robak88_ Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Poszukałem i znalazłem to (z DDR3-powinno mi wystarczyć): http://allegro.pl/ka...2884791969.html http://allegro.pl/gi...2886320879.html http://allegro.pl/as...2886130805.html Którą wybrać? Chyba że coś innego zaproponujecie. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez robak88_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Rozważyłbym jeszcze wersję z 1GB pamięci, zawsze kilka klatek więcej (w większości gier). przykladowo http://allegro.pl/sa...2879177110.html http://allegro.pl/gi...2873372629.html 5750 jeszcze wchodzi w grę (ma DX11, ale przy takich kartach to bardziej marketing) - wydajność podobna do 4850 z 1GB http://allegro.pl/at...2862816580.html Edytowane 20 Grudnia 2012 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny tango Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ja miałem wybór trochę łatwiejszy, wiedziałem, że GTX 660 tylko nie wiedziałem od kogo. Wybór padł na Gigabyte, dlatego że na Agito jest z grą Assassin's Creed 3.Gigabyte vs. MSI w testach praktycznie to samo. Trochę bałem się tego chłodzenia po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych opinii w testach na temat Windforce. I muszę powiedzieć, że to absolutna bzdura z tą głośnością. Karta zupełnie niesłyszalna w idle i pod obciążeniem. Włączyłem specjalnie program OC Guru bo sądziłem, że wiatraki nie przyspieszyły. Temp w idle 27 st. Obroty 40%, obciążenie (Kombustor stres GPU 99%) 61 st. Obroty 60%. OC jeszcze się nie bawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak88_ Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Znalazłem jeszcze karty z DDR 5 i to już ostateczny wybór. Proszę o pomoc którą wybrać: http://allegro.pl/ms...2889070353.html http://allegro.pl/am...2880800139.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Wentylator turbinowy= WYCIE dlatego MSi może być głośne Bier tańszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Sprawdź w dziale "sprzedam" często można trafić na tanie karty od użytkowników. Uzytkownik Deathraw sprzedaje GB 4850 za 150 z wysylka. 50 taniej niz te z allegro. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Kupuj 4850 ddr5, te karty co dałeś są mocno używane i bez gwarancji więc mogą paść dosyć szybko i wrócisz do punktu wyjścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Również kupiłem Gigabyte'a z Agito. I też jestem zdania, że chłodzenie jest bardzo ciche. Na starej karcie miałem Auras Fridge + Zephyr 140 mm i nie widzę, a raczej nie słyszę, różnicy. Karta w spoczynku jest niesłyszalna. Upomniałem się o AC3 i dostałem kupon, a że nie lubię tego typu gier, to pójdzie na sprzedaż i zmniejszy koszty zakupu karty :) . Edytowane 21 Grudnia 2012 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Odpowiednio wydajna karta graficzna to podstawa każdego zestawu komputerowego, który w mniejszym lub większym stopniu będzie służył do grania. Żeby rozkoszować się wysoką rozdzielczością oraz przyzwoitymi detalami potrzeba jednak stosunkowo mocnego GPU, jakie kosztuje wcale niemałe pieniądze i tutaj zaczyna się poważny problem dla wielu użytkowników. Entuzjaści z zasobnym portfelem to tylko niewielka grupa, natomiast reszta niekoniecznie chciałaby wydać na kartę graficzną ponad 1000 złotych. W takim przypadku trzeba szukać tańszych alternatyw... Na rynku znajdziemy całkiem dużo modeli w cenie do 500 złotych, niemniej trzeba być świadomym, że takie konstrukcje nie pozwalają na absolutnie bezstresową zabawę. Pytanie pozostaje otwarte: który model z jakim układem najlepiej wybrać, jeśli budżet nie pozwala na szaleństwa? Postanowiliśmy wziąć na warsztat dziewięć kart graficznych w cenie nieprzekraczającej 500 złotych i sprawdzić, czy taki sprzęt w ogóle nadaje się do nowych gier. Bohaterami niniejszego artykułu będą zatem Radeon HD 6570, HD 6670, HD 7750, HD 7770, jak również GeForce GTX 650 Ti, GTX 650, GT 640 i GTX 550 Ti. Jako ciekawostkę dorzuciliśmy wyniki popularnego HD 4850 - zapraszamy więc do testu budżetowych kart graficznych z DirectX 11. Test kart graficznych AMD Radeon i NVIDIA GeForce do 500 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziemit Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam Mam małe pytanie. Czy istnieje możliwość podłączenia 2 kart graficznych takich jak GeForce GTX680 i Quadro4000. Chce tak podłączyć karty aby podczas włączania komputera wybrać na której będę pracował, a która zostanie wyłączona. Oczywiście jedna karta będzie podłączona do jednego monitora, a druga do innego monitora. P.S. Podczas odpowiedzi proszę o wyrozumiałość Z góry dziękuję za informację Pozdrawiam Dziemit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) raczej nie ma takiej opcji, poza tym jaki to ma sens? Domyślam się, że jedna karta do gier a druga do pracy? Edytowane 29 Grudnia 2012 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Możesz pracować na dwóch , ale jednocześnie Edytowane 29 Grudnia 2012 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziemit Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Z tego co mi wiadomo (ale mogę się mylić) to jednocześnie nie można z nich korzystać bo jeden to Kepler a drugi to Cuda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 Z tego co mi wiadomo (ale mogę się mylić) to jednocześnie nie można z nich korzystać bo jeden to Kepler a drugi to Cuda Kupować profesjonalną kartę i nie wiedzieć co się kupuje... Ciekawe podejście. Możesz z nich korzystać jednocześnie. Możesz korzystać z GF570 i GTX680. Powiem więcej, możesz nawet korzystać jednocześnie z karty AMD i Nvidia na tym samym kompie. Kepler też ma CUDĘ. Może warto poczytać: http://www.nvidia.com/object/cuda_home_new.html Odpowiednik AMD to OpenCL(zresztą nvidia też to ma). Pzodrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 Witam. Przymierzam się do zakupu GTX 670 i zastanawiam się, którego producenta i konkretny model wybrać.. Co polecacie, a co nie i dlaczego? Mój konfig to: AsRock p67 pro3, i5 2500k @ 5GHz, 2 x 4GB 1333, SSD 240GB, i be quiet Dark Power Pro 10 650W.. Za kilka dni powinna przyjechać do mnie obudowa Fractal Design Define r4, zalezy mi głównie na ciszy. warto dopłacać pare groszy do wersji OC? czy wersje OC są selekcjonowane? Z góri dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 http://allegro.pl/asus-gtx670-dc-2048mb-gddr5-2dvi-hdmi-dp-pcie3-0-i2905836023.html http://allegro.pl/gigabyte-gtx670-oc-2048mb-gddr5-256bit-980mhz-pci3-i2905834593.html jak zależy ci na ciszy i fabrycznym oc, wersje oc nie są selekcjonowane, a ich podkręcenie jest takie że każdy układ danej serii gpu wytrzyma takie traktowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 czemu dajesz linki do allegro? W agito GTX 670 ASUS DCII OC jest za 1550zł :P Dziwi mnie jedynie fakt, że ASUS nie zastosowal termopadów pomiędzy backplate a PCB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 Ten blackplate w asusie zastowali nie do odprowadzania ciepła tylko do zabezpieczenie pcb i wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 czemu dajesz linki do allegro? W agito GTX 670 ASUS DCII OC jest za 1550zł :P Dziwi mnie jedynie fakt, że ASUS nie zastosowal termopadów pomiędzy backplate a PCB... Zeby mnie nikt nie posadzil o reklame, a kupuj oczywiscie gdzie taniej a przede wszystkim z pewna latwo dostepna gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja bym wolał http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-geforce-gtx670-power-edition-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,33766.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Z recenzji wynika, iż karta od MSI jest dość głośna pod obciążeniem... Ale za tą cenę... Poza tym ASUS ma lepszą sekcję zasilania i lepiej się kręci, przynajmniej tak wynika z recenzji na TechPowerUP clik clik to którą kupić? Edytowane 2 Stycznia 2013 przez granat1166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak88_ Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dziękuję wszystkim za porady Kupiłem HD 4870 DDR5 512 Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzonos Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Witam wszystkich. Mam problem taki jak w temacie. Niedawno sprzedałem zestaw 2x gtx 460 w SLI, bo denerwowały mnie mikroprzycięcia- w jedenj grze bardziej, w innej mniej ale były. Nabyłem pojedynczego gtx 670 by pozbyć się ostatecznie tego efektu... i nic. Przycina nadal, tyle że mniej. Nie mam pojęcia o co chodzi. Postawiłem świeży system, sterowniki sa najnowsze, a gry jak przycinały tak przycinają nadal. Chciałbym prosić o wypowiedź posiadaczy tej karty czy mieli podobne problemy. Osiwieć można- człowiek wydaje 1500 na kartę a tu taka lipa... Ten "efekt" najbardziej widoczny jest w FarCry 3, ale i w innych grach występuje, tylko nie tak mocno. W razie czego podaję mój pełen konfig: CPU: Core i5 2500k (bez OC) Mobo: Asus p67Pro GPU: gigabyte gtx 670 OC RAM: 16 GB 1333 MHz Zasilacz: Tagan 500W Niczego nie podkręcałem bo nie czuję takiej potrzeby. Tylko te mikroprzycięcia... Pomocy! Dodam jeszcze, że w większości gier obraz przycina regularnie co 2 sekundy, tylko w FarCry 3 jest dużo gorzej. Włączałem/wyłączałem też Vsync, bez rezultatu. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Drzonos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 U mnie nic takiego się nie dzieje, większym problemem są sterowniki... PCI Express pod obciążeniem ile wyciąga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzonos Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 U mnie nic takiego się nie dzieje, większym problemem są sterowniki... PCI Express pod obciążeniem ile wyciąga? To znaczy? Nie bardzo rozumiem twoje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Na jakiej grasz rozdzielczosci? Czy problem znika jak zmniejszysz detale? Opcjonalnie włącz Triple Buffering, Max prerender 3 frames Power managment - Performance (a nie Adaptive) Jaki masz dysk/stery do kontrolera dyskow itd. Czy w tle nie chodzą jakies programy tyu antyvirus, soft odczytujący status sprzętu typu temperatury albo SMART. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzonos Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Na jakiej grasz rozdzielczosci? Czy problem znika jak zmniejszysz detale? Opcjonalnie włącz Triple Buffering, Max prerender 3 frames Power managment - Performance (a nie Adaptive) Jaki masz dysk/stery do kontrolera dyskow itd. Czy w tle nie chodzą jakies programy tyu antyvirus, soft odczytujący status sprzętu typu temperatury albo SMART. Niestety żaden z tych sposobów nie pomógł. Problem występuje nawet w mało wymagających grach np. w Mass Effect 1. Co do dysku/kontrolera- nie sądzę żeby to miało jakiś wpływ na wyświetlanie obrazu. Tak jak mówiłem te "przycięcia" pojawiają się cyklicznie co ok. 2 sekundy. Do kroćset nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje Bez kitu mam wrażenie jakby w budzie ciągle siedział zestaw SLI a tak nie jest. Aha, gram w rozdzielczości 1600x1200. Monitor to NEC MultiSync 2070NX 20". Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Drzonos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Zdziwilbys sie jak bardzo sterowniki do kontrolera dyskow/sieciowek moga miec wplyw na grafike -sugeruje sprawdzic wg vendor id i zassac ze strony producenta stery. Jeszcze jedna opcja - sprawdz w menu ekranu czy nie masz jakichs opcji z czapy typu 'ulepszacze trybu film'. Probowales przypisac proces gry do wybranych rdzeni? (affinity) Ustawiles tryb pracy grafiki na Single Display Mode? Zaktualizuj Microsoft .Net - czasem pomaga, on jest bardzo wredny. Ostatnio na przyklad porpawili Garbage Collector, ktory czesto/gesto czytal dane z procesow. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzonos Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Tylko czemu te przycięcia są takie regularne? A i bawiłem sie w zmianę rozdzielczości. Jak ustawiłem jakąś 16:9 (1280x800 bodajże) to gra pomimo 60 klatek cięła niemiłosiernie... Jutro skombinuję inną kartę i porównam. Jeśli na innej grafie problem ustąpi to chyba będę musiał oddać tego gtxa na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Moim zdaniem to nie problem z gtx tylko cos w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...