Skocz do zawartości
Cykor

Dylemat odnośnie zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość kupna nowego OCZ SXS 2 400W 80+ za około 120-150zł, i teraz pytanie do Was, lepiej poczekać do lutego/marca na Modecomie Premium 500W(mierzyłem napięcia 12v spada max do 11,70 albo 11,80), i kupić XFX'a 550W czy brać Ocz'a? Dodam, że Modecom chodzi na Athlonie Winchester 3000+, GF 9800GT, 3hdd sata 7200, 4 kościach ddr, w różnych Power Supply Calculatorach wychodzą inne Recommended PSU Wattage (w jednym, że obecny zestaw zjada więcej prądu, w drugim inaczej itd), ale są dosyć porównywalne. Nowy zestaw to 2500k, P67 Extreme4, 2ddr3x2gb, 2x hd sata 7200, 9800gt 512mb. W przyszłości planuję wymianę karty graficznej i oc (procesor kręci się do 5ghz+). Wcześniej ten zestaw (2500k, P67 Extreme4, 2ddr3x2gb, 460se) chodził na modecomie feel 2 (nie II) 500w.

Edytowane przez Cykor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym zestawie z Athlonem 64 winchester spada do około 11,7 albo 11,8 przy testach occt nie pamietam, a do jutra nie mam możliwości ponownego sprawdzenia, przepraszam za błąd :)

Przed chwilą mierzyłem-max 12.16, 11.6-najniższy wynik po kilku godzinach w occt psu, jeśli trzeba mogę również zmierzyć "ręcznie" :)

Edytowane przez Cykor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi