°°° Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Składam komputer pod TV, głównie do oglądania filmów i koncertów z Blu-ray, ale zastanawiam się czy pamięć którą już posiadam ( 1600MHz ) będzie działać z procesorem Intel Celeron G530 Socket 1155 ?, bo ten procesor obsługuje pamięci max 1066MHz, ale wydaje mi się, że powinno być ok, ale wolę się upewnić i zapytać tutaj. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Będzie działać, ale pytanie po co Ci to.. Kup Brazosa za 400 zł i świetnie się sprawdzi jako HTPC, bo pobiera znacznie mniej energii, wyjdzie taniej i ma akcelerację sprzętową, a Intel i materiały HD wywołują u mnie szeroki uśmiech politowania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Tylko właśnie już mam prawie cały komplet ( płyta, ram, zasilacz, odtwarzacz BR, obudowa, dysk, chłodzenie ) tylko procka mi brakuje. Wcześniej oglądałam na kompie z siga, ale specjalnie musiałam go przenosić z pokoju do salonu, żeby można było zobaczyć film na BR. Dodatkowo ten nowy pc będzie brał znacznie mniej prądu od tego siga, a przy okazji można sobie też poserfować po sieci na wygodnej sofie ;). Wiem, że Brazos brałby jeszcze mniej prądu, ale w sumie ten pc nie będzie chodził na okrągło, tylko jak ktoś wpadnie, to sobie będzie można obejrzeć wspólnie film. Pytanie jeszcze, czy ta wbudowana karta w procesor wystarczy do odtwarzania filmów BR bez ścinki ?, czy kupić jeszcze jakąś kartę co będzie dekodować obraz HD bez problemu ?. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez KATTANA 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Wystarczy, ale o ile pamiętam to były problemy z HDMI, hercami i fpsami. Ogólnie żeś se wybrał :P Zainstaluj tylko Media Player Classic Home Cinema i Matroska Haali Media Splitter (zarówno kodek jak i program do pobrania np. na dobreprogramy.pl) i licz na to, że zadziała na tym czymś DXVA, ale pewnie filmami zajmie się procek, więc w efekcie do brazosa nie ma startu w takich zastosowaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...