lewo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 (edytowane) Witam otóż mam problem z podłączeniem moich słuchawek i mikrofonu bo głośniki zajmują wszystkie wejscia z tyłu obudowy dlatego chcę je podłączyć przez przedni panel. Jednak jak mi się wydaje nie jest on podłączony. Moja płyta główna to: Gigabyte GA-7l8mt-s2p , bios zaktualizowany znalazłem wtyczki które wychodzą z miejsca w którym znajdują się interesujące mnie wejścia: - mic in - mic bias - return l - return r - spkout l - spkout r - gnd natomiast z instrukcji płyty głównej opisów pinów jest taki: gniazdka 3.3v , gnd, +5v , power good, 5vsb ( stand by +5v ), +12v, -12v, ps_on ( soft on/off ), -5v te piny się tam pare razy powtarzają i są takie same wersje ale np. dla 2x12-pin atx to jest opis tych pinów f_panel czyli jak sie domyslam front panelu czyli tam gdzie sie znajduje wejscie mic/sluchawki edit: mozna bawić się metodą prób i błędów czy to raczej niebezpieczne i mozna coś spalić? Proszę o pomoc! Edytowane 18 Grudnia 2011 przez lewo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 (edytowane) natomiast z instrukcji płyty głównej opisów pinów jest taki: gniazdka 3.3v , gnd, +5v , power good, 5vsb ( stand by +5v ), +12v, -12v, ps_on ( soft on/off ), -5v te piny się tam pare razy powtarzają i są takie same wersje ale np. dla 2x12-pin atx Na swoje szczęście nic tam nie podłączysz- to jest opis gniazda atx24- pod nie podpina się zasilacz. Zakładając, że Twoja płyta to GA-78LMT-S2P a nie nieistniejący model którego symbol podałeś, umiejscowienie tych pinów oraz ich opis masz w instrukcji płyty na stronie 17 -> KLIK. Edytowane 18 Grudnia 2011 przez pc_max 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Na swoje szczęście nic tam nie podłączysz- to jest opis gniazda atx24- pod nie podpina się zasilacz.Zakładając, że Twoja płyta to GA-78LMT-S2P a nie nieistniejący model którego symbol podałeś, umiejscowienie tych pinów oraz ich opis masz w instrukcji płyty na stronie 17 -> KLIK. super, dzięki w instrukcji nie było opisane te gniazdo. szukałem ... chyba źle zobaczyłem dzięki jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewo Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 podłączyłem tak o: wtyczka - pin mic in - 1 mic bias - 3 gnd - 2 spkout r - 5 spkout l - 9 return r i l - do nc bardzo ciezko bylo je wlozyc bo blisko usb i chcialbym nastepna próbe zrobić dobrze powiedzcie mi co do którego włożyć aby działaly wtyczki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewo Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 up ma ktoś jakas wiedze jak to podlaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewo Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 up bo problem dalej akutalny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Z czym masz problem? Odpal, zobacz czy działa, jak nie to przepnij inaczej.. Albo jak nie umiesz nawet instrukcji czytać to zanieś do specjalisty. Proste. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...