ivanos Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) posiadam gtx480 od palita i faktycznie oc nie było najwyższych lotów bo cały 850mhz wyciągałem na najwyższym napięciu ale karta działa 2 lata tak podkręcona i jest wsio ok. teraz rezyduje w innym kompie. hmm,a ja mam już w sumie trzecią grafę z Palita i jest bardzo zadowolony.W chwili obecnej posiadam GTX 480 którego kupiłem jakieś półtora roku temu na wyprzedaży partii w komputronie ( zresztą kumpel ma taką samą bo wzieliśmy ostatnie dwie sztuki ) :) Zapewne OC w twoim wypadku nie było najwyższych lotów ze względu na referencyjny system chłodzenia,który skutecznie je ogranicza :P Ja po zakupie grafy od razu wymieniłem na Accelero Xtreme Plus,kumpel zresztą też.Co najlepsze to to że jego jak i moja sztuka bez najmniejszego problemu pracuje z taktowaniami 840/1680/2000 odpowienio GPU/Shader/Mem na defaultowym napieciu !!! PO lekkim podbiciu napięcia to i 900Mhz nie jest żadnym problemem,a to i tak nie koniec możliwości :lol: Core i5 750 2.66Ghz ( default ) Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez ivanos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Jednak chłopaki z morele.net nie kombinowali i mi grzecznie wysłali w cenie 1787zł :D Potwierdzam, również mam już list przewozowy. Koledze, który dał cynk na forum wiszę dobre piwo. W sumie niedawno sprzedałem taką samą kartę, gdyż miałem czekac na niereferenta z lepszą sekcją i chłodzeniem ale na razie różnice marginalne, więc kupiłem ponownie to samo. Mieli taniej niż w hurtowni - pewnie pomyłka, ale zachowali się z klasą - to sie chwali. Nie wiem czy czasem nie odsprzedam komuś tej karty, bo to był taki zakup skuszony ceną w sumie :) Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Yacko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja tylko czekam na walkę cenową i aż cena spadnie do tych 1600-1700 to moze się zainteresuję którąś z nich (680/7970) Nie będzie wojny cenowej bo TSMC jak zwykle rękę sadziło w ... nocnik i mają problemy z produkcją wafli, w technologi 28nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) dzisiaj odkleiłem radiatory zamocowane na taśmę akasy i przykleiłem je na klej arctica. muszę teraz czekać 5h aż zwiąże. po odklejeniu radiatorów zamontowanych na taśmę okazało się że nie miały 100% styku, jedne były przyklejone idealnie inne tylko w połowie (chodzi mi o te prostokątne radiatorki). najlepiej przylegały te małe pojedyncze 4 szt. które przyklejone są na vr pamięci karty. radiatory na pamięciach karty pozostawiam przyklejone na taśmę trzymają solidnie - trzymając za jeden utrzymały całą kartę :) na vr też tak trzymały ale po odklejeniu wyszło szydło z worka... pamięci zresztą dobrze się kręcą także zostaje jak jest. mocowanie na klej jest trochę nie wdzięczne bo karta się paprze, trzeba bardzo uważać ponieważ lekkie tyknięcie palce radiatora całkiem go przemieszcza - klej w ogólne nic nie trzyma na samym początku. zrobiłem kilka fot coolera: Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Te radiatorki na pamięci i sekcję były w komplecie, czy to jakieś inne ? Daj znać jakie wyniki OC po zmontowaniu tego do kupy. Ciekaw jestem czy sekcja bedzie wystarczająco chłodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) wszystko było w komplecie Accelero Twin Turbo II kupiłem go w kompuszmoniku, na opakowaniu nie było opisu że jest kompatybilny z gtx680 sugerowałem się jedynie stroną arctica. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1522057&mpage=1 - gość założył chyba ten sam co Ty i widzę, że jest nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 840/1680/2000 odpowienio GPU/Shader/Mem na defaultowym napieciu !!! Ja nie śledziłem wyników 470/480 GTX w OC, ale to chyba dość... kiepsko, bo ja również na defaultowym napięciu na 470 GTX mam 820/1645/1980. Mylę się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) zaodrze244 z tym klejem to trochę lipa. Będzie później problem z odklejeniem. Ja zawsze używałem do tego taśmy termoprzewodzącej Akasa. Fakt, czasami gorzej przylega, ale klej to już bardzo radykalne rozwiązanie. @Devil, widzę, że przymierzasz się do zakupu GTX680/HD7970. Nie myślałeś o zakupie GTX670? Karta podobno ma mieć wydakność na poziomie 7950 i ma być sporo tańsza. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) zaodrze244 z tym klejem to trochę lipa. Będzie później problem z odklejeniem. Ja zawsze używałem do tego taśmy termoprzewodzącej Akasa. Fakt, czasami gorzej przylega, ale klej to już bardzo radykalne rozwiązanie. według broszury arctica klej ten po zaschnięciu ma łatwo schodzić i nie przewodzi prądu - wnioskuję że powinna się zrobić z tego guma która powinna łatwo zejść. za parę godzin się przekonam bo jak na razie to po prawie 3h klej w pojemniku zaczyna dopiero wiązać to na karcie raczej też powinien - nie tykam :P Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 MSI GeForce GTX680 - 1945 zł Coś mi się wydaję, że ceny 680'tek zaczną spadać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Uzylbym okreslenia normalniec. GTX680 = 500$ = 2100-2300 w PL 7970=550$ = 2000-2200 w PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chreasy Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Uzylbym okreslenia normalniec. GTX680 = 500$ = 2100-2300 w PL 7970=550$ = 2000-2200 w PL no i dobrze, bardzo dobrze http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-with-cuda-gtx-680-evga-2gb-2xdvi-hdmi-dp-pci-e-02g-p4-2680-kr-426745/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 2299 :) Podejrzewam, ze morele maja system zliczania odwiedzin danego produktu i jak cos jest mocno popularne to cena rosnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nedudej Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 albo nadrabiają za wczoraj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 zmiany po przyklejeniu z nieprzekraczalnych +120/500 poszło na +160/500 - efektywnie 1270/7000 - mało ale zawsze coś. na razie chłodzenie wygrzewam bo klej kiepsko trzyma zwłaszcza na sekcji zasilania ramu mam nadzieje że po paru dniach może będzie lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) IN4.pl - ZOTAC GeForce GTX 680 Extreme Edition - 1420 MHz Czy ja dobrze widzę czy temperatura podawana przez GPU-z jest trzy cyfrowa? 1420MHz na chłodzeniu powietrzem robi wrażenie. Za taką niereferencyjną kartę można dopłacić, a nie jak to w przypadku LIghting gdzie płacimy sporo więcej niż za referenta a wyniki oc takie same... Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) update im dalej w las tym gorzej. zmiana nic nie dała. +130/500 to max :/ - nigdy nie mam szczęścia do fajnych egzemplarzy... Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 IN4.pl - ZOTAC GeForce GTX 680 Extreme Edition - 1420 MHz Czy ja dobrze widzę czy temperatura podawana przez GPU-z jest trzy cyfrowa? jest podana w formie 00.0 czyli coś typu 78.0... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Czyli chłodzenie daje radę. Myślałem, że przekroczyło 100C. swoją drogą ten Lighting to nie zbyt udana konstrukcja.. W furmarku karta przekroczyła 100C przy czym wentylatory pracowały na 100%.. mówię o hd7970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 update im dalej w las tym gorzej. zmiana nic nie dała. +130/500 to max :/ - nigdy nie mam szczęścia do fajnych egzemplarzy... A moze to wina chlodzenia a nie karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 raczej kiepska karta mi się trafiła. temperatury są stosunkowo niskie max 57C na gpu, vr nie wiem ile ma ale nie jest jakoś odlotowo gorący dotykając od tyłu kartę :P radiatorki sprawdzałem trzymają się w miarę ok. jeżeli pojawi się w sprzedaży radiator na vr taki przykręcany jak ma np gigabyte sc to sobie oczywiście takiego sprawie i ponownie potestuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A tak na serio to potrzebujesz wiecej ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) nie ale i tak boli :lol2: ostatecznie wróciłem do punktu wyjścia 120/500 :mur: Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 ja widzę testy na guru3d Palit GeForce GTX 680 JetStream edition i Gigabyte GeForce GTX 680 OC edition review to stwierdzam że mój egzemplarz karty nie jest taki najgorszy ostatecznie udało mi się jeszcze wydusić trochę z pamięci i obecnie karta jest podkręcona do 1230/7200 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chreasy Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 ja widzę testy na guru3d Palit GeForce GTX 680 JetStream edition i Gigabyte GeForce GTX 680 OC edition review to stwierdzam że mój egzemplarz karty nie jest taki najgorszy ostatecznie udało mi się jeszcze wydusić trochę z pamięci i obecnie karta jest podkręcona do 1230/7200 :D możesz zrobić po tym OC test w 3Dm11 oraz w UE 3.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) taaa testy to ta karta przechodzi oba które wymieniłeś ale dzisiaj niestety w bf3 się sypnęło i musiałem skręcić ramy na 7000 :P także rock stable jest na 1230/7000 :D myślę że bez dolutowania płytki z dodatkowym zasilaniem nici będą z dalszym kręceniem... a że lutować nie będę pozostaje to co jest :D Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 J akrece ta karte tylko do smarkow, bo szczerze moaiwac do gier nie ma sensu. W BF3 w 1080 i wszystko na Ultra FPS sa w okolicach 80-130 - wiec po co krecic? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chreasy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 W BF3 w 1080 i wszystko na Ultra FPS sa w okolicach 80-130 - wiec po co krecic? ;) z AA=on czy off ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) ja gram na ultra z włączonym 4x AA ale np gdy na planszy nie pamiętam jak się nazywa wejdziesz na wierze telewizyjną i się rozejrzysz po okolicy a mówię tutaj tylko o multiku i 64 zawodnikach na planszy, singla nigdy nie uruchomiłem nawet :P to fps potrafią spaść nawet do 20 ale gdy karta jest podkręcona to już sobie trochę lepiej radzi i jest 25fps :P zresztą u mnie karta może trochę kuleć przez procka jak zmienię na ivy to będę mieć porównanie. Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...