Skocz do zawartości
19TwisT77

Mam 2GB Ram a mam zamiar mieć 6GB.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz GeIL Black Dragon CL4.

a zamierzam dokupic Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz GeIL Black Dragon GB24GB6400C5DC

Tylko ze to co ja chce dokupic ma opoznienia CL5 a ja mam CL4 i to jest 2x2GB a ja mam 2x1GB.

Robi to jakaś roznice? Bede jakies z tym problemy?

Mam windowsa 7 64bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam że CL4 są droższe od CL5, ale jeżeli Ci to nie przeszkadza to możesz kupić, choć w BIOSIe opóźnienia do ustawienia aż tak trudne nie są.

Miej też na uwadze, że w temacie z linku podanego wyżej wynika, że płyty ASUSa mogą mieć problemy z działaniem z tym modelem pamięci, więc możliwe że i tak będziesz zmuszony do zmiany ustawień w BIOSIe lub do pozbycia się starych kości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież masz już wyżej wszystko napisane.

Przetłumaczę, bez względu na CL masz trzy możliwości:

1. Wkładasz drugi komplet, wszystko działa jak należy od startu;

2. Wkładasz drugi komplet, są jakieś problemy (BS, resety, cokolwiek), pomaga konfiguracja pamięci, NB itd w biosie;

3. Zestaw czterech kości nie chce działać mimo stawania na głowie, patrz post #3 i linkowany tam temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi