shakur_45 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 to trzeba zdjÄ?Ä? opone i wyjÄ?c dÄ?tkÄ? aby zmieniÄ? przerzutkÄ? to trzeba rozpiÄ?Ä? Ĺ?aĹ?cuch nie trzeba rozpinac lancucha 8) :twisted: a jak zmienisz przerzutke bez zdejmowania lancucha ? Rozkrec wozek, kazde rozpiecie lancucha skraca jego zywot. :mrgreen: :twisted: co za bezsens 8O 8O 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 to trzeba zdjÄ?Ä? opone i wyjÄ?c dÄ?tkÄ? aby zmieniÄ? przerzutkÄ? to trzeba rozpiÄ?Ä? Ĺ?aĹ?cuch nie trzeba rozpinac lancucha 8) :twisted: a jak zmienisz przerzutke bez zdejmowania lancucha ? Rozkrec wozek, kazde rozpiecie lancucha skraca jego zywot. :mrgreen: :twisted: co za bezsens 8O 8O 8O 8O 8O Jaki bezsens? Chyba latwiej jest rozkrecic wozek, niz rozpinac lancuch, no nie? Zreszta po to wlasnie sa rozkrecane wozki. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 amoniak: kupiĹ?em sobie kiedyĹ? tego typu zapinkÄ?, bodajĹĽe sachsa. do tego strasznie ze mnie zdarli, bo 11 zĹ? |: wnioski: 1) przy kasecie z 11 zÄ?bkami zaczyna siÄ? dziaÄ? coĹ? niedobrego, bo konstrukcja zapinki nie jest zbyt sztywna i Ĺ?aĹ?cuch potrafi przeskakiwaÄ? nie wiadomo czemu, 2) jedyny + to to, ĹĽe jak daleko od domu pÄ?knie normalna zapinka i nie ma siÄ? narzÄ?dzi, to moĹĽna takie coĹ? chwilowo zaĹ?oĹĽyÄ?. ale ogĂłlnie imho to bez sensu. Pan Jan Cytawa (dobrze znany na pl.rec.rowery (: ) zaĹ?oĹĽyĹ? mi spinkÄ? za oszaĹ?amiajÄ?cÄ? kwotÄ? 1 zĹ? 50 gr i dziaĹ?a to o wiele lepiej <: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Co Lepsze Giant czy Grand? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 z tych dwoch to bym bral w ciemno (no bo nie podales zadnych modeli) Gianta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Ale chodzi o firme! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 shade napisaĹ?, ĹĽe braĹ?by gianta. grand to zdaje siÄ? polska firma produkujÄ?ca rowery do hipermarketĂłw pod nazwÄ? kojarzÄ?cÄ? siÄ? z o wiele solidniejszÄ? markÄ? jakÄ? jest giant. ktoĹ? kiedyĹ? na preclu to Ĺ?adnie ujÄ?Ĺ? proponujÄ?c zaĹ?oĹĽenie grupy pl.rec.rowery.grand.cena.jaka_niska.lece_do_hipermarketu (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 A strona polska z giantami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 google nie gryzie (; polska strona gianta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Oort SRAM dawniej Sachs (sram wykupiĹ? rowerowÄ? czÄ?Ĺ?Ä? sachsa) Ĺ?aĹ?cuch, ktĂłry mam z zapinkÄ? kosztuje 39 zĹ? doskonale chodzi z kasetami shimano seri HG. Problemy moĹĽesz mieÄ? z UG lub IG Mi nic nie przeskakuje :D Zapinka jest wygodna. Co do woĹĽenia ze sobÄ? w trasÄ? narzÄ?dzi To mam taki fajny zeatawik Victora Inoxa gdzie mam kilka podstawowych narzÄ?dzi, napewno nie biorÄ? w trasÄ? ĹĽadnych prasek do Ĺ?aĹ?cucha, Ĺ?ciÄ?gaczy do korb, mĹ?otkĂłw, tokarek frezarek, kompresorĂłw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Jaka marka i model gĂłrskiego max 1500,jak najtaĹ?szy i jaki rower taki do600:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 PoniĹĽej tego PoniĹĽej tego to raczej nic nie kupuj Napewno szybko zmienisz obrÄ?cze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Haha wlasnie przedchwilÄ? sobie zapisaĹ?em linka doniego:Pa tu pacze a tu on:P,a z inych firm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 napewno nie biorÄ? w trasÄ? ĹĽadnych prasek do Ĺ?aĹ?cucha, Ĺ?ciÄ?gaczy do korb, mĹ?otkĂłw, tokarek frezarek,kompresorĂłw ;)no co Ty, frezarka to podstawa na niedzielnÄ? wycieczkÄ? (; a kasetÄ? mam deore, czyli hg, wiÄ?c to nie to. ale pĂłki ta zapinka siÄ? trzyma narzekaÄ? nie mam na co (: moĹĽe poza wygiÄ?tÄ? kierownicÄ?, od ktĂłrej bolÄ? mnie nadgarstki ): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Faktem jest ze zapinki Sachsa moga sie calkiem niezle spisywac - wiadomo ze wtedy latwiej rozpiac lancuch niz rozkrecac wozek, ale mialem na mysli przypadek z zakuwanym lancuchem np. Shimano Nieprecyzyjnie sie wyrazilem, chodzilo mi o rozkucie lancucha. Co Lepsze Giant czy Grand?Grand jak juz ktos wspomnial to taka hiper-marketowa marka Giant to tajwanska firma ktora ma czasami niezle pomysly ale kiepsciutko z wykonaniem, brakorobstwo przy najwyzszych modelach ram! A cenia sie jakby to byla dobra firma 8O ... kradna patenty ale maja duza sprzedaz wiec kasa pasuje i ciezko im fiknac. Pierwszy lepszy chlopek-roztropek z ulicy jak sie go kto spyta o dobre rowery to wymienia Giant i czasem Scott, a Giant pod wzgledem jakosci to takie rowerowe Daewoo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Okurde to jaka najlepsza firma i co ma rowery tanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ALe masz pytania... Kup sobie tego Gianta i bedziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Musze siÄ? zorjentowac!:Dniech sie z pc cos stanie i bedzie w naprawie a ja sobie chce kupic rower,musze wiedziec z tanich jaki i z droszych!jakiej firmy itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ehh to neiwiem z drogich dobrych firm to masz: Trek, GT, Gary Fisher, Kona. Merida, Specialized, Scott, Cannondale, Author A powiedzmy, ze z tanich tooo Wheeler, Unibike, Giant? :D wiecej nei pameitam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Tuningowal ktos Rst Gila AET albo TL ? ja mam Wesje AEt - z kardridzem powietrznym w jednej goleni, w drugiej sprezyna i elastomer. przerobilem z 89mm na 100mm skok..... A dzis sie troche bawilem, z amorkiem, znalazlem troche uszczelek i wykombinowalem otwarta kompiel olejowa z lekkim tlumieniem.Pprzez to zmniejszyl sie skok do ~90mm, ale to i tak wystarcza mi do XC, a co do dzialania :)..... to mi szczena opadla.... bardoz duza roznica, nawet najmiejsze nierownosci sa pochlaniane i tlumione, dzis tylko chwile testowalem bo nie mialecm czasu, ale jutro przejade sie kilka godzin i potestuje, jak beda chetni moge zrobic opis przerobek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 to trzeba zdjÄ?Ä? opone i wyjÄ?c dÄ?tkÄ? aby zmieniÄ? przerzutkÄ? to trzeba rozpiÄ?Ä? Ĺ?aĹ?cuch nie trzeba rozpinac lancucha 8) :twisted: a jak zmienisz przerzutke bez zdejmowania lancucha ? Rozkrec wozek, kazde rozpiecie lancucha skraca jego zywot. :mrgreen: :twisted: co za bezsens 8O 8O 8O 8O 8O Jaki bezsens? Chyba latwiej jest rozkrecic wozek, niz rozpinac lancuch, no nie? Zreszta po to wlasnie sa rozkrecane wozki. ;] no chyba nie ... spinka ?? 2 sekundy ?? rozkuwacz ?? 10 sekund ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ludzie jak siÄ? ramie dobiera do wzrostu 185 jaki rozmiar?ale z tych lepszych marek ale majÄ? rowery ponizej 1000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ludzie jak siÄ? ramie dobiera do wzrostu 185 jaki rozmiar?ale z tych lepszych marek ale majÄ? rowery ponizej 1000? hmm generalnie jesli chcesz ostro jezdzic na rowerze ( mysle, ze mowisz o maszynie do XC ) to polecam 18" z taka ramka zapewnia przede wszystkim duza zwrotnosc ;], jesli jednak jezdzisz rekreacyjnie to wygodniejsza bedzie 19" lub 19,5" , 20" w zaleznosci od firmy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 to trzeba zdjÄ?Ä? opone i wyjÄ?c dÄ?tkÄ? aby zmieniÄ? przerzutkÄ? to trzeba rozpiÄ?Ä? Ĺ?aĹ?cuch nie trzeba rozpinac lancucha 8) :twisted: a jak zmienisz przerzutke bez zdejmowania lancucha ? Rozkrec wozek, kazde rozpiecie lancucha skraca jego zywot. :mrgreen: :twisted: co za bezsens 8O 8O 8O 8O 8O Jaki bezsens? Chyba latwiej jest rozkrecic wozek, niz rozpinac lancuch, no nie? Zreszta po to wlasnie sa rozkrecane wozki. ;] no chyba nie ... spinka ?? 2 sekundy ?? rozkuwacz ?? 10 sekund ??? Hmm no wiesz ja przerzutki na czas nie zmieniam, neiwiem jak ty. Dla mnie szybciej/latwiej jest wziac klucz imbusowy/srubokret i rozkrecic wozek co trwa tez 10-20sekund niz bawic sie ze skuwaczem. Zreszta poczatkujacy "biker" nie posiada w swoim zestawie skuwacza ani innych specjalistycznych narzedzi. Natomias imbusy/srubokrety posiada kazdy, co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ChciaĹ?bym rower taki zeby mozna byĹ?o pojeĹĽszic po polach lekich gurach itd?od 18>19 tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ej w regulaminie jest zakaz takiego cytowania zdaje sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ChciaĹ?bym rower taki zeby mozna byĹ?o pojeĹĽszic po polach lekich gurach itd?od 18>19 tak? no to w takim razie 19, bo 18" moze Ci sie nie przydac, a abedziesz tylko przeklinac, ze nie wygodnie ;) najlpeiej pojedz do sklpeu i zobacz jakiej marki chcesz rower i przymierzaj, bo inaczej to nigdy nie bedzie w 100% dobrze ;] @ Arnie jakiego cytowania ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ale chodzi o cenione marki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 O boze czlwoieku, idz do sklepu i sie zapytaj. Napisalem Ci jakie sa cenione marki, jak masz kase to wybierz sobie najdrozszy i bedziesz mogl zaspzanowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 no tylu postow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...