Skocz do zawartości
slayne

Instalacja coolera z P4 na socket A

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki za rade jutro bede go meczyl :)

Daj znac czy udalo ci sie go zamontowac bez problemu, mam zamiar niedlugo kupic se Abita NF7-S 2.0 i zastanawialem sie nad chlodzeniem Athlona XP a tui zalman to calkiem kuszaca propozycja, wiec musze wiedziec czy zmiesci sie w Abicie, czy o nic nie bedzie zawadzal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki jak poznać po abicie Nf7-s czy to rev.2.o czy nie !

skoro mam dziurki przy sockecie to mam 2.0 tak?

Jest taki programik jak CPU-Z - w zakladce Mainboard pokazuje on cos takiego jak rev. jezeli jest tam C1 a do tego plyta ma otworki wokol socketu to jest to na 99% rev. 2.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze, sorry ze wczensiej sie nie odezwalem ;]

ja mam boxowego coolerka od p4 (gdzies na biorku lezy) ktorego  po prostu w 4 miejscach nawiercilem (tam gdzie sa otworki socket a) i przykrecilem, wydaje mi sie ze ty tez tak mozesz zrobic uwazajac na te heatpipe'

myslę ze moze pora odgrzebac temat bo w sumie teraz dopiero mam czas cos z tym zrobic

jak to przykręcałeś ?

normalnie bez zadnych sprężynek czy czegoś takiego

czy po drugiej stronie plyty założyłeś jakies zabezpieczenie zeby płyty nie złamać typu czy ja wiem jakies płaskowniki czy cos takiego

pozdro Slayne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi