tailwind Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Witam Mam problem z moim dopiero co złożonym zestawem. Jest to mój pierwszy raz i proszę o wskazówki. Nie za bardzo wiem jak mam odpowietrzyć układ, dlaczego? Bo w rezerwuarze robi się istne tornado dzięki któremu płyn wygląda jak woda gazowana i nie da rady otworzyć reza bo płyn by się z niego wylał (a raczej wystrzelił). A po drugie płyn nie przepływa cały czas tak samo (widać to na samym końcu filmiku), choć udało mi się to naprawić umieszczając reza ponad całym zestawem. Wszystko można zobaczyć tu: A to moja konfiguracja: 1. 12V Laing DDC-1T Pro (10w) 2. EK-DDC X-TOP Rev.2 Acetal 3. Magicool Plexi 150 Reservoir 4. EK Water Blocks EK-Supreme HF - Acetal+EN Nickel 5. Węże Tygon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Przy wyłaczonej pompce dolej płynu do reza (co najmniej do połowy), bo masz go za mało i przez to wszystko na okrągło się zapowietrza. Odpalasz pompkę, czekasz trochę, otwierasz reza i ruszasz wszystkim tak, żeby odpowietrzyć do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tailwind Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Już dolałem, z tego co poszperałem w necie miałem źle podłączony rez (płyn był wciągany z dołu a nie z tej wystającej rurki). Pozostały mi już tylko mikroskopijne pęcherzyki powietrza w rurkach. Czy ich tez powinienem się pozbyć? Edytowane 20 Grudnia 2011 przez tailwind Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Miałeś po prostu za mało płynu w rezie. Te drobiny widoczne w wężach same znikną,daj układowi dłużej popracować pod obciążeniem. Konfig ciekawy,przydały by się fotki :D BTW zostaw zaledwie kilka mm od lustra płynu do korka. Przy rezie zapełnionym w 95% nawet przy szybkim przepływie cieczy nie występują problemy z pęcherzykami powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...