Skocz do zawartości
Bloodneo

Kalibracja monitora IPS

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z dopasowaniem pod swój wzrok monitora LG IPS E2370V, prosiłbym jeśli ktoś jest posiadaczem wyżej wymienionego monitor o podanie swoich wartości ustawień :) Obecnie moje ustawienia to:

nvidia

janosc 32%

Kontrast 47%

Gamma 1.00

monitor

jasność 23%

kontrast 70%

Ostrość 5

Ciepła

Gamma2

Tru mode wł

Edytowane przez Bloodneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, ja także kupiłem ten monitor i niestety nie powaliła mnie ta jakość obrazu, którą inni użytkownicy tak polecali. Też męcze się, żeby dobrze ustawić i nic nie wychodzi ;/

Obecnie mam takie ustawienia:

g-mode : tryb 1

no delay - włączone

super+ resolution - niski

czujnik swiatła wyłączony

jasność - 60

kontrast: 62

ostrość - 8

temp. kolorów - użytkownik :

- czerwony 56

- zielony 54

- niebieski 60

gamma2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki zaraz skorzystam, bo teraz to wcale nie mogę na niego patrzyć. Jakiś rozmazany ekran -.-

Dobra jednak nie ogarniam wszystkiego z tego linka bede dalej robil na oko ;/ A jak sie wnerwie to zaraz wywale ten monitor w kat i wroce do swojej 17'ki z ktora nigdy problemu nie mialem -.- (L1717S)

Wrociłem do ustawien fabrycznych i taki finał.

Nie no po prostu znienawidziłem ten monitor .... Jak włączęjakis film full hd na youtube to to jest jakaś kpina. Beznadziejny jest ten obraz, POMOCY ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja użyłem programu LCDViewTest i względem kolorów ustawiałem sobie jak mi pasuje. Z ostrością to przesadziłeś + "super+ resolution - niski" to sobie wyobrażam jaki musi być beznadziejny obraz uu. Moje ustawienia.

nvidia

janosc 32%

Kontrast 47%

Gamma 1.00

monitor

jasność 24%

kontrast 65%

Ostrość 5

Uzytkownika

Czerwony 52

Zielony 59

Niebieski 58

Gamma2

Tru mode wył

Reszta standardowo. Do filmów zmieniam jasność na 35 lub 55, do gier używam czasami 55 jak ciemna gra. Też miałem problem z tym monitorem ale w końcu ustawiłem sobie i jestem zadowolony :)

Edytowane przez Bloodneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi