Skocz do zawartości
tomekaa

Chłodnica??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wim czy wiesz, ale ktoś na forum robił test i porównywał te same chłodnice od mate'a alu i miedzianą i róznica była 1-2 stopnie, właściwie to na granicy błedu! Jedyn co nie tak z alu to korozja! A te kolanka to musiałem zrobić, bo by mi sie nie zmieściła do skrzynki po nabojach do której mam zamiar wpakować całe WC, ale pochwale sie jak skończe. Jak inczej byś zagiął wąz na takiej małej długości? Uważam, że kolanka wyszły super, a poza tym to są zaokrąglane, a nie kąt 90 stopni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie oznacza, że na chlodnicy z miedzi będziesz miał 2 razy mniejsze temp!

Poza tym to największa różnica miedzy alu a miedzia jest w przypadku radiatorów i bloków, w nagrzewnicachnie ma takiej różnicy. Przynjmniej ja tak myśle, ale może lepiej wypowie sie witch, albo jakiś specjalista! ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrcze wez na logike to. Nie mówie ze bedzie mniejsza o połowe. Jak bedzie mniejsza o 2 stopnie na procku to duzo.

mysle ze nie masz racji, mam dwie nagrzewnice prawie identycznych wymiarow jedna jest od kadetta a druga alu jest od mitsubishi i temp osiagane na nich sa w zasadzie identyczne (w granicach bledu pomiarowego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wim czy wiesz, ale ktoś na forum robił test i porównywał te same chłodnice od mate'a alu i miedzianą i róznica była 1-2 stopnie, właściwie to na granicy błedu!

Nie wiem czy wiesz ale w "aluminiowych" chłodnicach od Mate TYLKO FINY są aluminiowe, rurki są miedziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi