k a m e r e k Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 czareq nie ma tojak wysunieta na maxa sztyca ;) :P 40cm ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 no ja bym sie tak nie smiaĹ? sztyce mam 35 cm i wystaje poza granice jakies 2cm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 to jakjest ktos chetny z 3 miasta do rowerowania dzis ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 to jakjest ktos chetny z 3 miasta do rowerowania dzis ? :D dzisiaj nie, ale ogolnie jak jestem w domu to jestem za :-) daj mi info na gadu 1895679 jak bedziesz szedl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 czareq czekasz az ci peknie ;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johar Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 a mi jakies dwa tygodnie temu skradziono rower. Stal sobie biedny na terenie zakladu pracy, w ktorym pracuje i gdzie jest ochrona, ktora powinna czuwac. A zlodziej go wzial i po prostu wyjechal brama przy portiernii! Zapomnialem, ze mieszkam w Polsce... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Po maĹ?ych zmianach rower prezentuje sie tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayhen Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 nie znacie jakiĹ? dobrych (sprawdzonych) sklepĂłw rowerowych spredzajÄ?cych via internet? W mym miescie nie majÄ? interesujÄ?cej oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 www.cyklotur.com WĹ?aĹ?nie stamtÄ?d mam rame. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ludzie czy jak kupie jakis tani rower(widizaĹ?em umnie w sklepie za 550 z hamulcami tarczowymi 2xamory:PtyĹ? amor pionowy:D)to potem dokupie doniego bajery ipodmienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ludzie czy jak kupie jakis tani rower(widizaĹ?em umnie w sklepie za 550 z hamulcami tarczowymi 2xamory:PtyĹ? amor pionowy:D)to potem dokupie doniego bajery ipodmienie? Niebardzo po po pierwszej wycieczce amory zĹ?apiÄ? luzy a hamulce sie rozlegulujÄ? i sie nie da jezdziÄ? później :P A taki rower to pewnie z 20 kg waĹĽy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ale mnie zatkaĹ?o tarcze hamuclowe w cenie 550zĹ?:Pjak uzbierma kase i bedzie to sobie kupie:Pbo cza jakis rower przetem miaĹ?em na przednich tesz cos kolo 600 firma magnum,i urwaĹ?y sie wideĹ?ki i maĹ?o zem sie nie zabiĹ? bo byĹ?o to na przejsciu:Pale do takiego roweru potem dokupi bajery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 A co moĹĽecie powiedzieÄ? o ramie POINT ? Warto zassaÄ? : ?? Pilna podpowiedĹş needed, czy rama 17" bedzie dla mnie dobra ? (180cm wzrostu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 reed - bierzesz siÄ? za dual i street? :) A tak powaĹĽnie to ramka jest fajna i bardzo wytrzymaĹ?a, ale przy twoich gabarytach i przyzwyczajeniach moĹĽe byÄ? dla ciebie niezbyt wygodna. Po prostu kÄ?ty sÄ? inne niĹĽ w rowerze do XC, a mniejsza rama zmusi ciÄ? do uĹĽycia dĹ?ugiego mostka i sztycy, ĹĽeby siÄ? nie garbiÄ? i nie jeĹşdziÄ? z podkurczonymi nogami. JeĹ?li jeĹşdzisz rekreacyjnie i raczej XC to nie polecam tego wynalazku - poszukaj lepiej jakiejĹ? normalnej ramki do XC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Ta ramka bedzie na 100%, z tego co wiem reed wolisz bardziej rekreacyjnie (XC ;) ) wiec rama za mala. Kuzyn wlansie ostatnio kupil Treka 4300 na ramie 18", to dla mnie (180cm) byla o wiele za mala ( tez XC ). Sam mam 21" ;] Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 ja mam 182cm wzrostu i ramke 16''. WedĹ?ug mnie jest duzo wygodniejsza szczegĂłlnie na stromych zjazdach kiedy moge sobie znizyc siodeĹ?ko w innym przypadku przez byle jaki kozen mozna zaliczyc OTB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 hmm ja mam 187 cm wzrostu i trenuje XC, rowerek na ramie 19,5' i pieknie sie jezdzi :) Mysle reed ze dla jazdy po miescie, i troche w terenie nie podpasowala by CI ta rama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 mam takie pytanko ktĂłry z nich sie bardziej opĹ?aca ? http://www.arkus.com.pl/pl/9/9/art95.html czy teĹĽ moĹĽe http://www.arkus.com.pl/pl/9/9/art93.html jeĹşdziĹ? bÄ?dÄ? gĹ?Ăłwnie po mieĹ?cie i okolicach (gĹ?Ăłwnie asfalt, i drogi ubite) i w wypadku takiego rowerka co musiaĹ?bym do niego jeszcze wsadziÄ? (czyt. wymieniÄ?) osobiĹ?cie jestem za tym pierwszym, widziaĹ?em go juĹĽ i chcÄ? go sobie sprawiÄ?. a i ma 2 lata gwarancji (to "przy okazji") i szukam czegoĹ? wĹ?aĹ?nie do 500 zĹ? wiÄ?c nie wiem czy coĹ? lepszego trafiÄ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 DziÄ?ki za (p)odpowiedzi :) Nie wezmÄ? wiÄ?c jej, zassam chyba Authorka 19" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Jak Authorka to przejdĹş siÄ? do sklepu i siÄ?dĹş sobie na jakimĹ? zĹ?oĹĽonym rowerku. Nie robiÄ? problemĂłw, ĹĽeby sobie przymierzyÄ? :) A stwierdzisz organoleptycznie jaki rozmiar ci najbardziej pasi. MyĹ?lÄ? ĹĽe przy twoim wzroĹ?cie to chyba 18'' byĹ?o by optymalne? Jak jeĹşdziĹ?em XC to miaĹ?em 18 a gabaryty mamy podobne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ramy i rozmiary : jeden ze sposobow - zmierz od ziemi do krocza dlugosc - nasteopnie dla rowerka mtb pomnoz przez 0,57 a szosowego 0,67 otrzymany wynik podziel przez ~2,54 i otrzymasz ywmiar ramy w calach - dla szosy nie musisz dzielic bo sa glownie w cm podawane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Mam moze troche nietypowe pytanie 8) A wiec gdzie w Warszawie mozna kupiÄ? tanio i dobrze nowe badz uzywane rowery, najbardziej pasowaĹ?a by mi jakaĹ? hurtownia ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font>Ĺ?em i nic nie znalazĹ?em dlatego skierowaĹ?em sie tutaj 8) Co do rowerku ktory chce kupiÄ? to Merida Kalahari 500SX, co o nim sÄ?dzicie ? jeĹ?li to zĹ?y wybor to zaproponujcie taniego wĹ?aĹ?nie w takim przedziale cenowym, najlepiej coĹ? okoĹ?o 600zĹ? Koniecznie amortyzator przedni no i ogĂłlnie w miare dobry jakoĹ?ciowo. Ogolnie mĂłwiÄ?c zalezy mi na tanim a dobrym rowerze. rowerek jak za tÄ? kase bardzo dobry, mĂłj brat go ma, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Mam moze troche nietypowe pytanie 8) A wiec gdzie w Warszawie mozna kupiÄ? tanio i dobrze nowe badz uzywane rowery, najbardziej pasowaĹ?a by mi jakaĹ? hurtownia ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font>Ĺ?em i nic nie znalazĹ?em dlatego skierowaĹ?em sie tutaj 8) Co do rowerku ktory chce kupiÄ? to Merida Kalahari 500SX, co o nim sÄ?dzicie ? jeĹ?li to zĹ?y wybor to zaproponujcie taniego wĹ?aĹ?nie w takim przedziale cenowym, najlepiej coĹ? okoĹ?o 600zĹ? Koniecznie amortyzator przedni no i ogĂłlnie w miare dobry jakoĹ?ciowo. Ogolnie mĂłwiÄ?c zalezy mi na tanim a dobrym rowerze. rowerek jak za tÄ? kase bardzo dobry, mĂłj brat go ma, A moĹĽesz jego foty zapodac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ramy i rozmiary : jeden ze sposobow - zmierz od ziemi do krocza dlugosc - nasteopnie dla rowerka mtb pomnoz przez 0,57 a szosowego 0,67 otrzymany wynik podziel przez ~2,54 i otrzymasz ywmiar ramy w calach - dla szosy nie musisz dzielic bo sa glownie w cm podawane DziÄ?ki za "wzĂłr", nie znaĹ?em tego sposobu :) WyszĹ?o mi 18,5 czyli 18" i 19" bÄ?dÄ? rĂłwnie dobre ? Czy nie bÄ?dzie to obojÄ?tne ? sztycÄ? przecieĹĽ teĹĽ mam moĹĽliwoĹ?Ä? dopasowania ? (czy siÄ? mylÄ? ?) a kierownicÄ? w sumie to wolÄ? mieÄ? wyĹĽej, nie lubiÄ? zbytnio "pikowaÄ?" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 reed mi wyszlo nieco ponad 20' a smigam na 19,5'. Ten wzor jest raczej pogladowy :). Dobierajac nieco mniejsza rame prowadzi sie troche inaczej, jakby szybciej skrecal byl bardziej zwinny, narwany rowerek, z kolei wiekrza rama to przeciwienstwo. Wybor zalezy od upodobania. Wiele mozna skorygowac dobiewrajac kierownice - prosta albo gieta, mostek, dluzszy, krotszy, z roznymi kÄ?tami, no i sztyce :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Mam moze troche nietypowe pytanie 8) A wiec gdzie w Warszawie mozna kupiÄ? tanio i dobrze nowe badz uzywane rowery, najbardziej pasowaĹ?a by mi jakaĹ? hurtownia ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font>Ĺ?em i nic nie znalazĹ?em dlatego skierowaĹ?em sie tutaj 8) Co do rowerku ktory chce kupiÄ? to Merida Kalahari 500SX, co o nim sÄ?dzicie ? jeĹ?li to zĹ?y wybor to zaproponujcie taniego wĹ?aĹ?nie w takim przedziale cenowym, najlepiej coĹ? okoĹ?o 600zĹ? Koniecznie amortyzator przedni no i ogĂłlnie w miare dobry jakoĹ?ciowo. Ogolnie mĂłwiÄ?c zalezy mi na tanim a dobrym rowerze. rowerek jak za tÄ? kase bardzo dobry, mĂłj brat go ma, A moĹĽesz jego foty zapodac? no problem, ale jutro bo cyfrĂłwke poĹĽyczyĹ?em koledze i jutro mi odda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No to zassaĹ?em wreszcie: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 A oto mĂłj nowy Rower. Wszystko jest tam opisane Prezentuje sie tak http://www.swiatroweru.com.pl/big.php?id=3...6bb9f45b8168be9 MoĹĽe tylko sie za bardzo Ĺ?wieci jeszcze, ale maĹ?a wyprawa do lasu i tak nie bÄ?dzie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No to zassaĹ?em wreszcie: :twisted: Jak bedziesz mogl, to za jakis czas napisz jak sie sprawuje ;] BO ja sie zdecydowac nie moge. Dzieki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 No to zassaĹ?em wreszcie: :twisted: Jak bedziesz mogl, to za jakis czas napisz jak sie sprawuje ;] BO ja sie zdecydowac nie moge. Dzieki ;] Jasne, jak juz poskĹ?adam caĹ?y i troszkÄ? go dotrÄ? to zapodam wraĹĽenia :-) Update: Na razie na amorku wyĹĽywa siÄ? CzesĹ?aw :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...