Skocz do zawartości
sthEn

Karta graficzna pod E5200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie - szukam możliwie najlepszej karty graficznej, która nie będzie przesadnie ograniczana przez E5200. Jest sens pakować się w HD4870? Kartę kupię używaną, z Alledrogo, więc cena w porównaniu do sklepówek trochę spada. Reszta sprzętu w sygnaturze.

Komputer na stałe podłączony do 40", więc granie tylko w 1920x1080 (detale mogę obniżać, rozdzielczości na pewno nie - nie zniosę pikselozy na 40 calach). Procesor oczywiście do wykręcenia - na razie wiem, że spokojnie leci na 3.2GHz, więcej nie było sensu się bawić, bo w przypadku OSX i 9400gt wystarcza w 100% stockowe 2.5GHz.

Wchodzą w grę jeszcze 5770/6770 - czy któraś z tych kart (jak i wcześniej wymieniony 4870) występuje z jednym tylko zasilaniem?

Mocniejszej platformy z góry mówię nie potrzebuję - w okolicach lutego kupuję konsolę (X360/PS3 - do zastanowienia się), tutaj ma być to okazjonalnie wykorzystywane do grania, na codzień jest to centrum multimedialne do filmów FullHD, i do tego celu zwykłe C2D wystarcza w 200%.

Pozdrawiam,

Daniel

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkręcony proc nie będzie ograniczać tych kart

wszystkie z nich mają podobną wydajność ( ze wskazaniem na 6770)

ceny orientacyjnie: 4870 - 250, 5770 - 350, 6770 - 450

więc wybór jest prosty albo kierować się kasą, albo wydajnością, zaawansowaniem mniejszym zapotrzebowaniem na energię,

5770 i 6770 mają po jednej wtyczce zasilającej 6pin

a 4870 ma dwie 6 pin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E5200 i granie w fullhd? Ciężka sprawa :D Do tego procka maksymalnie HD4830/9800gt(Przy tej rozdziałce 1gb mile widziane),nie oszukujmy się procesor jest słaby jak na dzień dzisiejszy,więc nie ma sensu się rozpędzać,uwierz mi nie odczujesz różnicy między 4830 a 4870 na tym sprzęcie,oczywiście mowa o minimalnym fps,który jest najważniejszy.Miałem E5200@3.6ghz i właśnie 4870 i gry mi szarpały strasznie,na i3 to już była inna bajka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi