Skocz do zawartości
poca

Jednoślady - porady, opinie

Rekomendowane odpowiedzi

No to dzis zakupilem dllugo wyczekiwanego Unibike`a Evolution 2008

Dołączona grafika

Specyfikacje mozecie zobaczyc na stronie unibike.pl

Po pierwszych ~5km jestem bardzo zadowolony wszystko chodzi jak trzeba, amor ladnie wybiera, siodelko super wygodne, rama geometrie tez ma dobra. Rowerek jak dla mnie idealny, jedyne co jest totalnie do [gluteus maximus] to chwyty, jak na moj gust za miekkie. Wiecej napisze po weekendzie jak go troche "zmieszam z blotem" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje teraz rowerka dla panny, w okolicach ~1k i ponizej.

Rower jako codzienna dojazdowka na uczelnie z domu 6-7km w jedna strone, jak i maszynka do wypady za miasto nad zalew wiec sciezki rowerowe ale tez troche offroadu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i Panowie potrzebuje dla siebie rower na dojazdy do pracy :)

Budżet do 2tys zl.

Mój typ na dziś:

http://www.giant-bicycles.com/en-GB/bikes/road/1399/29642/

Jakies inne typy w tej cenie?:)

p.s. kupujac kolazowke wiem na jakie wygody i nie wygody sie decyduje wiec prosze mnie nie przekonywac do trekingow etc :P ewentualnie może być szosówka z prostą kierownicą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pageup

A może hybrydę CUBE SL ROAD COMP

W SkiTeam'ie niby 2299 PLN ale są jakies zniżki za płatność kartą wybranych banków.

Z podanych fajnie wygląda ten single speed, tyle że ciężkawy dosyć - rozumiem że fitness bo łatwiej na nim wytapiać tłuszczyk :P

-ShaDe-

zabezpiecz ramę (lakier) przy główce ramy przed pancerzami - zresztą poczytaj to :P

Aurora001

ale co to ma być tekking, cross, xc :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec kupilem :)

Meride speeder t2.

Tluszczyku wytapiac nie musze :P

Wygral taki rower nad szosowka bo jednak jest bezpieczniejszy i troche wygodniejszy :)

Nie kupilem i8...bo nie bylo ich juz :(

Ale w sumie moze to i dobrze bo co 2kg to 2kg :)

No i tanszy :P

Pierwsze wrazenia z jazdy:

Jest mega wygodny, niezle zapieprza i jest bardzo zwrotny :)

Jestem zadowolony :D

p.s. Pozniej wkleje fotki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde a ja mam coraz wiecej problemow z moja bryką. Zaczęło mi coś strzelać przy mocnym pedałowaniu na wysokich biegach z tyły i się okazało, że z blatu korby wystają jakby nity czy coś w tym stylu i łańcuch na tym sie opiera. Jeśli z przodu jest drugi bieg a z tyłu cos wysokiego to łańcuch mocno się ociera o to ustrojstwo i mocno strzela. Okropna rzecz. Nie mam pojęcia dla czego dopiero niedawno się to zaczęło bo rowerem jeżdżę już długo, a blatów nikt mi w międzyczasie nie nitował. ;-)Poza tym rozcentrowało mi się tylne koło tylko od jazdy praktycznie cały czas po mieście, a tylna tarcza dostała monstrualnego bicia choć nie mam pojęcia czemu. Reszta raczej dobrze się spisuje, choć zmieniłbym ten napęd na srama, bo mi się tęskni za tą wygodą szybkością i precyzją którą miałem w moim zdemolowanym x7. ;-)

Nity zeszlifuje pilnikiem, ale co zrobie z tarczą to nie wiem...

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dzis zakupilem dllugo wyczekiwanego Unibike`a Evolution 2008

Specyfikacje mozecie zobaczyc na stronie unibike.pl

Po pierwszych ~5km jestem bardzo zadowolony wszystko chodzi jak trzeba, amor ladnie wybiera, siodelko super wygodne, rama geometrie tez ma dobra. Rowerek jak dla mnie idealny, jedyne co jest totalnie do [gluteus maximus] to chwyty, jak na moj gust za miekkie. Wiecej napisze po weekendzie jak go troche "zmieszam z blotem" :)

Fajny ale tak szczerze jak patrze na te foty to jednak cieszę sie,że kupiłem jednak Cube AIM zamiast tego Evo. Malowanie jakoś nie do końca mi podchodzi.

W specyfikacji część osprzętu jest oczko wyżej ale dalej mnie to nie przekonuje... Tak czy siak rower bardzo fajny, po prostu Cube Aim chyba nieco fajniejszy :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i samo sie to wszystko tak pogielo? :)

No ba. I to od jazdy w 99% po mieście. ;-) Chyba go zawioze do serwisu na dociągnięcie szprych i żeby popatrzyli na tą tarczę. Zdziwiło mnie to bo rower wyglądał na iście pancerny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pageup

A może hybrydę CUBE SL ROAD COMP

W SkiTeam'ie niby 2299 PLN ale są jakies zniżki za płatność kartą wybranych banków.

Z podanych fajnie wygląda ten single speed, tyle że ciężkawy dosyć - rozumiem że fitness bo łatwiej na nim wytapiać tłuszczyk :P

-ShaDe-

zabezpiecz ramę (lakier) przy główce ramy przed pancerzami - zresztą poczytaj to :P

Aurora001

ale co to ma być tekking, cross, xc :?:

kuwa no, ze tez wczesniej nie zwrocilem uwagi na topic, i teraz mam juz troche rys, ale cos, zycie, to tylko rower ktory ma jezdzic a nie wygladac :D

w sobote zniszczylem pierwsza detke, podjezdzajac pod kraweznik 10cm przy ok 20-30km/h przy okazji dokupilem sobie licznik i od tego czasu zrobilem juz 85km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy KROSS HEX V6 za 999zł to dobry wybór ?

Cena to absolutne max co mogę wydać, A2 mi nie pasuje (nawet gdyby udało mi się kupić w tej cenie), moje wymagania sa niewielkie rower bardziej uniwersalny drogowo leśny ale chciałbym mieć amorek i kasetę z tyłu.

Przeszukuję allegro nic lepszego nie znalazłem...

W obecnym rowerku mam problem z kasetą: SRAM jakiś model za 50zł, otóż odkręca się samoczynnie, dokręciłem ją tak jak w opisie na nakrętce tj 40Nm(mam klucz dynamometryczny) i mimo tego puściło, czy jest na to jakiś patent ? może dokręcić "na lakierze" ?

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis dobilem do 12x ok 2km od domu trzasnela mi detka i musialem niesc rower ;/

jako ze niemam w domu butaprenu ani latek rowerowych, postanowilem skleic detke za pomoca kropelki. jak powiedzialem tak zrobilem, po 10 min zalozylem wszystko do bajka i poszedlem na testy. przejechalem 1km, skoczylem 3 razy z potrojnych schodzkow odob domu i o dziwo detka ladnie trzyma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo!

Polecicie mi jakiś w miarę dobry rower do 700zł ? Najlepiej z UniBike bo u mnie przeważnie tylko one są dostępne ^^ Nie jakiś ikstrim tylko żeby dało się jeździć wygodnie ew. jakieś małe skoki też :P

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy KROSS HEX V6 za 999zł to dobry wybór ?...

Przeszukuję allegro nic lepszego nie znalazłem...

...

W obecnym rowerku mam problem z kasetą: SRAM jakiś model za 50zł, otóż odkręca się samoczynnie, dokręciłem ją tak jak w opisie na nakrętce tj 40Nm(mam klucz dynamometryczny) i mimo tego puściło, czy jest na to jakiś patent ? może dokręcić "na lakierze" ?

ad 1 - taki sobie - poszukaj bo jest na Alledrogo np Merida Sub 20-V za 999,- ma 24 biegi = kaseta, IMO słabą stroną amortyzator - jakiś niższy model Suntoura, ale jak nie będziesz ostro go katował to powinien trochę posłużyć (najwyżej za 2-3 lata dasz na przód jakiegoś XCR-a i będzie lepiej)

ad 2 - są kleje do gwintów - tylko potem może nie dać się odkręcić ;) bez uszkodzenia gwintu

dzis dobilem do 12x ok 2km od domu trzasnela mi detka i musialem niesc rower ;/ ...

hehehe co to jest ja kiedyś dawałem ~15 bo zapomniałem telefonu - złapałem 2 kapcie a miałem tylko 1 zapas :rolleyes:

od tamtej pory jeżdzę na Kendach z butylem - wali mnie te 100-200 gram więcej, a kapci od tego momentu 0 :o

...

Polecicie mi jakiś w miarę dobry rower do 700zł ? ...

Za te pieniądze - IMO tylko używka :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta chyba z serii kid i junior :P

Żeby można było czasem poskakać to bez 1500 ,- nie da rady a do spokojnej jazdy to z 1000 ,- chyba że chcesz cos z dobrą ramą (i marketowym osprzętem) to masz na Alledrogo Merida Sub 5-V za 870 ,- ale same duże rozmiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale jak bym mial na swoim bajku za 1.5k czyli Cube czasem poskakać to chyba tylko po to,zeby zabić mojego xcm i mieć pretekst do wsadzenia tory czy czegoś w tym stylu :P

Za 700z do skakania to polecam makrokesza full z tarczami+ dobry kask i zostaje na łapówę dla lekarza zakładającego gips :wink:

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mission daje rade, kumpel ma :P

Detka sklejona kropelka przezyla juz 30km i pelno rozncyh skokow, jestem pod wrazeniem

hehehe co to jest ja kiedyś dawałem ~15 bo zapomniałem telefonu - złapałem 2 kapcie a miałem tylko 1 zapas rolleyes.gif

od tamtej pory jeżdzę na Kendach z butylem - wali mnie te 100-200 gram więcej, a kapci od tego momentu 0 icon_surprised3.gif

jak jade w miasto nigdy nie biore zapasu, latek, ani pompki, bo nie widze takiej potrzeby. bez telefonu to nawet z domu nie wychodze ;), nawet do piwnicy, po ogórki :D. napisz konkretnie jakich detek uzywasz i co to jest ten butyl i jak to sie stosuje, nawet 0.5kg wiecej jestem w stanie przezyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

moje nowe cudo :)

No to teraz prosimy o recenzję. optymalnie szeroką z fotkami (chętnie zobaczyłbym fotki ramy w tym spawów i zoma na koło - chciałbym uchwycić wysokość gumy)

Da się nim pojechać po chodnikach ?? stabilna bestia w zakrętach ?? Piszesz że wygodna- siodełko daje radę w normalnych spodenkach bez pieluchy ? ;) Jak z hamulcami - z takich 50kmh da sie ładnie wychamować (czytałem że na takich felgach jest własnie problem z hamowaniem..). Duża prośba jeśli masz warunki - zważ meridkę :) Nie wiem o co jeszcze pytać.. ;) Jak z zakresem przełożeń - da się tym jechać 5-10km/h pod górę ? :> Na koniec wracając do wygody - jak z klamkami hamulców ? manetki ok ?

W przyszłym tyg zamierzam zamówić speedera, chyba t3. Z nieba mi spadasz po prostu bo opinii o tym rowerze praktycznie nie ma.

tak jeszcze sobie pomyślałem, jedno pytanie - jaki masz wzrost i jaki jest rozmiar ramy ??

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... napisz konkretnie jakich detek uzywasz i co to jest ten butyl i jak to sie stosuje, nawet 0.5kg wiecej jestem w stanie przezyc.

http://allegro.pl/item362055545_detka_kend..._v_wroclaw.html

Na szczęście kupuje w sklepie stacjonarnym :P

Jak mi któraś siądzie to może spróbuję patentu z mleczkiem latexowym - jeżeli to tak działa jak tu

to może warto - niby to do bezdętkowców, ale podobno mocno obkleja od środka obręcz (duzo zabawy z czyszczeniem). IMO jako wypełniacz do dętek powinno się sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi