Skocz do zawartości
michalmx0

GTX 560 Ti + 9800GT na 500W?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam takie pytanie do Was: Czy mój Tagan TG500-BZ uciągnie Gainward GTX 560 Ti 2GB Phantom i Gainward 9800GT 1GB Green Edition? Obie karty mam w domu. Chciałbym GTX'a używać do renderingu grafiki, a 9800GT ustawić na efekty PhysX. Więc czy mój zasilacz uciągnie te 2 karty graficzne i czy jest sens w ogóle coś takiego robić? Resztę mojego konfigu macie w sygnaturce.

Czekam na odpowiedzi :wink:

P.S. Sprawdzałem na tej stronie czy moje 500W wystarczy i wyszło, że tak, ale czekam na wasze opinie.

Edytowane przez michalmx0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co ci zostaje to sprawdzić organoleptycznie.

Imho masz ten minus ze 2 linie 12v i 20A na każdej...

Ps. swoją drogą połączenie gpu+ drugie do physyx imho ma sens przy Ati+ Nvidia...gdy chcemy mieć jednak tego physyxa:P

Zysk z udziału tego 9800gt raczej nie będzie spektakularny, 560ti jest na tyle szybka że sobie poradzi.

Niemniej jednak jak już to odpalisz, podziel się wynikami;) bo jestem bardzo ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jest tak, że GTX jedzie na dodatkowym zasilaniu (2x6PIN), a 9800GT nie ma dodatkowych wejść zasilania, ciągnie cały prąd przez PCI-E. Więc moim zdaniem nie powinno być problemów na linii 12V, ale może się nie znam :D

Jak mi się uda ruszyć to postaram się podzielić tym jak to wyszło. Wiem, że najlepiej coś takiego stosować z Radeonami + Nvidia do PhysX, ale trzeba przy tym stery modować, bo Nvidia nie toleruje już Radeonów tak jak kiedyś :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCIE "ciągnie" z 12V i 3,3V

ps. ile ten zasilacz ma lat?

Wiem że demonizuję, ale szkoda katować zasiłkę obciążając ją prawie na styk...lepiej by zawsze miała zapas, wtedy i ciszej i chłodniej :wink:

A że to zadziała to nie mam wątpliwości;)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zasilacz to chyba nawet pół roku nie ma :D

Wcześniej jechałem na jakimś firmowym co miałem w starej obudowie, ale po wymianie obudowy na NZXT Lexa S wymieniłem od razu zasilacz. A później z 9800Gt przeniosłem sie na GTX 560 Ti, bo niestety 9800GT do 3D było za słabe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zasilacz to chyba nawet pół roku nie ma :D

(...)A później z 9800Gt przeniosłem sie na GTX 560 Ti, bo niestety 9800GT do 3D było za słabe :(

Pomijając że wytrzyma przy granicy powiedz jaki wg. Ciebie jest sens trzymać Ti + 9800gt na X2 5600+? Przecież to się końca pleców nie trzyma jeśli chodzi o spadki FPS w miejscach obciążających cepa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten procek do samej 9800gt za słaby

Wiedziałem, że ktoś to zaraz napisze :D

Wiem, że mam za słabego proca. Już niedługo będę miał Phenom II X4 945, ale musze poczekać aż znajomy wróci do Polski i mi go odda :wink:

Zresztą można zamknąć już ten temat. Dowiedziałem sie tego czego chciałem. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to chodzi, że ta płyta główna nie jest taka zła niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Na najnowszym biosie ciągnie bez problemów 945, a także 955 BE uciągnie tylko trzeba lekko ustawienia ręcznie zmodyfikować :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi