Dvd3K Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam Poproszono mnie o pomoc w następującej sprawie : Internet z piętra (router bez opcji wifi) idzie przez kabel na parter do komputera stacjnonarnego - prez lan. Na parterze jest laptop - chciałbym stworzyć sieć wifi. jak to zrobić najprościej? Od razu uprzedzam - nie ma możliwości zamiany routera z partera na taki z opcją wifi:/ Jakie urządzenie jest potrzebne, aby podłączyć do niego kabel Lan na parterze - i stworzyć sieć Wifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Dowolny router z wifi i portem WAN RJ45. Ja w podobnej sytuacji używam Linksys WRT54GC-EU, może być TP LINK WR340 G. U mnie w routerze jest wyłączony serwer DHCP, internet wchodzi w LAN (tak, w LAN a nie w WAN). RouterWIFI robi za switch i rozsyła WIFI, całą resztą zajmuje się router gdzieś tam daleko. Trzeba najpierw po stronie LAN przypisać routerowi IP nie kolidujące z tamtym routerem i innymi komputerami. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dvd3K Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Dowolny router z wifi i portem WAN RJ45. Ja w podobnej sytuacji używam Linksys WRT54GC-EU, może być TP LINK WR340 G. U mnie w routerze jest wyłączony serwer DHCP, internet wchodzi w LAN (tak, w LAN a nie w WAN). RouterWIFI robi za switch i rozsyła WIFI, całą resztą zajmuje się router gdzieś tam daleko. Trzeba najpierw po stronie LAN przypisać routerowi IP nie kolidujące z tamtym routerem i innymi komputerami. Kupiłem tp link wr740g - z media marktu - wszystko śmiga jak należy ! Dzięki najmocniej za pomoc ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...