tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 wiem w wakacje bede stałym gościem za złomach a może wiesz czy na giełdzie samochodowej mozna dorwac jakies niezłe nagrzewnice lub chlodnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jasne, że można ale jak wymontujesz z auta to masz ja w lepszy stanie, a poza tym w niższej cenie! Ale na giełdzie jest znowu większy wybór... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Co sądzicie o tej chłodnicy: http://allegro.pl/show_item.php?item=13923575 kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 no kupa zaiste,co mnie wiec coraz mocniej zastanawia, to skad sie wzielo te 6 osob, ktore jak dotad to kupily 8O jestes jakies antyforum o chlodzeniu o ktorym nie wiem, czy jak :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Te twoje kolanka maja jedną wadę: średnica wew. wynosi cos kolo 8mm. Wiec opory to stawia spore i bez sensu. Druga wielka wada tej chłodnicy jest taka ze nie jest z miedzi a alu ma duuzzo mniejsza przewodność ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie wim czy wiesz, ale ktoś na forum robił test i porównywał te same chłodnice od mate'a alu i miedzianą i róznica była 1-2 stopnie, właściwie to na granicy błedu! Jedyn co nie tak z alu to korozja! A te kolanka to musiałem zrobić, bo by mi sie nie zmieściła do skrzynki po nabojach do której mam zamiar wpakować całe WC, ale pochwale sie jak skończe. Jak inczej byś zagiął wąz na takiej małej długości? Uważam, że kolanka wyszły super, a poza tym to są zaokrąglane, a nie kąt 90 stopni! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 sa takie kolanka miedziane całe o średnicy wew 12 mm. Hm ciekawe bo miedz ma prawie 2 razy wieksza przewdnosc ciepła. Na jednym tescie swiat sie nie konczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 troche odbiegając od tematu widze sinus ze jest zainteresowany moim bloczkiem wodnym a to chłodnica która ktoś chce mi sprzedać co o niej myślicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 dodam tylko ze jest miedziana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 jesli zmiesz wloty to bedzie dobra, a płaskowniki jakie miedz czy alu. Czy to nie jest przypadkiem od fiata 125 p ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 masz napisane wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 no ja widze ze płaskowniki alu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 kolo mi napisałem nagrzewnica miedziana od poldka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 no tak od polda wiedzialem ze jakis znajomy samochodzik :) gdyby płaskowniki były miedziane to miałyby kolor taki sam jak finy a jednak na zdjeciu je wyraznie widac jako "metaliczne". Zapytaj sie z czego sa płaskowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 a jak sądzisz czy ta chłodniczka bedzie dosc wydajna??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Ale to nie oznacza, że na chlodnicy z miedzi będziesz miał 2 razy mniejsze temp! Poza tym to największa różnica miedzy alu a miedzia jest w przypadku radiatorów i bloków, w nagrzewnicachnie ma takiej różnicy. Przynjmniej ja tak myśle, ale może lepiej wypowie sie witch, albo jakiś specjalista! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 qrcze wez na logike to. Nie mówie ze bedzie mniejsza o połowe. Jak bedzie mniejsza o 2 stopnie na procku to duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie mówie, ale jak dla mnie nie ma znaczących różnic! A tych kolanek miedzianych nie mogłem zastosować, bo ta częśc nagrzewnicy jest plastikowa! Acha... Ta nagrzewnica ze zdjecia jest z poldka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 dlaczego nie, przykleic na zywice epoksydową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Hej już wiem czemu: Bo... Mi sie nie chce!!! ;-) :D Dość roboty było z tymi kolankami! Aż taki zapaleniec to ja nie jestem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 ja jak bede mial już to chlodnice od poldka albo jakos inna to od razu zabieram sie do przerobek a efekty tego na pewno potem wrzuce na forum BĘDZIE CO OGLĄDAĆ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Ja za swoje kolannka dałem 5 zł 2 sztuki a zywica epoksydowa 1 litr - 20 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 No mam nadzieje ;-) Ale mnie i tak nie pobijech :-) Hehe Mojej skrzynki po nabojach nic nie przebije ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 poczekamy zobaczymy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 qrcze wez na logike to. Nie mówie ze bedzie mniejsza o połowe. Jak bedzie mniejsza o 2 stopnie na procku to duzo. mysle ze nie masz racji, mam dwie nagrzewnice prawie identycznych wymiarow jedna jest od kadetta a druga alu jest od mitsubishi i temp osiagane na nich sa w zasadzie identyczne (w granicach bledu pomiarowego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 No właśnie to gadam! A on mnie nie słucha! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 slucham i zbieram informacje :) W sumie to przy małych temp roznica pewnie jest mała ale ja i tak miedz rulez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 No co fakt to fakt! Bo srebro to raczej nie na naszą kieszeń ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Nie wim czy wiesz, ale ktoś na forum robił test i porównywał te same chłodnice od mate'a alu i miedzianą i róznica była 1-2 stopnie, właściwie to na granicy błedu! Nie wiem czy wiesz ale w "aluminiowych" chłodnicach od Mate TYLKO FINY są aluminiowe, rurki są miedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Wiem! ;-) Ale przcież za odprowadzanie ciepła odpowiadają finy! Albo mi sie tylko tak zdaje... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...