Skocz do zawartości
Gość marantz5003

NVIDIA GeForce GTX 600 / Titan (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam przejściówek 

Nie mam pojęcia jak i czy w ogóle to działa. VGA to sygnał analogowy, hdmi cyfrowy. Może jakaś magia sprawia, że to działa, ja tego jednak nie pojmuję.

W necie znalazłem coś takiego 

Należy pamietać ze HDMI podaje sygnal cyfrowy, a VGA analogowy, dlatego nie we wszystkich urzadzeniach podlączenie bezpośrednie będzie możliwe, jesli kabel przy bezpośrednim podlączeniu nie działa należy zaopatrzyć się w specjalny moduł zmieniający sygnal cyfrowy na analogowy.

Nowe urządzenia elektroniczne czesto posiadają już taki modul wbudowany w sobie.

tylko pytanie czy gtx 650 ma ten moduł ?

Edytowane przez hidden22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież moja wypowiedź i cytat z allegro to jedno i to samo.

Znaczy to tyle, że kupić możesz ale nie miej żalu do sprzedawcy, że nie działa.

Tak, twoja karta ma moduł zmieniający sygnał cyfrowy w analogowy, dlatego możesz przez d-sub przesyłać obraz analogowo na monitor. W HDMI nie ma sygnału analogowego i monitor analogowy nie poleci z HDMI przy użyciu tego kabla.

Próbowałeś chociaż na próbę wyłączyć router?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kumpel tak miał jak kupił nowy monitor LCD. Dwoił się i troił, żeby to naprawić i w sumie myślał, że monitor jest walnięty, ale powiedziałem mu, żeby zmienił kabel na dvi. Problem ustąpił jak ręką odjął, także to jest najprostsze wyjście. A jakbyś spróbował podłączyć kablem dvi do karty i do monitora z przejściówką? (o ile to możliwe)

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak myślałem 

.A jakbyś spróbował podłączyć kablem dvi do karty i do monitora z przejściówką? (o ile to możliwe)

Czyli mam dokupić kabel DVI i przejściówkę DVI-VGA ? (nie posiadam tych przedmiotów, a monitor ma tylko wejście VGA)

Czy taki kabel będzie potrzebnyhttp://image.ceneo.pl/data/products/5649835/i-kabel-do-monitora-dvi-24-1-hd15-m-m-1-5m.jpg , kupowanie przejściówki dla kabla VGA to chyba to samo. 

Edytowane przez hidden22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śmieszne a smutne.

Na GF520 jest wszystko ok, na gtx650 jest problem. Nic nie pomaga. Jaki z tego wniosek? Kartę trzeba reklamować. Pisałem przecież o tym.

Możesz kombinować z przejściówką, nikt nie zabroni.

Z ciekawości, jaka to dokładnie karta? Producent, model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w monitorze nie można wymienić wejścia na DVI ? mój monitor Acer X193W

jak nie to zostaje

-ten kabel http://image.ceneo.pl/data/products/5649835/i-kabel-do-monitora-dvi-24-1-hd15-m-m-1-5m.jpg

- wymiana karty (reklamacja), albo oswoić się z tym Dołączona grafika

Napisałem też do sklepu zobaczymy co wykombinują 

Edytowane przez hidden22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli to karta będzie przyczyną a zamienna z reklamacji będzie zachowywać się tak samo na VGA to znaczy że mój komputer ma problem z tą kartą 

Mój sprzęt 

CPU: Pentium® Dual-Core E6700  @ 3.20 GHz 3.20 GHZ

RAM 4GB(dostępne 3.25)

32-bitowy system windows 7 

Zasilacz: AREOCOOL VP-450 EOM 450W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że do tego proca i te 1050 by starczyło. Ale jak Ci bardzo zależy to proponuje poczytać temat o serii 6xx.  Są programy od tweakowania Biosu (a.k.a Kepler Bios Tweaker), gdzie nie tylko podbija się napięcie, ale ustawia Power Target. Można nawet ustawić na sztywno taktowanie i wywalić Boosta. Ja tak zrobiłem z pomocą Sideband'a. Udało mi się podkręcić do 1241/7000 na obecną chwilę. Przy 1253 już łapie freeza w Heaven 4.0 i wywala sterownik. Napięcie mam ustawione na 1.212v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz proca to i tak niebawem będę zmieniał więc grafie i tak i tak się przyda lepsze o/c. Po za tym planuje Hybrida dowalić jako chłodzenie.

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/569/accelero-hybrid.html

Szukałem zmienionego biosu do mojej karty ale bezskutecznie, Twój bios by pasował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób moda własnego biosa:

zgrywasz biosa GPU-Z przepuszczasz przez ten program http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?284014-KGB-Kepler-BIOS-Editor-Unlocker

sprawdzasz co tam namodził w tym programie: http://pliki.onet.pl/Kepler.BIOS.Tweaker,Karty.graficzne.NVIDIA,Windows,112747.html

wgrywasz go z powrotem. 

to jest najlepsze rozwiązanie. 

przejrzyj ten temat tam masz opisane wszystko krok po kroku: http://www.overclock.net/t/1289489/gtx-600-series-unlocked-voltage-bios-downloads-and-tools

ja zmodowałem sobie swoje biosy tak że nie muszę już nawet kart podkręcać w msi afterburnerze który się gubił w ustawieniach kart w SLI, jedyne do czego używam obecnie msi afterburnera to ustawiłem sobie własny profil wentyli żeby nie wpadać w throtling. 

jak coś ci z tym nie wyjdzie to najlepiej jest się uzbroić w zwykłą vga na pci, wówczas masz możliwość wgrania spod dosu poprawną wersję biosu do karty gdyby ta nie chciała działać ze zmodowanym. w przypadku platformy 1155 nie ma takiego problemu bo mam kartę w cpu w razie czego ale na razie nie musiałem z takiej opcji korzystać nawet gdy wgrywałem biosy które nie działały za dobrze. 

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, zabieram się do roboty Dołączona grafika

http://wyslijto.pl/files/download/oalp6q2fol  <-------- Tutaj wrzuciłem swój bios, co tam zmienić po za napięciem? Bo zegary to sobie mogę ustawić potem .No i czym go najlepiej wgrać?

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol::lol::lol::lol: chlopie moze mamy to zrobic za ciebie zdalnie ? na overclockers masz taga the all in one flash tool tak ciezko poczytac linka ktorego ci na tacy podalem wysil sie trocheWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otrzymałem odpowiedź od serwisu. a to jest ich odpowiedź

Niestety na nagraniu nic nie zobaczę bo efekt zakłóceń występuje między monitorem, a kartą.

Powodem zakłócenia obrazu może być źle ekranowany kabel lub też zła filtracja przez monitor.
W tym wypadku pozostaje zmiana kabla lub monitora.

czy "gruby" d-sub by pomógł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema 

Zamierzam kupić katę graficzną do gier i zaciekawiła mnie GTX 650 ale nie wiem czy nie będzie problemów z podpięciem jej do mojego lapka.

Ram: 4gb

Procesor: Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz

Windows 7 Home Premium 64 bit

Moja aktualna karta to GeForce GT 620M

Model to Samsung np300e5c

Proszę o pomoc!!!

Edytowane przez roked101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego co wrzuciłeś to jest nie zmodowany? bo na takiego wygląda. żeby go przepuścić kgb musisz wpisać sobie składnię w "dosie" CMD,      "kgb gk104.rom unlock". wtedy jak zmienisz power limit na 150% w msi afterburnerze to będzie karta wchodzić na 1.212v. i najważniejsze zrób oczywiście backup'a biosa Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłoby ekstra, gdybyś napisał, jaki to model laptopa.

Wróżę, że na 99% się nie da, jeśli nie jest to gtx650m przeznaczony do urządzeń przenośnych, lecz zwykła pecetowa karta na pci-e. I o ile w ostatnim przypadku musiałoby to wyglądać tak:

Dołączona grafika

to i tak pozbawione by było sensu ze względu na niewystarczającą przepustowość portu, do którego podłączony byłby excard.

A, no i trzeba by było dokupić stosowną kartę-konwerter do lapa, kartę graficzną i zasilacz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi