michalmx0 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Witam! Mam takie pytanie do Was: Czy mój Tagan TG500-BZ uciągnie Gainward GTX 560 Ti 2GB Phantom i Gainward 9800GT 1GB Green Edition? Obie karty mam w domu. Chciałbym GTX'a używać do renderingu grafiki, a 9800GT ustawić na efekty PhysX. Więc czy mój zasilacz uciągnie te 2 karty graficzne i czy jest sens w ogóle coś takiego robić? Resztę mojego konfigu macie w sygnaturce. Czekam na odpowiedzi :wink: P.S. Sprawdzałem na tej stronie czy moje 500W wystarczy i wyszło, że tak, ale czekam na wasze opinie. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez michalmx0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Jedyne co ci zostaje to sprawdzić organoleptycznie. Imho masz ten minus ze 2 linie 12v i 20A na każdej... Ps. swoją drogą połączenie gpu+ drugie do physyx imho ma sens przy Ati+ Nvidia...gdy chcemy mieć jednak tego physyxa:P Zysk z udziału tego 9800gt raczej nie będzie spektakularny, 560ti jest na tyle szybka że sobie poradzi. Niemniej jednak jak już to odpalisz, podziel się wynikami;) bo jestem bardzo ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Tylko jest tak, że GTX jedzie na dodatkowym zasilaniu (2x6PIN), a 9800GT nie ma dodatkowych wejść zasilania, ciągnie cały prąd przez PCI-E. Więc moim zdaniem nie powinno być problemów na linii 12V, ale może się nie znam :D Jak mi się uda ruszyć to postaram się podzielić tym jak to wyszło. Wiem, że najlepiej coś takiego stosować z Radeonami + Nvidia do PhysX, ale trzeba przy tym stery modować, bo Nvidia nie toleruje już Radeonów tak jak kiedyś :wink: Edytowane 28 Grudnia 2011 przez michalmx0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) PCIE "ciągnie" z 12V i 3,3V ps. ile ten zasilacz ma lat? Wiem że demonizuję, ale szkoda katować zasiłkę obciążając ją prawie na styk...lepiej by zawsze miała zapas, wtedy i ciszej i chłodniej :wink: A że to zadziała to nie mam wątpliwości;) Edytowane 28 Grudnia 2011 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Ten zasilacz to chyba nawet pół roku nie ma :D Wcześniej jechałem na jakimś firmowym co miałem w starej obudowie, ale po wymianie obudowy na NZXT Lexa S wymieniłem od razu zasilacz. A później z 9800Gt przeniosłem sie na GTX 560 Ti, bo niestety 9800GT do 3D było za słabe :( Edytowane 28 Grudnia 2011 przez michalmx0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ten zasilacz to chyba nawet pół roku nie ma :D (...)A później z 9800Gt przeniosłem sie na GTX 560 Ti, bo niestety 9800GT do 3D było za słabe :( Pomijając że wytrzyma przy granicy powiedz jaki wg. Ciebie jest sens trzymać Ti + 9800gt na X2 5600+? Przecież to się końca pleców nie trzyma jeśli chodzi o spadki FPS w miejscach obciążających cepa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Below zero 500w lajetm da rade takiej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwaniak666 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 ten procek do samej 9800gt za słaby :) tip. sprzedaj 9800, cpu, ram, mobo i kup coś lepszego 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) ten procek do samej 9800gt za słabyWiedziałem, że ktoś to zaraz napisze :D Wiem, że mam za słabego proca. Już niedługo będę miał Phenom II X4 945, ale musze poczekać aż znajomy wróci do Polski i mi go odda :wink: Zresztą można zamknąć już ten temat. Dowiedziałem sie tego czego chciałem. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Edytowane 28 Grudnia 2011 przez michalmx0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tyle że jak wsadzisz PII ( M2N32 ma obsługę ostatnich Fenków? ) to zakwalifikujesz zasilacz do testów czy zabezpieczenia naprawdę działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmx0 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Właśnie o to chodzi, że ta płyta główna nie jest taka zła niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Na najnowszym biosie ciągnie bez problemów 945, a także 955 BE uciągnie tylko trzeba lekko ustawienia ręcznie zmodyfikować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Cóż - Twój wybór. Ale szczerze mówiąc na Twoim miejscu sprzedałbym kwartet - CPU, MOBO, RAM i 9800GT i rzucił się na coś co zapewni mniej wrażeń przy konfigurowaniu samą nazwą - chip NV, 4x1GB, X4 95W & 2xGPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...