19TwisT77 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Mam Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz GeIL Black Dragon CL4. a zamierzam dokupic Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz GeIL Black Dragon GB24GB6400C5DC Tylko ze to co ja chce dokupic ma opoznienia CL5 a ja mam CL4 i to jest 2x2GB a ja mam 2x1GB. Robi to jakaś roznice? Bede jakies z tym problemy? Mam windowsa 7 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jaki masz procesor i płytę główną? Inne opóźnienia na ogół nie są problemem, ale będziesz musiał ustawić w BIOSie wszystkie na CL5 albo spróbować na CL4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jw., cl to nie problem. Może jednak wyjść tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19TwisT77 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E8200 @ 2,66GHz 2,66GHz Płyta główna: P5K-E/WIFI-AP A jezeli bym kupil ram o takim samym CL4 to nie musial bym nic w BIOSie ustawiac? Bo w BIOSie nigdy ci nie robilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19TwisT77 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Prosze o szybka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zakładam że CL4 są droższe od CL5, ale jeżeli Ci to nie przeszkadza to możesz kupić, choć w BIOSIe opóźnienia do ustawienia aż tak trudne nie są. Miej też na uwadze, że w temacie z linku podanego wyżej wynika, że płyty ASUSa mogą mieć problemy z działaniem z tym modelem pamięci, więc możliwe że i tak będziesz zmuszony do zmiany ustawień w BIOSIe lub do pozbycia się starych kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19TwisT77 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Ja mam to moja pamiec przez 4 lata i wszystko bylo dobrze zadnych problemow. Czyli jak bym dokupil ram to ustawienia w biosie sa nieuniknione? Dam Ci screena z CPU-Z http://imageshack.us/photo/my-images/440/10318932.jpg/ Edytowane 20 Grudnia 2011 przez 19TwisT77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Nie to że są nieuniknione, możliwe że kupisz, włożysz i zapomnisz. Zastanów się czy chcesz dopłacać do CL4 tylko po to by uniknąć grzebania w BIOSIe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19TwisT77 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Czyli jak bym kupil CL4 nie musiał bym grzebac w BIOSie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19TwisT77 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Przecież masz już wyżej wszystko napisane. Przetłumaczę, bez względu na CL masz trzy możliwości: 1. Wkładasz drugi komplet, wszystko działa jak należy od startu; 2. Wkładasz drugi komplet, są jakieś problemy (BS, resety, cokolwiek), pomaga konfiguracja pamięci, NB itd w biosie; 3. Zestaw czterech kości nie chce działać mimo stawania na głowie, patrz post #3 i linkowany tam temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19TwisT77 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Aha dzieki za wytlumaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...