shakur_45 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Duzo jesli niewiekszosc pekniec i zlaman w okolicy glowki ramy wynika z GLUPOTY uzytkownikow ktorzy zmieniaja amortyzatory na wieksze nie biorac pod uwage rozkladu sil na ramie. Dotyczy to zwlaszcza rowerow XC. male pytanko co rozumiesz pod pojeciem wieksze amory w xc ? chodzi mi o skok teraz mam xc i mam zmiar albo zmienic amora na dj 130mm albo rower na jakiegos duala mysle ze 130 nie zrobi wiekszej roznicy przy xc gdzie standardowo wladowali mi 100mm, co o tym sadzicie ? sadze, ze to bedzie niezly chopper do XC nie uzywa sie takich amorow 100mm to juz jest max i tak mowi sie, ze XC to 80-90 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 S_Works ma duzo racji w tym co mowi. Do lekkich ram alu nie powinno sie montowac amortyzatorow o takim skoku powyzej ~10cm, dlatego ze zmienia sie powaznie rozklad sil i naprezen w ramie, co z czasem prowadzi do zmeczenia materialu i wlasnie urywania sie glowki ramy..... Zreszta jak ktos montuje takiego amora to zaczyna skakac itp, przeciazajac rame ktora do tego nie sluzy.... ZObaczcie sobie jaka pancerna konstrukcje w okolicach glowki maja ramy dualowe.... i to napewno nie dla szpanu :). ponizej fotka takiej ramy :P http://www.bikeboard.com/images/bb_l/1104.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 kurde sie dziwicie ze ramy pekaja jak kolesie skacza na ramach do xc /... lol .. mysla ze jak kupia jakas drozsza rame to ona do wszystkiego lol :P ... np ta merida big air wyzej wkawalkach.... na pewno po zwyklym xc gtego by nie bylo ot co .. to jak by na hopkie wjchal na szosowce .. no ludzie .. zlitujta sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 wszystko sie zgadza ale ramy dualowe oprucz tych wzmocnien majÄ? specjalnie wiÄ?ksze kÄ?ty gĹ?Ăłwki ramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Duzo jesli niewiekszosc pekniec i zlaman w okolicy glowki ramy wynika z GLUPOTY uzytkownikow ktorzy zmieniaja amortyzatory na wieksze nie biorac pod uwage rozkladu sil na ramie. Dotyczy to zwlaszcza rowerow XC. male pytanko co rozumiesz pod pojeciem wieksze amory w xc ? chodzi mi o skok teraz mam xc i mam zmiar albo zmienic amora na dj 130mm albo rower na jakiegos duala mysle ze 130 nie zrobi wiekszej roznicy przy xc gdzie standardowo wladowali mi 100mm, co o tym sadzicie ? Zmieniajac amor ze 100mm na 130mm skoku zrobilbys wlasnie taka glupote, dopiero od stosunkowo niedawna stosuje sie do rowerow XC amortyzatory o skoku 100mm jeszcze niedawno standardem byly widelce o skoku 83mm a nawet 75mm. Wkladajac taki widelec wydluzasz dzwignie co automatycznie zwieksza sile jaka dziala na glowke ramy. Kto powiedzial - dajcie mi punkt podparcia a rusze ziemie? Przeciez to fizyka na poziomie podstawowki. Tak wiec nierozsadne jest nawet wkladanie widelca 100mm do ramy XC z '97r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 hmm.. czyli kase (+moj rower) ktora mam nadzieje uzbieram kiedys na dj przeznacze na duala =] niby rama z 2004 i standardowo 100mm mam nadzieje ze wytrzyma jeszcze troche zastanawia mnie jak jest z gwarancja w razie takiego nieszczescia (tfu tfu tfu)? (ciekawe jaka mine zrobiliby w serwisie jakbym rower przyniosl w plecaku ;p) co do fizyki to rozumiem o co chodzi, tylko.. nie wiedzialem jak z wytrzymaloscia ram na koniec jedna mysl ktora mimo iz nie mam jeszcze grosza na wymiane/kupno roweru nie daje mi spokoju podobaja mi sie zjazdy i jestem bardziej za kupnem jakiegos duala ale.. czy wykorzystam duala tak jak wykorzystuje xc.. starzeje sie powoli, nie wiem czy bede mial czas na zabawe w rower.. i nie wiem czy zdolam sie nauczyc takiej jazdy zeby w pelni cieszyc sie ze zjazdow.. nie wiem nawet czy wyrazilem to co czuje.. o_O :) tu nasowa sie kolejne pytanie czy jak kupie jakiegos duala bedzie sie dalo na ni,m gdzies pojechac/podjechac ? np czy jak wezme dziewczyne na wycieczke nie odpadne po godzinie jazdy z powodu pozycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 A czym siÄ? rĂłzni xc od duala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 A czym siÄ? rĂłzni xc od duala? Tym czym Subaru Imreza WRC od HMMWV, Impreza niezle myka szutrach ale tam gdzie HMMWV nie wjedzie. zastanawia mnie jak jest z gwarancja w razie takiego nieszczescia (tfu tfu tfu)? (ciekawe jaka mine zrobiliby w serwisie jakbym rower przyniosl w plecaku ;p)Jesli przelozysz oryginalny widelec i przyniesiesz rower w calosci to nie powinno byc problemu, chyba ze to rower marki Giant to spodziewaj sie najgorszego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 jest to kona (blast), narazie nie zmieniam rowerku/amora wiec nie bede sobie zaprzatal tym glowy ale po obejzeniu tych zdjec.. nie wiem czy sie tak bede 'puszczal' :D lasem w dol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Fajne promocje sa na www.rowerowy.com Moze ramka bedzie moja juz w przyszlym tygodniu :D Gdyby ktos byl chetny to sprzedam marzocchi mz race... Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 A czym siÄ? rĂłzni xc od duala? Rower dualowy: http://www.bikeboard.com/images/bb_l/3202.jpg Rower XC http://www.bikeboard.com/images/bb_l/1348.jpg to tylko przyklady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 a jeszcze prosciej : wysokoscia na jaka zostalo wyciagniete siodelko :):);) Kat_666 : z ciekawosci, za ile ?:) (sam posiadam mz comp'a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Amorek za 440, zreszta dalem ogloszenie na gieldzie :P... Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Mam pytanko odnosnie tej ramy . http://www.kleinbikes.com/us/mountain_bike...e_xv/index.html Jak ktos mial stycznosc z tym modelem niech da mi znac , i ciekawi mnie ile byscie byli gotowi za nia zaplacic ( rama jest lekko uzywana ) Dzieki za pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 skoro jest uzywana to jakies 1200 moze 1400zl ale jeszcze musze sie co do tego upewnic. Xan przymierzasz sie do zakupu "legendarnej sztywnosci" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 No przymierzam sie . I ona jest uzywana niewiele z 500 km , ale cene mi koles podal wieksza duzo za nia ( dodam ze za niebieska ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 W Rybniku w sklepie byly dwie ramy Klein Attitiude po 2200zl ale to byly nowki nigdy nie jezdzone. To ze byla malo jezdzona nic nie znaczy, rower zostal zlozony i jezdzil cena MUSI spasc zasadniczo w stosunku do nowej ramy. Ile chce tamten ktos jesli wolno spytac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 1800 zl ze sterami , i za tyle ja kupie . Dzieki za pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie wiem czy byĹ?o http://www.lamermelculo.com/imagenes/webs/.../bicicabras.wmv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie wiem czy byĹ?o http://www.lamermelculo.com/imagenes/webs/.../bicicabras.wmv File not found Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 No i stalo sie, nowa rama zaqpiona :D Bynajmniej nie jest to amstaff :P Udalo mi sie wyrwac na allegro specializeda rockhoppera '17! Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 To ja sie pochwale swoim skromnym rowerkiem. Mam go juz 3 lata, rame 2 lata, poniewaz pierwsze zĹ?amaĹ?em, ale dostalem nowa w ramach gwarancji. Rower wyglada teraz troche inaczej, ma zmieniona kiere, opony i kilka detali, ale generalnie nie rozni sie wiele od tego na zdjeciu (zdjecie robione latem 2003). Red Devil Podaje link, bo moderzy sie doczepia ze zdjecie jest nieregulaminowej wielkosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Dem a ile ciÄ? to cudo kosztowaĹ?o nowe w sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 W 2001 roku dalem prawie 6000 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Oki, nareszcie zmodegnizowalem swoj rowerek :-) tarcze hydrauliczne i amorek kupilem sobie ostatnio :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Moj kumpel zlozyl sobie bike'a na identycznej ramie, nawet podobnie wyglada do Twojego. Poza tym GT to najwspanialsze rowery pod sloncem ( mimo iz zlamalem jedna rame). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 @kosmo: Napisz jaki amorek i jakie tarcze ? I oczywiĹ?cie ile za nie daĹ?eĹ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Rowek fajny pojeĹşdziÄ? nim by sobie chciaĹ? :) nieĹşle wyglada tylko ta cena onieĹ?miela. Obecnie ja jeĹĽdze na jakis rowerze "no-nome" siostry :D (sister jedziaĹ?a na niej z 5 razy a moze mniej hehe) ale musze powiedzieÄ? ĹĽe twarda bestie z tego mojego jednoĹ?lada. NO to co przeszedĹ? to dobrze sie trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Amorek to mozo groove q - 300zl Hamulce to hydrauliczne deore, dalem za nie razem z koĹ?ami (wszystko nowe) 900zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Jutro tez jade po mozo groove q... czerwony amor + czerwona rama :P W sumie to wolalbym czarne ale nie bede wybrzydzal :D ... Jakby ktos chcial qpic amorka InSync Grind 323 to pisac! ... Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...