sil3nt85 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Wymagania: - cicha - wywiewna :D - kupiłem Contac 29 i nie mieści mi sie pokrywa obudowy :DDD więc coś w co mi te chłodzonko wejdzie(żeby nie mieć też problemów z wiekszym chłodzeniem) + duży zasilacz(nie odpinane kable) i długa karta graficzna. Edytowane 19 Grudnia 2011 przez sil3nt85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Fractal Design Core 3000 SilentiumPC Pilum 400 Bitfenix Shinobi Ew. za 150 zł mogę Ci sprzedać używaną NZXT M59 :P Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Bitfenix Shinobi fajna ale z czego przedni wentylator ciągnie jak widze że z przodu calkiem zabudowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Z dołu i boków tj te pionowe paski są z siatexu. Poczytać między innymi o tym modelu możesz tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 A wentylator zasilacza jesto zkierowany w dół ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Tak, jak w każdej normalnej obudowie w której zasilacz ma się efektywnie chłodzić, a nie wciągać kurz ze środka i "zabierać powietrze" grafice. Na dole zamontowany jest filtr przeciwkurzowy, a zasilacz wciąga chłodne powietrze spod obudowy zgodnie z tym czego uczą na lekcji fizyki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Do fractala wejdą 2x140mm na przód ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Nie. Core 3000 ma na froncie 140 i 120 mm. Ot takie dziwne połączenie, pewnie elementy konstrukcyjne lub montażowe koszyka uniemożliwiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 A ma ktoś pojęcie jak dorwać inny kolor Shinobi niż czarną ? bo jest troche kolorów tego modelu.... nawet biała ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Wygląda, że coś znajdziesz w Proline w Gliwicach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) rewelka!! >< (dziwne bo patrzyłem sie na proline). A przedni panel ma klapki czy wyciągane zaślepki ?:D Edytowane 22 Grudnia 2011 przez sil3nt85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 A spojrzałeś na jakąkolwiek recenzję czy pytasz tak jak o wentylatory Core 3000 bez zaglądania chociażby w specyfikację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Zaglądałem, jeżeli ma zaślepki to dużo traci na design'nie ;/ Edytowane 22 Grudnia 2011 przez sil3nt85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zobacz sobie jeszcze SilentiumPC Regnum L50 Pure Black, używam i jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Już posiadam Shinobi ale mam problem z zasilaczem bo mam jeszcze starą Delte która nie sięga ATXem od dołu do góry :D więc musze dokupić przedlużacz xF a wykonanie obudowy średnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ogólnie fajna obudowa, teraz z pośród wentylatorów to contac 29 jest najglośniejszy :D ale jak ktoś ma zasilacz typu Delta jak ja to radze odrazu dokupić lub zrobić przedłużacze do ATX 24 i 4 piny. Zrobie zdjęcie jak dojdzie może aerocool touch 2000 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 szkoda że nie patrzyłem w topic - sam wybierałem miedzy shinobi i fractal 3000 i dlatego właśnie zdecydowałem się na fractala - dotykałem obu bud, i fractal ma zdecydowanie mocniejsze/grubsze blachy, koszyk obrotowy/zdejmowalny i regulator obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy206 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 W przypadku Shinobi możesz też sie bawic w zmiane kolorowych elementow jak logo czy siateksy - link W prosty i tani sposob mozna sobie lekko budke odmienic, jak juz sie opatrzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dirty Harry Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 do 200 zł ja mam obudowę iBoxa (inny zasilacz - Amacroxa) Obudowa iBox Lion 604B bez zasilacza Prescot LCD | KGNET Piekary Śląskie - Internetowy sklep komputerowy i jestem bardzo zadowolony! Stosunkowo cicha - mi nie przeszkadza, elektroniczny wyświetlacz z informacjami Procuje u mnie często 24h na dobę i nie miałem od roku żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) Czemu wszędzie polecasz iboxy? Jak nie mp4, myszki,sluchawki to te "obudowy". Pracujesz w tej firmie, ze wszędzie reklamujesz ich produkty? Ta obudowa nie jest warta więcej niz 20zl Edytowane 9 Marca 2012 przez kaijitsu 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dirty Harry Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Każdy pisze o tym, na czym się zna. No przepraszam, ze nie znam się na wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Więc jak się nie znasz to się nie udzielaj i nie wciskaj ludziom kitu. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 do 200 zł ja mam obudowę iBoxa (inny zasilacz - Amacroxa) Obudowa iBox Lion 604B bez zasilacza Prescot LCD | KGNET Piekary Śląskie - Internetowy sklep komputerowy i jestem bardzo zadowolony! Stosunkowo cicha - mi nie przeszkadza, elektroniczny wyświetlacz z informacjami Ciche to są obudowy fabrycznie wycisozne typu Fractal Design Define R2 / R3, NZXT H2 lub CM Silencio 550 ale nie jakieś "pudełko" na komputer. Nawet jak wymieniłeś wszystkie wentylatory w komputerze na super ciche, to i tak nie będzie tak cicho jak w przypadku fabrycznie wyciszonej obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...