Skocz do zawartości
Gość marantz5003

NVIDIA GeForce GTX 600 / Titan (Kepler) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem mianowicie chodzi o spadki FPS'ów w dymie, przy wybuchach. 
Kiedyś tego problemu nie było, FPS'y nie spadały tak drastycznie powodująć lagi. 
Grałem i gram na ustawieniach ultra, 1280x1024 

Mój sprzęt 
Procesor - Intel Core i7-3770 3,4 
Karta graficzna - GTX 660 TI 2 GB 
Pamieć ram - 8 GB 
Płyta główna - MSI B75MA-E33 
Dysk - 1 TB SATA II 
System - Windows 7 64 Home Premium 

Dodam że jestem świeżo po formacie i wątpie aby były jakie kolwiek wirusy. 
Sterowniki najnowsze i do wszystkiego są zainstalowane. 

Jeśli nie ten dział prosze o przeniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie formatuj tekstu bo jest nieczytelny na reszcie skórek dostępnych na forum.

2. http://forum.purepc.pl/topic/342375-wszystko-o-geforce-gtx-660-ti-670-680-690/

3. Ultra w czym?? 660Ti nie jest demonem wydajności i wątpię żebyś miał przez 90% czasu >60fps i nagle wybuch zwalnia Ci do 20 klatek. 

3a. Takie ustawienia wymuszają pewnie SSAO, tesslację i bóg wie co a to dociąża GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaję mi się że nie rozumiesz pytania czego nie będę komentować. Tak samo jak wrzucania linka do Anandtech.

Skupię się za to na jednym. Skoro wcześniej było lepiej to postaraj się wrócić do poprzedniego stanu. Starsze sterowniki, wyłączone VSync, mniejszy bałagan na HDD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://images.tinypic.pl/i/00429/9ykx0jzks92e.png Póki co mogę tylko takiego screena dać bo pobieram na nowo Battlefielda.

Sprawdzałem temperatury również Speedfan'em wachały się w granicach 55 - 65 C

Ustawienia Battlefielda 3 był na max jeśli chodzi o wygładzanie krawędzi. W panelu sterowania jedynie zmieniałem filtrowanie tekstur na wysoką wydajność, wyłączyłem synchornizację pionową jak i zmieniłem na tryb jednoekranowy.

Edytowane przez Darinio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapuść occt na godzinę i obserwuj temperatury i taktowanie cpu.

To może niewiele dać - samo obciążanie CPU OCCT ma IMHO niewiele wspólnego z obciążeniem całej jednostki gdy grzeje się dosłownie wszystko. Może być nawet tak że przy grze mostek dostaje za dużo temperatury i zmienia się tryb PCI-E ( w co szczerze mówiąc wątpię ale wszystko jest możliwe ). 

Podstawą jest IMO odpalenie GPU Tweak/MSI Afterburner i logowanie pracy grafiki w czasie gry. Do pierwszej ściny i później będzie się analizowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, już samo obciążenie cpu może dać lapszy obraz sytuacji niż screen z idle. 

A konfiguracji nie podano obudowy, zasilacza. Stawiam, że może być bardzo gorąco przy obciążeniu wszystkiego. Do tego płyta do HTPC pod Pentiuma a siedzi tam i7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, karta tylko w trybie boost ma mieć 1.212v a jak zrobisz tak jak ty chcesz to będzie cały czas się smażyć na tym napięciu. 

zmodowałem ci biosa przy pomocy kgb weź go sobie ściągnij i wgraj.

https://www.dropbox.com/s/ptfrr2zq1m5qnm4/KGB_GK104.rom

w msi afterburner ustaw power na 150% i następnie podkręcaj. 

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz Tacens Radix V-650

Jutro pogram i wrzuce te logi z MSI Afterburner.

@Edit

http://images.tinypic.pl/i/00430/inmr0tc5dys0.png

Nic, kompletnie nic z nich nie wynika. Najpierw zaznacz żeby logowało do pliku, później ustaw interwał na ~500ms i pograj do ścin. Znajdziesz plik, wrzucisz w arkusz kalkulacyjny i zrobisz ładne wykresy ~40minut rozgrywki a nie góra 2...

I dodaj logowanie FPS.

Edytowane przez Orgiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa Tracer Sorela.

z wykresu wynika ze nie ma throtlingu. odpal 3dmarka i porownaj wynik testu strike przed i po wywaleniu aktualizacji KB2670838 mi zawsze zwalnialo gdy wpadalem w dym po wybuchu jedynie jest ono minimalne przy obecnej konfiguracjiWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model występował max z NVIDIA GT 620M - zmiana karty graficznej jest raczej niemożliwa. 

Nawet nie chodzi o to z jakim najwyższym gpu notebook występował, lecz o obecność złącza MXM, bo są modele, które oficjalnie występowały z marnymi grafami, a można do nich włożyć 7970M. W skrócie: samsung nie stosuje MXM, więc nie ma co tam wymieniać.

Ci "lepsi" producenci to apple, lenovo, dell/alienware, hp i msi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi