Furtek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Pierwsza to : 12V Laing DDC 18W Ultra + XSPC Acrylic Pump Top V3 link do niej: Mój odnośnik Druga to : Alphacool VPP655 - G1/4 Inner Thread Including Plexi Top link do niej: Mój odnośnik Zależy mi na ciszy no ale moc tez ma znaczenie, jaki mam zestaw WC to mam w sygnaturze, możecie zerknąć. No może kiedyś dokupię jakąś chłodnicę 240 ale to max raczej. Wiem powiecie napisane jest pod spodem każdej pompki jaka ona jest... ale ja tym testom nie wierzę więc pytam ludzisków co już się nieco znają;) Pozdrawiam i liczę na obfite opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jesteś pewien że potrzebujesz aż tak mocnej pompki? U mnie 10W Laing ciągnie wszystko łącznie z zewnętrzną pasywną chłodnicą na dość długich wężach. Mocniejsze są głośniejsze, mają więcej wibracji i często trudno jest odpowietrzyć układ bo pompa w koło zaciąga bąble powietrza. Oczywiście przy mocno rozbudowanych układach gdzie opory przepływu są dużo są one w sam raz ale Twój wydaje się idealny pod 10W i to jeszcze z zapasem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 myślisz że 10W by wystarczyło więc ? Niestety nie mam porównania bo moja pompa to używka za 20 funtów no name :/ A jeśli bym wziął te 18W to da się to zmniejszyć przepływ za pomocą kompa? nie pisze w opisie :/ AAA czy to prawda że idzie łatwo przerobić 10W na 18W łącząc 2 luty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Wersję 1T 10W można tak przerobić,na XS są foty z tej operacji. Od siebie polecam Swiftecha 35X...świetna pompka,z regulacją obrotów przez podpięcie do mobo i bardzo wydajna z topem acetalowym który ma w komplecie. Byłem zaskoczony jej świetnymi wynikami w porównaniu z D5 Vario i 450 Strong 24V. Ciśnienie w układzie LC - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne W mniej rozbudowanym układzie po obniżeniu obrotów pracuje bardzo cicho. Nawet po ewentualnej rozbudowie układu o dodatkowe chłodnice i bloki wystarczy spokojnie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 (edytowane) u mnie sprawa wyglada tak ze potrzebuje wlewu wody od góry a wylotu do przedou, niestety inaczej u mnie nie przejdzie... Jak widziałem na fotkach w teście Swiftech 35X właśnie taki jest iiii bardzo mnie zaintrygował, ile takie coś kosztuje i gdzie to kupić ? Sprawdziłem dostawców Swiftecha w anglii ale nie mają tego cudaka, więc skąd go wziąć w anglii ? Pozdro EDIT: Trochę dłużej poszukałem iii czy to ta co mi pisałeś Elder ? Mój odnośnik Edytowane 27 Grudnia 2011 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgadza się...to ten model. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dziękuję serdecznie, pompka zakupiona, 77 funtów z przesyłką, heh jakoś przeżyje. starą będę musiał pylnąć. Dzięki jeszcze raz temat można zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...