radektadek Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Witam. Interesuje mnie kupno komputera do gry w pokera... na wirtualne pieniądze oczywiści. Nie gram w nic innego, żadne gry nie będą uruchamiane. Ew. jakiś film. Nie znam się na komputerach i nie wiem czy byłaby taka możliwość, żeby złożyć samą skrzynkę jak najtaniej, ale żeby pociągnęła jakiejś dobrej jakości monitor najlepiej 21 cali np. coś takiego : LG IPS236V-PN • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Dysk twardy spokojnie 40BG starczy. Komputer za kilka miesięcy będzie i tak zmieniany, dlatego osoba, która znalazłaby odrobinę czasu i napisała co o tym myśli nie musi martwić się o to, że kiedyś będę chciał go przerobić. Zależy mi na tym, żeby monitor był dobry i ten "tani_komputer" dawał radę go obsłużyć. Tylko tyle, albo aż tyle - nie wiem. Tutaj zalecane wymagania oprogramowania do gry w pokera : Zalecane parametry systemu: · procesor 333 MHz lub szybszy (800 MHz dla systemu Windows Vista) · 128 MB pamięci RAM lub więcej (najlepsza wydajność przy co najmniej 256 MB) · minimum 512 MB pamięci RAM dla systemu Windows Vista (najlepsza wydajność przy co najmniej 1 GB) · rozdzielczość ekranu 800x600 lub 1024x768 z 16-bitową głębią kolorów (High Color) · 60 MB wolnego miejsca na dysku na instalację oprogramowania · połączenie internetowe DSL lub kablowe o szybkości 128 kb/s Bardzo dziękuję za ewentualną pomoc. Zależałoby mi, żeby wszystko można było dostać w którymś z tych sklepów : LG IPS236V-PN • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Komputery, monitory, notebooki, telewizory, fotografia, drukarki, rtv/agd, sklep komputerowy. 1komp.pl - Twój sklep nr 1 w sieci. lub innym, który oferuje raty Żagiel. Bardzo dziękuję. Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Części nowy czy używane także? I przede wszystkim jaki budżet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radektadek Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Budżet jak najtaniej, na raty będę brał. Na tych stronach chyba nie ma opcji części używane, ale jeżeli jest gdzieś strona która oferuje opcje raty Żagiel i ma części używane to mi to pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Kurs dolara, powódź w Tajlandii i spekulacje + okres świąteczny i okazuje się, że minimum 900 zł trzeba wyłożyć na coś sensownego.. Ale na pocieszenie dodam, że zestaw jest szybki i sprawny dzięki SSD (żaden rekordzista, ale ciężko o HDD w tej cenie, a czas dostępu i tak znacznie lepszy) oraz nowoczesny, oszczędny i posiada szerokie możliwości. Na płycie masz SATA III i USB 3.0 oraz procesor i grafikę platformy Brazos co pozwala na sprawne odtwarzanie filmów 1080p (FullHD) i nawet granie w niektóre normalne gry, że o wspomnianym pokerze nie wspomnę, a całość pobiera do 30W. Zmienisz PC to stawiasz to w salonie i masz HTPC do filmów gotowe i przyjazne. Dysk SSD Good Ram PLAY DYSK SSD 30GB 2.5" SATA2 MLC (180/50 MB/s 30 GB - 251 Płyta główna ASRock E350M1/USB3 - 427 Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G) - 69 Obudowa CFI Group CBIA6819TG - 161 Suma 908,52 w morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Jeśli na kilka miesięcy, dla ww zastosowań proponuję PC DELL OPTIPLEX 320 C420 1,6 G/40GB/1GB/DVD XP (2014760127) - Aukcje internetowe Allegro Może nie da się na raty ale 200zł można pewnie przełknąć jednorazowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radektadek Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Dziękuję Ci bardzo ! Taka cena mnie zadowala. http://www.morele.net/monitor-led-lg-ips236v-pn-372730 Monitor dobry będzie czy lepiej zmienić go na coś innego ? Jeszcze raz dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 (edytowane) Nie wypowiem się nt. samego monitora. Jeśli zdecydujesz się na niego to w Proline jest wyraźnie tańszy. Co do wyżej wspomnianego przeze mnie kompa, nie mam pewności jaką jakość obrazu zapewni przez D-sub przy 1920x1080 i czy wydoli taką rozdzielczość. Wypadałoby zgłębić temat jeśli się decydować na to. Edytowane 24 Grudnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Prawdziwie, że za 200 zł miałbyś coś działającego do tych zastosowań, więc pozostaje kwestia tego czy wolisz przejściową używkę czy HTPC na zaś. Moim zdaniem drogo i niepotrzebnie, ale nie do końca wiem czym ma być przyszły PC. Jeśli do gier i filmów HD to ok choć i tak matryca IPS droższa, a czy lepsza od TN dla Kowalskiego to sprawa dyskusyjna. Swoją drogą, widzę, że nie musi być aż tak tanio, więc proponowałbym spojrzeć też na inne (droższe) obudowy jak np Antec ISK i inne podobne media center ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talibanek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 prawdopodobnie bendziesz grał na poker* jerzeli bendziesz używał holdem menagera albo poker trackera to kup jakiś mocny proc i duży dysk na statysktyki co do monitora to weś najtańsze 22 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radektadek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 (edytowane) Kurde, pisząc to, że mnie cena zadowala to miałem na myśli zestaw który zaproponował mi Prolog, nie ten za 200 zł. Może ten monitor byłby lepszy : http://www.morele.net/monitor-led-lg-e2241v-bn-400898#div4 Edytowane 25 Grudnia 2011 przez radektadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Może ten monitor byłby lepszy : http://www.morele.net/monitor-led-lg-e2241v-bn-400898#div4 Moim zdaniem dla rozdzielczosci 1920x1080 stosowna wielkosc monitora to 23 cale. Jak ma byc mniejszy/tanszy to zastanow sie nad 20 calowymi. Najlepiej zobacz w dowolnym sklepie jak to wyglada - kwestia wymagan i gustow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...