Zawisza Czarny Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 kupiem sobie Unibike Evolution cool rowerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 troche juz pojezdzilem na moim nowo nabytym rowerku i wiem jedno :D hamulce terko i amor mz comp to nie jest szczyt marzen :P neidlugo ham. zmienie na shimmano deore. i teraz kilka pytan :D ktore mnie nurtuja. 1 jakbym chcial zmienic kasete to czy przezutka tylnia musi byc tej samej fimy ? :D 2 czy ma znaczenie jakiej fimy jest korba (nie chodzi o jakosc :P) ? czy moze byc korba sram a przezutki shimmano 3 po co sa boostery ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) troche juz pojezdzilem na moim nowo nabytym rowerku i wiem jedno :D hamulce terko i amor mz comp to nie jest szczyt marzen :P neidlugo ham. zmienie na shimmano deore. i teraz kilka pytan :D ktore mnie nurtuja. 1 jakbym chcial zmienic kasete to czy przezutka tylnia musi byc tej samej fimy ? :D 2 czy ma znaczenie jakiej fimy jest korba (nie chodzi o jakosc :P) ? czy moze byc korba sram a przezutki shimmano 3 po co sa boostery ? :D 1466696[/snapback] 1. Nie musi, choc niektorzy prefaruja naped homogeniczny (zlozony z komponentow jednego producenta) 2. taka kombinacja jest jak najbardziej dopuszczalna 3. Boostery wzmacniaja prace hamulcow typu V-brake, takie hamulce potrafia rozginac widelki ramy a nawet amortyzator, zwlaszcza w bardziej tandetnych produktach (Giant. RS) gdzie wystepuje pogon za mozliwie najnizsza masa kosztem innych wlasciwosci mechanicznych. Edytowane 27 Maja 2005 przez S_Works Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Witam Aktualnie rower jest czyszczony i rozebrany bo idzie do lakierowania ;) Jakis ładny czarny albo co... Mat? czy połsyk? Mysle nad połyskiem i perła czarna :D Ale nie wiem jakie koszta musiałbym sie zorientowac Jak bedzie zrobiony dam foty Ogolnie taki se ten rowerek... Ale teraz inna sprawa Jakie polecacie rekawiczki? Moze pytanie banalne ale zawsze :D Nie za drogie nie za tanie Mam nawet duża łape Idzie lato wiec zeby miały dobra wentylacje Nie za drogie nie za tanie Ewentualnie jakiej firmy Nie chce na cała dłon tylko takie z krótkimi palcami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 zeli- nie lakieruj roweru na mat, bo szybko zniszczy sie ten efekt. Bedziesz mial ciagle brudny rower, powloka bedzie wygladala jak w poplamiona... Najlepiej rame oddac lakeirnikowi samochodowemu, umowic sie z nim na odpowiednio wytargowaną zaplate + jakas flaszeczka :). Rekawiczki- mialem kilka róznych firm. W dobrej cenie sa rekawiczki Merida. Bardzo wygodne, pewny chwyt, nie czuc ich na dloniach. Ale nie mają zadnej siateczkowej wentylacji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52154204 Jednak materiał z ktorych sa wuszyte nie powoduje nadmiernego pocenia sie, czy odparzen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 no co do rekawiczek to sa dwie sprawy: dlugie palce?, no i najwazniejsze - przeznaczenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) zeli- nie lakieruj roweru na mat, bo szybko zniszczy sie ten efekt. Bedziesz mial ciagle brudny rower, powloka bedzie wygladala jak w poplamiona... Najlepiej rame oddac lakeirnikowi samochodowemu, umowic sie z nim na odpowiednio wytargowaną zaplate + jakas flaszeczka :). Rekawiczki- mialem kilka róznych firm. W dobrej cenie sa rekawiczki Merida. Bardzo wygodne, pewny chwyt, nie czuc ich na dloniach. Ale nie mają zadnej siateczkowej wentylacji: 1471788[/snapback] Ok...Na mat nie bedzie :D no co do rekawiczek to sa dwie sprawy: dlugie palce?, no i najwazniejsze - przeznaczenie :) 1471930[/snapback] Nie chce na cała dłon tylko takie z krótkimi palcami ;) Przeznaczenie? :lol: Róznie to bywa... Zazwyczaj miedzy pachołkami(ludzmi) i po ulicach Z elementami szutru i piasku Głównie chodzi mi o dobra "przyczepnosc" do kiery i troche wypełnienie miejsca miedzy kiera a dłonia bo troche mała jest i trzeba miec mocno zgiete palce Moze ktos jeszcze poleci jakies rekawiczki? Takie max do 45zł ;) Edytowane 30 Maja 2005 przez zeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 eh przegapilem co pisales sorx :oops: http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/produ...products_id=962 http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/produ...roducts_id=2096 http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/produ...products_id=971 http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/produ...products_id=972 :D osobiscie wybieral bym miedzy 661 i Merida Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erforumek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Hmmm... sam nie wiem, ja mam Giant GSR FS i jestem zadowolony... Twój Fuji to chyba jakiś nieznany, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasiora Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Tak sobie mysle . Jaki motor wyciąga najszybciej 100km/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Tak sobie mysle . Jaki motor wyciąga najszybciej 100km/h 1476191[/snapback] to raczej temat o rowerach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Co sądzicie o tych podzespołach? Sram Centera (9-tka)(gripshift) Shimano LX przód Shimano LX tył Shimano XT (v-brake) Shimano LX HBM 570 36 otwory (piasta przód) Shimano LX tył grafit 36 otwory (piasta tył) Edytowane 1 Czerwca 2005 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 "Sram Centera (9-tka)(gripshift) Shimano LX przód Shimano LX tył Shimano XT (v-brake) Shimano LX HBM 570 36 otwory (piasta przód) Shimano LX tył grafit 36 otwory (piasta tył)" wszytsko ok oprocz hamulcy, ja bym zmienil na avidy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ja bym brał tak: tył sram x-7 przód SH XT manetki sram trigery x-7 hamulce avid SD 5 piasty LX mogą być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 piaste LX bym zmienil na cos innego, hamulce XT maja rownolegle prowadznie wiec moga byc spoko :) ps. przerzutki LX i manetki SRAM (i na odwrot) nie wspolpracuja ze soba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ja bym brał tak: tył sram x-7 przód SH XT manetki sram trigery x-7 hamulce avid SD 5 piasty LX mogą być. 1476246[/snapback] tak bym zostawil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Dzięki za pomoc, zabieram sie za składanie rowerka :D Poradźcie mi jakieś manetki "gripshift"które by pasowały do LX ( uparłem się na gripshift, bo zawsze go używałem). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cookie Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 ps. przerzutki LX i manetki SRAM (i na odwrot) nie wspolpracuja ze soba :P 1476740[/snapback] z tego co wiem i widziałem to manetki shimano nie współpracują z przerzutkami srama, za to manetki srama współpracują z przerzutkami shimano, przynajmniej przednimi, ja polecam gripy srama x-7, bo za x-9 nie ma sensu przepłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Dzięki za pomoc, zabieram sie za składanie rowerka :D Poradźcie mi jakieś manetki "gripshift"które by pasowały do LX ( uparłem się na gripshift, bo zawsze go używałem). :) 1477590[/snapback] musisz wybrac takie, ktore nie mają prowadzenia linki w systemie 1:1 Szukaj SRAMów z 1:2, czyli MRX itp, (te lipne trochę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Cześć, w temacie jednośladów jestem dość zielony. Co sądzicie o takim rowerku: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52379048 Nie jestem bardzo wymagający, chodzi mi o to, czy kupując ten rower nie przepłacę ? Można dostać coś lepszego w polsce za taką cenę ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 ten rower ladnie wygląda z daleka.... ALe tylko wyglada, bo jechac to strach. Chcesz tanio to masz - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53344646 jeszcze zostanie na "kilka" piwek Albo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53191730 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Ta Merida nie jest taka zła, tylko mam kilka zastrzeżeń: 1) Nie ma kół wzmacnianych, jak miałem w starym rowerze normalne koła to chwila moment i scentrowane były :? 2) Z przodu przydałby się jakiś amortyzator 3) Nie wiem czy nie lepsze są tarczowe hamulce. Spotkałem się z opinią że V-brake są lepsze od tarczowych - dlaczego ? Teoretycznie tarczówki działają w każdą pogodę, i np. gdybym nawet scentrował trochę koło, to nie wpływa to na wydajność hamulców (może się myle :) ). Jakie są wady "tarczówek" ? A Author ponad 2 razy droższy, a też nie ma wzmacnianych kół ani amortyzatorów. Jak już miałbym kupić rower, to wolałbym go nie rozwalić za miesiąc :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyczak Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 co do hamulców to v-braki są lepsze od mechaniczych tarczówek bo te są słabe. trexstar sie rozlatuje "po miesiącu" kolega rozwalił w nim korbe po miesiącu ostrzejszej jazdy, później tylne koło, a w całym czasie hamulców wogule niemiał :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Vki sa lepsze od tarczowek w rowerach do 1500zl bo w nich tarcze sa godne pozalowania nieprawda jest ze Vki sa lepsze od mechanicznych tarczowek :P:P doskonaly przyklad BlackBoxy (239zl) ktore posiadam z przodu i z tylu :) hamuje caly czas jednym palcem i w kazdej sytuacji/predkosci zatrzymam rower wady tarczowek? hmm tych w tanich rowerach: na poczatku moze hamuja... potem juz nie :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 jakie pedaly mozecie polecic do xc do 100zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) witam chcę sobie kupić rowerek a że mam na prawde mało kasy to jade po najmniejszej linii oporu ... ten jest znośny? 1457850[/snapback]Za te kase to najlepszy choice... :D Lepszego nie kupisz... Bierzta i upgradeujta! Witam Aktualnie rower jest czyszczony i rozebrany bo idzie do lakierowania ;) Jakis ładny czarny albo co... Mat? czy połsyk? Mysle nad połyskiem i perła czarna :D Ale nie wiem jakie koszta musiałbym sie zorientowac Jak bedzie zrobiony dam foty Ogolnie taki se ten rowerek... Ale teraz inna sprawa Jakie polecacie rekawiczki? Moze pytanie banalne ale zawsze :D Nie za drogie nie za tanie Mam nawet duża łape Idzie lato wiec zeby miały dobra wentylacje Nie za drogie nie za tanie Ewentualnie jakiej firmy Nie chce na cała dłon tylko takie z krótkimi palcami 1469203[/snapback] Co do rekawiczek to polecam Ziehnera, mam takowe zelowe i jestem bardzo zadowolony... Rece mnie praktycznie nie bola, nawet po calym dniu jazdy... Maja doskonala wkladke zelowa, oraz idealny system schladzania dloni, wiec sie reka w nich tak jak w jakichs pasciach nie poci. Edytowane 6 Czerwca 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 nieee no ja to mam ostatnio same problemy ;[[[[[[[[[ mialem niemily wypadek przelecialem przez kierownice mi sie niby nic nie stalo ale rower upad na bok, przerzutka udezyla w ziemie i troche sie porysowala. Na poczatku myslalem ze nic sie nie stalo ale teraz jak jade to przezutka sama przeskakuje mi na inna. Po probie wyregulowania jej jest jeszcze gorzej ;[[[[[[[[[ nie moge wjechac na zadna gorke bo poprostu przy wiekszym nacisku przezutka sama zmienia sie ;/ . Zeby bylo smieszniej teraz jak wocilem do domu to zauwazylem ze dwa czy trzy zabki na kasecie sa wygiete ;/ (wczesniej nie byly) : chyba nie bedzie problemu z wyprostowaniem ich.... i takie pytanie czy to jest wina zje... przezutki czy zlego wyregulowania;/ i czy ma moze ktos instrukcje jak regulowac przerzutke ;/ (przod tez moze byc :P :P :P :P :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 na bike.pl chyba byla, przejrzyj poprzednei strony tego tamtu i zwroc uwage, o linki stron o rewarach, o ktore pyatlem, tam powinno byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Widze z te rowerki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54109216 mają pozytywne komentarze i szybko się sprzedają. Mam 190 wzrostu, lepsza będzie rama 22" czy 24" ? Możecie polecić jakiś "w miarę" amortyzator do tego roweru ? (tylko zeby nie był droższy od całego rowerku :P ) Edytowane 11 Czerwca 2005 przez yanek1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Widze z te rowerki 1491074[/snapback] Na twój wzrost to raczej 22'', ale najlepiej byłoby gdybyś się przymieżył do obu rozmiarów. 22" jest bardziej poręczna, więc lepsza w teren. A 24" jest napewno wygodniejsza na szose, w terenie gorzej. A co do amorów: ten rower ma główkę 1'', czyli tylko RST ( np. Capa ) lub SunTour ( XC-60) będzie pasował. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...