Skocz do zawartości
sil3nt85

Obudowa max 250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Wymagania:

- cicha

- wywiewna :D

- kupiłem Contac 29 i nie mieści mi sie pokrywa obudowy :DDD więc coś w co mi te chłodzonko wejdzie(żeby nie mieć też problemów z wiekszym chłodzeniem) + duży zasilacz(nie odpinane kable) i długa karta graficzna.

Edytowane przez sil3nt85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak w każdej normalnej obudowie w której zasilacz ma się efektywnie chłodzić, a nie wciągać kurz ze środka i "zabierać powietrze" grafice. Na dole zamontowany jest filtr przeciwkurzowy, a zasilacz wciąga chłodne powietrze spod obudowy zgodnie z tym czego uczą na lekcji fizyki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie fajna obudowa, teraz z pośród wentylatorów to contac 29 jest najglośniejszy :D ale jak ktoś ma zasilacz typu Delta jak ja to radze odrazu dokupić lub zrobić przedłużacze do ATX 24 i 4 piny.

Zrobie zdjęcie jak dojdzie może aerocool touch 2000 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda że nie patrzyłem w topic - sam wybierałem miedzy shinobi i fractal 3000 i dlatego właśnie zdecydowałem się na fractala - dotykałem obu bud, i fractal ma zdecydowanie mocniejsze/grubsze blachy, koszyk obrotowy/zdejmowalny i regulator obrotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 200 zł ja mam obudowę iBoxa (inny zasilacz - Amacroxa)

Obudowa iBox Lion 604B bez zasilacza Prescot LCD | KGNET Piekary Śląskie - Internetowy sklep komputerowy

i jestem bardzo zadowolony! Stosunkowo cicha - mi nie przeszkadza, elektroniczny wyświetlacz z informacjami

Procuje u mnie często 24h na dobę i nie miałem od roku żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu wszędzie polecasz iboxy? Jak nie mp4, myszki,sluchawki to te "obudowy". Pracujesz w tej firmie, ze wszędzie reklamujesz ich produkty? Ta obudowa nie jest warta więcej niz 20zl 

Edytowane przez kaijitsu
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 200 zł ja mam obudowę iBoxa (inny zasilacz - Amacroxa)

Obudowa iBox Lion 604B bez zasilacza Prescot LCD | KGNET Piekary Śląskie - Internetowy sklep komputerowy

i jestem bardzo zadowolony! Stosunkowo cicha - mi nie przeszkadza, elektroniczny wyświetlacz z informacjami

Ciche to są obudowy fabrycznie wycisozne typu Fractal Design Define R2 / R3, NZXT H2 lub CM Silencio 550 ale nie jakieś "pudełko" na komputer. Nawet jak wymieniłeś wszystkie wentylatory w komputerze na super ciche, to i tak nie będzie tak cicho jak w przypadku fabrycznie wyciszonej obudowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi