Sens Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam! Mam monitor z tunerem TV samsung p2470hd. Problem zaczął się ok miesiąc temu. Nagle po kilkunastu minutach pracy zgasł obraz, przy czym dioda paliła się normalnie. Gdy przełączyłem na kablówkę było to samo - ciemność, ale dioda się paliła. Po wyłączeniu i włączeniu obraz pojawia się na sekundę po czym gaśnie. Próbowałem kilka razy włączać i wyłączać jednak bezskutecznie. Co ciekawe na następny dzień wszystko było ok i tak prez tydzień po czym po tygodniu wieczorem kolejny raz zgasło, ale przez następny dzień chodziło ok i tak w koło. Dzisiaj przed momentem znowu zrobiło się ciemno. Teraz piszę z lapka. Monitor kupiłem nowy w mediamarkt w listopadzie 2009r, tak więc miesiąc temu skończyła się gwarancja... Czy oni je jakoś programują, żeby po skończeniu gwary się psuły?! :P :P :P Dodam, że karta graficzna odpada, gdyż pod drugie wejście podpięty jest lcd TV 32 też samsung który na obydwóch wyjściach poprawnie wyświetla obraz jednak po za oglądaniem filmów z racji HD READY nie nadaje się do komfortowej pracy. Co może być problemem? Z góry dziękuję za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 to mi wygląda na uszkodzone podświetlenie monitora, czy jak monitor gaśnie, to na matrycy widać coś? coś bardzo słabo ?jak by kontury obrazu który był przed kilkoma sekundy włączony?..., na gwarancje z nim, nic nie wykombinujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 (edytowane) Nie mam już gwary na niego. Skończyła się na początku listopada. Jak zgaśnie to nic nie widać. Ile może kosztować naprawa? Edytowane 18 Grudnia 2011 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Okazało się, że to podświetlenie się wyłącza. Wiecie może ile kosztuje naprawa podświetlenia w monitorze? Nie chcę, żeby mnie w konia zrobili w serwisie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...