Skocz do zawartości
poca

Jednoślady - porady, opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro wszyscy się chwalą, to ja też... Od ostatniego roku trochę go upgrateowałem :)... Dwie rzeczy:

- lubię rogi i nie zamierzam ich demontować

- jak ktoś dopatrzy się co to za pedały, to niech to zostawi bez komentarza :) niedługo uzbieram kasę na nowe

Duże zdjęcie (1024x768) - więc podaję link:

http://members.chello.pl/m.danilowski/VCH/...wer/rower10.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wellgo wp-95 czy jakoś tak :D ale ramka zacna ;) taką sobie kupię jak będzie mi kasa przypłynie (najlepiej jakaś niespodziewana :D ) co to za RS?

a tak btw po co Ci boostery? gnie Ci się ramka? - o i z przodu też masz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wellgo wp-95 czy jakoś tak :D ale ramka zacna ;) taką sobie kupię jak będzie mi kasa przypłynie (najlepiej jakaś niespodziewana :D ) co to za RS?

Pedały Authora za 30zł :lol: , Rock Shox Psylo '01 pomalowany i nowe naklejki (kupiłem używany i był trohę poobijany).

Po co boostery - z przodu hample rozginają mi widelec z boosterem - a że mam nowe klocki i obręcze to musze mocno cisnąć... bez boostera z tyłu to bardziej mi rame rozginało, niż hamował - niestety aluminium jest miękkie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pedały Authora za 30zł :lol: , Rock Shox Psylo '01 pomalowany i nowe naklejki (kupiłem używany i był trohę poobijany).

Po co boostery - z przodu hample rozginają mi widelec z boosterem - a że mam nowe klocki i obręcze to musze mocno cisnąć... bez boostera z tyłu to bardziej mi rame rozginało, niż hamował - niestety aluminium jest miękkie...

Zmniejsz fote Varrol, 1024 to lekkie przegięcie, 800 wystarczy IMHO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech reed, ty to musisz dociac facetowi :P Od razu pedalem mnie wyzywac??? :P

Kurde a bo mi sie akurat chce robic prawko Kat. A, zeby 2km od domu do pracy jechac :D, na skuterku bylbym za jakies 3 minutki :D. Zaoszczedziloby sie na karcie autobusowej, bo to doslownie wacha benzynke... Oj nieladnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde a bo mi sie akurat chce robic prawko Kat. A, zeby 2km od domu do pracy jechac :D, na skuterku bylbym za jakies 3 minutki :D. Zaoszczedziloby sie na karcie autobusowej, bo to doslownie wacha benzynke... Oj nieladnie :P

Sorry, nie wmawiaj mi czegoś czego nie zrobiłem, stwierdziłem że IMO sqtery są dla pedałów, gdzie powiedziałem że ty nim jesteś ?

Czyżby siakiś kompleks ?? :lol:

BTW, 2km do pracy to sie rowerkiem popindala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, nie wmawiaj mi czegoś czego nie zrobiłem, stwierdziłem że IMO sqtery są dla pedałów, gdzie powiedziałem że ty nim jesteś ?

no no :)

rowerek nie spala wachy ale za to tluszczyk :P :).

Na rower !! a nie tylek wozic 2 km :P.

Kondycja bedize leprza, brzusio mniejszy za to usmiech zony wiekrzy :P :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako przyszly posiadacz srodka lokomocji jakim jest skuter poczulem sie urazony. Niestety z przyczyn potrzeby prezencji nienagannej rowerek jest wykluczony. Gdyz na nim do pracy raczej ubrany w garnitur nie pojade :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha garnitur + skuter to bedzie dobre  :mrgreen:  Uwazaj na muchy, ktore beda  sie rozbryzgiwaly na kolnierzyku od koszuli. :lol:

btw. rower rulezz  :twisted:

Uśmiechać się też nie radzę, ciężko się potem na szybko wydłubuje muchy spomiędzy zębów :mrgreen:

Normalnie mnie Spider zaszczeliłeś

Garnitur & Sqter rulezz :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest rocznik tej 820-tki ? Tez mam 820.. z '99 czeka na wymiane korby (kolejna :] ) i dodanie amorka... :)

btw. jak wy mozecie jezdzic bez noskow lub SPD ? Przeciez to istne samobojstwo dla "klejnotow" ;) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest rocznik tej 820-tki ? Tez mam 820.. z '99 czeka na  wymiane korby (kolejna :] ) i dodanie amorka... :)

btw. jak wy mozecie jezdzic bez noskow lub SPD ? Przeciez to istne samobojstwo dla "klejnotow" ;)  :lol:

Wydaje mi sie ze jest to 97 rok. Nie jestem pewny bo kupilem go uzywanego ale te z 98 juz mialy grubsze rury z tego co wiem.

w SPD nie mam zamiaru jezdzić, ale noski sobie kupie :> Najpierw przezutka ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest rocznik tej 820-tki ? Tez mam 820.. z '99 czeka na  wymiane korby (kolejna :] ) i dodanie amorka... :)

btw. jak wy mozecie jezdzic bez noskow lub SPD ? Przeciez to istne samobojstwo dla "klejnotow" ;)  :lol:

Eee tam :) Trzeba dobrze nogę usadowić na pedałach :P Ja spadłem <odpukać> raz na jaja za czasów starego rowerka i metalowych pedałów :P Teraz jakoś tak już się przyzwyczaiłem do odpowiedniego ułożenia stóp tóż przed wybiciem się że nie ześlizgują mi się :) Pozatym pomyśl co się dzieje po upadku z noskami gdy coś pójdzie nie tak po wybiciu się... Trochę ostrożności i z klejnotami nie ma problemu a za to dużo bezpieczniejsza jazda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee no sorry ale wg. mnei bardziej bezpieczna i komfortowa jest jazda z noskami... Jak ktos je zaciska na maxa to wiadomo, ze nnoga nie wyskoczy. Jesli jest wszystko ok ustawione to gwarantuje Ci, ze mozna jezdzic bez obawy. WIem jak to jest, juz kilka razy "latalem" :]

A jak ma byc full bezpiecznie to zapodajesz SPD i jazda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz idę wyczyścić mój zabytek i może pokażę fotkę ;)

kurde mam problem z hamulcami :evil:

V-BRAKE: lewa strona (lewy klocek) zaciska się szybciej niż prawy i gdy się przestaje hamować nie cofa się tak daleko jak z prawej strony... z przodu jest OK (obydwa zaciskają się równocześnie).

Nie wiem ktoś jakto wyregulować czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha garnitur + skuter to bedzie dobre :mrgreen: Uwazaj na muchy, ktore beda sie rozbryzgiwaly na kolnierzyku od koszuli. :lol:

btw. rower rulezz :twisted:

np. we wolszech np skuter + garnitur to jest zjawisko naturalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi