ptys Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 nie ulega wątpliwości że dobrze wykręcony sandy/ivy bridge to na ten czas najlepsze co może spotkać gracza, z naciskiem dobrze podkręcony na karty nvidi, ja zmieniłem 7970@1250mhz na gtx680 bo jakoś nie mogłem uzyskać tej super płynności w bf3 mimo że liczba klatek ponad 100 to jakoś mi coś przycinało, na 680 tego nie ma ogólnie fps wyzszy podczas zadymy spadki sa mniejsze, ale w takim sniper v2 na 7970 znacznie lepiej sie grało, także jedno i drugie dobre ale zalezy w co grasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@MAKAR@ Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Też uważam że jak zmienie karte na gtx670 to odczuje skok wydajności.Mój procek na allegro chodzi dość wysoko , szkoda ze nie mam E0.Można go pogonić kupić i5 + płyta i ram i komp ożyje.Na karte bede musiał uzbierac wiec kupie albo procka albo karte.NIe musze grać na ultra.I tak gram zawsze na min w bf.Czy to był bf2142 czy bf2.W inne gry typu metro gram na max itd.Nie podobaja mi sie te rozmycia itd nic nie widac , gram w lidze ,mecze a nie typowo 4fun wiec bajery mi nie potrzebne ,a ogólnie grafika w bf3 nie jest najważniejsza grał bym w bf2 ale nie ma ludzi , ligi i serwery infantry nie żyja.Co waszym zdaniem mam zrobić? Kupic i5 tak jak myślałem czy karte a pozniej procka?Procek chodzi mi na 3.2 tylko.Chodził na 3.4 cały czas.Wymieniłem zasilacz ustawił sie standard w biosie i teraz raz mi wstał na 3500 a pozniej coś go bolało i nie chciał uruchomić.Nie znam sie na tym podkrecaniu ps:Dla mnie jest ważne aby mi tak klatki nie spadały bo mi sie gra zle.Musze miec stałe 60klatek fsb 400 nigdy nie mogłem przekroczyć max 410 ;D Edytowane 3 Września 2012 przez @MAKAR@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Miejscach czy grach zależnych od cpu będziesz miał mniej klatek na 670 niż na 570 , kupisz to się przekonasz. Na twoim miejscu zmieniłbym mobasa i cpu , grafike zostawił i ją kręcił. Zdecydowanie w większości przypadkow wyjdziesz na tym lepiej niż zmiana gpu. Edytowane 3 Września 2012 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 już wiem na jakie zmienię chłodzenie na mojej 680 :D http://en.expreview.com/2012/08/12/prolimatech-mk-26-v2-vga-cooler-review/24352.html jeżeli oczywiście zapewnienia producenta o kompatybilności okażą się prawdą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Pierwsza recka: NVIDIA GEFORCE GTX 660 2GB Reference Video Card Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Czyli wydajność i cena na poziomie HD7870, szału nie ma. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Przepraszam a czego się spodziewałeś? Trochę wyżej masz 660Ti. Karta idealnie wpasowała się w segment średni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Spodziewałem się, że po pół roku czekania nvidia wypuści coś lepszego niż AMD. A tak to nadal są z tyłu przez swoje skopane sterowniki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 NVIDIA GEFORCE GTX 660 2GB Reference Video Card Review Oraz parę fotek GTX650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 ASUS GeForce GTX 660 Line-up Pictured and Detailed 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 NVIDIA To Release Four GK106 Graphics Cards 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 NVIDIA Kepler GK106 GPU Detailed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Premiera przesunięta na 13 września EVGA GeForce GTX 660 and GTX 650 Pictured and Detailed 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 GeForce GTX 670 to całkiem sensowna propozycja dla osób, które potrzebują wysokiej wydajności, ale niekoniecznie chciałyby wydawać ponad 2000 złotych na kartę graficzną. Entuzjaści NVIDII zapewne już posiadają GeForce GTX 680 w swoich maszynach, natomiast bardziej oszczędni, ale wciąż zdecydowani na high-end, mogą wyciągnąć rękę właśnie po GTX 670. Różnica w osiągach względem mocniejszego brata będzie stosunkowo niewielka, jednak blisko 500 złociszy w kieszeni powinno być wystarczającym argumentum, żeby przynajmniej rozważyć taki scenariusz. Dzisiaj przedstawiamy Wam propozycję firmy Gigabyte, której karty graficzne z serii WindForce cieszą się dobrymi opiniami wśród wymagającej klienteli, często pozostając tańszymi od rozwiązań konkurencji. GeForce GTX 670 o oznaczeniu GV-N670OC-2GD jest o dziwo jednym z najtańszych niereferencyjnych modeli, dlatego p Test Gigabyte GeForce GTX 670 WindForce 3X OC - Siła wiatru 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Panowie jest pytanie , planuje zakup 670 ale chce mieć potwierdzenie że mój konfig nie będzie jej hamował i karta rozwinie skrzydła.. Platforma dosyć 'leciwa' ale chyba nie odstaje... Sprzęt ten z sygnatury. A rozdzielczość ekranu to full hd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Da spokojnie rade... od i5 z 1156 podkręconego 4+ juz daje rade a i7 to już napewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamar59 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Nawet i5 2500k na stoku nie bedzie hamował 680 ;) A co powiecie nie ma sensu zmiany 570 na 670 wydajność lepsza o 15% cenowo to sprzedam 570 za 900zł a kupię 670 za 1500zł 600zł dopłaty za 15% mocy prądu będzie jedynie brać mniej 210W &170W cisza może i tyle Mam Gigabyte Win Force 3 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Powiadasz 15%? http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_670_Direct_Cu_II/9.html to ja już ślepy ;/ albo liczyć niepotrafie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 jak sie czegoś nie che widziec to sie nie widzi, jak przeszedłem wszelkie ostatnie generacje sprzętowe i wychodzi mi na 7950<7970<680 z tym że ostatnie karty bardzo podobne i raz lepiej gra się na 7970 raz na 680 porównanie kart po oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Dla 15% to sie nie oplaca karty wymieniac... Edytowane 7 Września 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 NVIDIA Planning To Announce Price Cuts on GeForce GTX 660Ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorick Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Cholera dzień za późno to zobaczyłem - od wczoraj Gigabyte 660Ti śmiga w budzie... no nic 20 $ na spadek cen u nas przełoży się pewnie dopiero za co najmniej 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Jeśli GTX660 da się kupić poniżej 1000zł (a powinno się dać, przy 1200 za 660Ti) to będzie fajny midrange. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Ciekawe, jaka będzie % różnica pomiędzy 660 a 660ti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Zobacz jak wypada 7870 bo praktycznie to będzie ten sam poziom. GeForce GTX 650 and GTX 660 Performance Charts 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Heh to będę miał zagwozdkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STALKERqwe Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Jestem ciekawy jak długo potrwa "podatek od nowości". Miałem już kupować 7850, ale teraz się nastawilem na tego gtx'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Seven GeForce GTX 660 Ti Cards: Exploring Memory Bandwidth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 GeForce GTX 660 and GTX 650 Graphics Cards Roundup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Na HardOCP się nieco się pospieszyli ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II Reviewed Before Launch 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...