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Jak pisalem wczesniej na iinym forum , ustaw swoj wlasny profil w Afterburnerze, podkrec obroty wentylatora w danych przedzialach temperatur. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 a jaką masz obudowę ? może jest słabo przewiewna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Obudowe mam coolermaster lite 430 kable mam dobrze poukładane nie ma lipy ;] wentyl z przodu nawiew z dołu nawiew u góry wywiew z tyłu wywiew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 to nie mam pojęcia co jej dolega.. myśle że w furmarku włączyłeś za dużo bajerów przez co było tylko 15fps może to byś spowodowane tym że procek ją ograniczał.. spróbuj wyłączyć co nie co i puść furmarka tak żeby było dużo fpsów i wtedy zerknij na temp karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 specialnie ustawiłem wszystkie bajery jakie się da żeby zobaczyć ile jest temp i czy jest stabilnie i furmark jest ok teraz w crysisie ustawiłem ręcznie 65% wentyli i temperatura byla 72-77c Nikt nie wie ? Może coś nie tak z pastą np ? albo chłodzenie zle dociska co robic ? co mi radzicie ustawiłem ręcznie tylko 60% i temperatura jest taka sama jak na 80% jest cicho ale i tak powinno być o 10C mniej. Teraz ustawiłem ręcznie obroty na 65% i podczas gry w BF3 na ultra w 1920x1080 było około 73C czy to w miare normalnie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 1. GeForce GTX 570/580/590 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 2. Sig do poprawy - masz na to 30 minut. Później kolejne % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...