Skocz do zawartości
Gość marantz5003

NVIDIA GeForce GTX 600 / Titan (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

nie ulega wątpliwości że dobrze wykręcony sandy/ivy bridge to na ten czas najlepsze co może spotkać gracza, z naciskiem dobrze podkręcony na karty nvidi, ja zmieniłem 7970@1250mhz na gtx680 bo jakoś nie mogłem uzyskać tej super płynności w bf3 mimo że liczba klatek ponad 100 to jakoś mi coś przycinało, na 680 tego nie ma ogólnie fps wyzszy podczas zadymy spadki sa mniejsze, ale w takim sniper v2 na 7970 znacznie lepiej sie grało, także jedno i drugie dobre ale zalezy w co grasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam że jak zmienie karte na gtx670 to odczuje skok wydajności.Mój procek na allegro chodzi dość wysoko , szkoda ze nie mam E0.Można go pogonić kupić i5 + płyta i ram i komp ożyje.Na karte bede musiał uzbierac wiec kupie albo procka albo karte.NIe musze grać na ultra.I tak gram zawsze na min w bf.Czy to był bf2142 czy bf2.W inne gry typu metro gram na max itd.Nie podobaja mi sie te rozmycia itd nic nie widac , gram w lidze ,mecze a nie typowo 4fun wiec bajery mi nie potrzebne ,a ogólnie grafika w bf3 nie jest najważniejsza grał bym w bf2 ale nie ma ludzi , ligi i serwery infantry nie żyja.Co waszym zdaniem mam zrobić? Kupic i5 tak jak myślałem czy karte a pozniej procka?Procek chodzi mi na 3.2 tylko.Chodził na 3.4 cały czas.Wymieniłem zasilacz ustawił sie standard w biosie i teraz raz mi wstał na 3500 a pozniej coś go bolało i nie chciał uruchomić.Nie znam sie na tym podkrecaniu Dołączona grafika

ps:Dla mnie jest ważne aby mi tak klatki nie spadały bo mi sie gra zle.Musze miec stałe 60klatek

fsb 400 nigdy nie mogłem przekroczyć max 410 ;D

Edytowane przez @MAKAR@

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejscach czy grach zależnych od cpu będziesz miał mniej klatek na 670 niż na 570 , kupisz to się przekonasz.

Na twoim miejscu zmieniłbym mobasa i cpu , grafike zostawił i ją kręcił. Zdecydowanie w większości przypadkow wyjdziesz na tym lepiej niż zmiana gpu.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już wiem na jakie zmienię chłodzenie na mojej 680 :D

http://en.expreview.com/2012/08/12/prolimatech-mk-26-v2-vga-cooler-review/24352.html

jeżeli oczywiście zapewnienia producenta o kompatybilności okażą się prawdą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

GeForce GTX 670 to całkiem sensowna propozycja dla osób, które potrzebują wysokiej wydajności, ale niekoniecznie chciałyby wydawać ponad 2000 złotych na kartę graficzną. Entuzjaści NVIDII zapewne już posiadają GeForce GTX 680 w swoich maszynach, natomiast bardziej oszczędni, ale wciąż zdecydowani na high-end, mogą wyciągnąć rękę właśnie po GTX 670. Różnica w osiągach względem mocniejszego brata będzie stosunkowo niewielka, jednak blisko 500 złociszy w kieszeni powinno być wystarczającym argumentum, żeby przynajmniej rozważyć taki scenariusz. Dzisiaj przedstawiamy Wam propozycję firmy Gigabyte, której karty graficzne z serii WindForce cieszą się dobrymi opiniami wśród wymagającej klienteli, często pozostając tańszymi od rozwiązań konkurencji. GeForce GTX 670 o oznaczeniu GV-N670OC-2GD jest o dziwo jednym z najtańszych niereferencyjnych modeli, dlatego p

Test Gigabyte GeForce GTX 670 WindForce 3X OC - Siła wiatru
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest pytanie , planuje zakup 670 ale chce mieć potwierdzenie że mój konfig nie będzie jej hamował i karta rozwinie skrzydła.. Platforma dosyć 'leciwa' ale chyba nie odstaje... Sprzęt ten z sygnatury. A rozdzielczość ekranu to full hd .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet i5 2500k na stoku nie bedzie hamował 680 ;)

A co powiecie nie ma sensu zmiany 570 na 670 wydajność lepsza o 15% cenowo to sprzedam 570 za 900zł a kupię 670 za 1500zł 600zł dopłaty za 15% mocy prądu będzie jedynie brać mniej 210W &170W cisza może i tyle Mam Gigabyte Win Force 3 OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie czegoś nie che widziec to sie nie widzi, jak przeszedłem wszelkie ostatnie generacje sprzętowe i wychodzi mi na 7950<7970<680 z tym że ostatnie karty bardzo podobne i raz lepiej gra się na 7970 raz na 680 porównanie kart po oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi