m@rcinpl Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Ustawienia standard...grafa 1306@7216 procek 4.5 Ghz Edytowane 27 Listopada 2012 przez m@rcinpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 W zasadzie powinniśmy w tym temacie patrzeć tylko na Graphics Score bo całościowy wynik jest zależny od całego sprzętu, i np m@rcinpl wyprzedza mój wynik w Graphics Score co jest logiczne w końcu ma GTX680. BTW u mnie sama zmiana taktowania RAMu dodała +200pk do wyniku całkowitego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) To jaki wynik jest wazny w tescie 3dmark11 ? Graphics score czy P:xxxxx? Edytowane 28 Listopada 2012 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 To jaki wynik jest wazny w tescie 3dmark11 ? Graphics score czy P:xxxxx? Jak pytasz jaki się "liczy" to będzie PXXXXX ale jak chcesz porównywać karty to brał bym wynik samej karty czyli Graphics Score, bo PXXXXX to wynik całej platformy a na to się składa System/Sterowniki/Karta/CPU/RAM/Chipset + cholera wie co jeszcze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Żenada http://www.3dmark.com/3dm11/5064080 więcej zegarów nie podniosę ponieważ wynik maleje lub się wysypie 3dmark11 Edytowane 28 Listopada 2012 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Żenada http://www.3dmark.com/3dm11/5064080 więcej zegarów nie podniosę ponieważ wynik maleje lub się wysypie 3dmark11 Nie jest źle, Graphics Score masz prawie o 300pk wyższy od mojej dość wysoko kręconej GTX670. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 Wycofuje wszystkie moje dotychczasowe skamlenia na temat mojej karty :) http://www.3dmark.com/3dm11/5075964 jutro ciąg dalszy zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Wyniku specjalnie nie poprawiłem (marne kilka PK) ale dzisiaj miałem chwilę to w końcu znalazłem max. takty mojej karty na standardowym biosie ;) Jak na zaledwie GTX670 to chyba źle nie jest :) P11017 GPU: 1359MHz MEM: 3734MHz PL: + 135% http://www.3dmark.com/3dm11/5084996 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Hyh fajny model Ci sie trafił ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Hyh fajny model Ci sie trafił ;D To chyba nagroda pocieszenia za "padniętego" i7 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 tzn? To nie temat o tym ale moje pierwsze IB fajnie się kręciło 4,5GHz na 1,200v robiło problem polega na tym że działał tylko 5dni ;) Z RMA dostałem nowego ale już nie tak fajnego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 No na wodzie to można kręcić ;) Jakiego producenta ten GTX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 No na wodzie to można kręcić Jakiego producenta ten GTX? Konkretnie: EVGA GTX670 FTW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 http://www.3dmark.com/3dm11/5076422 wczorajszy wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dello Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Witam mam zamiar dokupić do swojego PC kartę graficzną : Nvidia Geforce Gtx 680. Mam pytanie, czy będe musiał dokupywać do swojego komputera lepszą płyte główną lub inne podzespoły? Specyfikacja mojego PC Procesor: Intel Core i5 2500k Karta graficzna ( którą mam zamiar wymienić ): Nvidia Geforce Gtx 570 Płyta główna: AsRock P67 PRO3 Pamięć ram: 8GB Muszę jakiś podzespół wymienić z tych które podałem? Edytowane 1 Grudnia 2012 przez Dello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) (...) Jedynie co to sprawdź jaki masz zasilacz aby nie okazał się za słaby. Oraz długość karty żeby ci się zmieściła na długość. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Orgiusz Po co cytować cały post dla 2 zdań? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dello Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Jedynie co to sprawdź jaki masz zasilacz aby nie okazał się za słaby. Oraz długość karty żeby ci się zmieściła na długość. Zasilacz mam OCZ 600W Może być? Edytowane 1 Grudnia 2012 przez Dello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Może być. Pamiętaj o sprawdzeniu, czy karta zmieści Ci się na długość, szczególnie, jeśli posiadasz jakąś mniejszą obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) hmm podkrecilem lekko kartena 1175 MHz a RAM +300 (defaultowo nie sa jakies wysokie, nie pamietam) I teraz, gralem sobie w Q1, ponad 1600 FPS i nagle pyk, czarny ekran na ułamek sekundy i widze, że EVGA pokazuje na rdzeniu 536MHz, pamieci 810 MHz (449MHz) Pomaga tylko reset. Stery 310.61 beta. Na bloku full cover, 39st C. Mam wrazenie, ze włącza się thermal throttling i dlatego nagle robi declock. Co ciekawe nie ma zadnego bledu sterownika itd,a Crysis na full leci godzinami bez zajakniecia. too much fps? :D Edytowane 3 Grudnia 2012 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 stara gra wiec będzie miała kaprysy na fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 http://www.guru3d.com/files_details/geforce_310_70_whql_driver_download.html nowe stery w końcu gamonie porodziły sobie z crashami w bf3, teraz wszystko ok i gra dziala bardzo płynnie, dodatkowo najnowsze gry tez zyskuja boosta, dziekujemy nvidia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukione Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie wiem czy wrzucałem, moja 660Ti na odblokowanym biosie z zalożonym chłodzeniem arctica taktowanie rdzenia ~1320MHz, pamieci +400MHz, PT 120% (wartość ta działa troche inaczej z podniesionym vcore), vcore 1.212v, procek ustawiony na 4.8GHz http://www.3dmark.com/3dm11/4596987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 jak dla mnie to twoja 660ti wymiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukione Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Widze masz takie samo chłodzenie jak ja, jakie masz temp przy 680'tce po OC? U mnie na większym napieciu łapie 65° na lekkim OC nawet 60° nie osiągam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 mój działa na podobnych temperaturach co twój. ostatnio trochę mieszałem przy profilu wentyla i mam teraz taki: nie pozostawiam sterowania karcie ponieważ przegrzewa sekcję zasilania gdyż za małe przyjmuje obroty wentylom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukione Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Tez mam na custom profilu przy czym ja mam regulacje od 10% do 100% i do 50° karty praktycznie nie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 ja karty nie słyszę praktycznie w ogóle bo max temperaturę jaką zanotowałem w letnie upały to 75C, a teraz grając godzinkę w FC3 miałem 56C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukione Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 To ja chyba jakis przewrazliwiony jestem bo jak mialem ori bios to przy 30% mnie denerwowal szum wentyli na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) ja gdy nawet przykładam do nich ucho to ich prawie nie słyszę - chodzi mi oto że nie dobiega z nich żaden irytujący dźwięk poprostu szum. w moim zestawie w którym mam sporo dużych wolno kręcocych się wentyli i tak najgłośniejsze są dyski twarde, gdy je wyłączę to panuje błoga szumiąca tylko cisza Edytowane 9 Grudnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...