Skocz do zawartości
Furtek

Wybór 2 pompek...

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza to : 12V Laing DDC 18W Ultra + XSPC Acrylic Pump Top V3

link do niej: Mój odnośnik

Druga to : Alphacool VPP655 - G1/4 Inner Thread Including Plexi Top

link do niej: Mój odnośnik

Zależy mi na ciszy no ale moc tez ma znaczenie, jaki mam zestaw WC to mam w sygnaturze, możecie zerknąć. No może kiedyś dokupię jakąś chłodnicę 240 ale to max raczej.

Wiem powiecie napisane jest pod spodem każdej pompki jaka ona jest... ale ja tym testom nie wierzę więc pytam ludzisków co już się nieco znają;)

Pozdrawiam i liczę na obfite opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien że potrzebujesz aż tak mocnej pompki? U mnie 10W Laing ciągnie wszystko łącznie z zewnętrzną pasywną chłodnicą na dość długich wężach.

Mocniejsze są głośniejsze, mają więcej wibracji i często trudno jest odpowietrzyć układ bo pompa w koło zaciąga bąble powietrza. Oczywiście przy mocno rozbudowanych układach gdzie opory przepływu są dużo są one w sam raz ale Twój wydaje się idealny pod 10W i to jeszcze z zapasem.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślisz że 10W by wystarczyło więc ? Niestety nie mam porównania bo moja pompa to używka za 20 funtów no name :/

A jeśli bym wziął te 18W to da się to zmniejszyć przepływ za pomocą kompa? nie pisze w opisie :/

AAA czy to prawda że idzie łatwo przerobić 10W na 18W łącząc 2 luty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersję 1T 10W można tak przerobić,na XS są foty z tej operacji.

Od siebie polecam Swiftecha 35X...świetna pompka,z regulacją obrotów

przez podpięcie do mobo i bardzo wydajna z topem acetalowym który ma w komplecie.

Byłem zaskoczony jej świetnymi wynikami w porównaniu z D5 Vario i 450 Strong 24V.

Ciśnienie w układzie LC - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

W mniej rozbudowanym układzie po obniżeniu obrotów pracuje bardzo cicho.

Nawet po ewentualnej rozbudowie układu o dodatkowe chłodnice i bloki wystarczy spokojnie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie sprawa wyglada tak ze potrzebuje wlewu wody od góry a wylotu do przedou, niestety inaczej u mnie nie przejdzie...

Jak widziałem na fotkach w teście Swiftech 35X właśnie taki jest iiii bardzo mnie zaintrygował, ile takie coś kosztuje i gdzie to kupić ? Sprawdziłem dostawców Swiftecha w anglii ale nie mają tego cudaka, więc skąd go wziąć w anglii ?

Pozdro

EDIT:

Trochę dłużej poszukałem iii czy to ta co mi pisałeś Elder ?

Mój odnośnik

Edytowane przez Furtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi