Skocz do zawartości
barthodman

Problem z instalacja Windows 7 64bity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Otóż na nowym komputerze

intel core i5 2300, 2.8GHz, 6Mb

gigabyte ga-z68ap-d3 sata 3, LGA 1155, Intel Z68/rev 1.0

dysk seagate 1tb sata 3 7200

ram kingstone 8192 1600MHz HyperX Blue CL9 (2x4096)

naped dvd LG

zasilacz 650W OCZ

radeon SAPPHIRE hd6870.

Podczas próby instalacji systemu Win 7 64bit (sprawdzalem z 32bit i to samo) występuje taki problem że przy oknie tam gdzie zwykle wybiera się język, to okno po prostu mignie i się komputer resetuje, tak w koło macieju. Szukałem na innych forach i w biosie ustawiłem tryb pracy dysku twardego na AHCI, a także HPET Support ustawione jest na [Enabled] a HPET Mode [64-bit mode]. Próbowałem zainstalować na 1 kości pamięci, też nic nie dało.

Co jest nie tak? Jakieś sugestie? Zdaje mi się że coś może dysk nie trybi, ale nie wiem co jeszcze może być nie tak. Odpalilem GPARTED i tam podzieliem sobie go na partycje, NTFS.

Z góry dzięki za pomoc!

EDIT!!!

System postawiłem, otóż w taki sposób że tłukłem w enter w momencie kiedy wyskakiwała informacja o wyborze języka, poszło. Dlaczego?! Nie mam pojęcia...

Edytowane przez barthodman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi