Whiskas Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Witam Chciałbym się was zapytać, dlaczego na dysku C, który ma prawie 100Gb miejsca zostało tylko ok 200Mb wolnego, a po przeskanowaniu wszystkich folderów wewnątrz tego dysku widzi mi tylko prawie 40 Gb zajętego. Rozumiem że mogą być jakieś pliki tymczasowe, które zajmują x miejsca, ale kurde, nie wydaje mi się żeby zajmowały aż 60 Gb! Szukałem ukrytych plików, skanowałem w poszukiwaniu wirusów i nic z tego nie wyszło. Macie jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać poza formatem dysku? Mam wiele dokumentów na tym kompie i nie chce dysku formatować bo mi to zajmie kilka ładnych dni na doprowadzenie do porządku takiego jaki był, więc szukam innej opcji niż format. Można prosić o pomoc? Kilka screenów: Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Whiskas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 1. CCleaner 2. Wyłącz przywracanie systemu 3. Wyłącz hibernację 4. Ustaw pamięć wirtualną na stałą wartość (wielkość zależy od konfiguracji i używanych programów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 2. Wyłącz przywracanie systemu Przywracanie systemu w pewnych specyficznych sytuacjach może rozwiązać stosunkowo szybko problem z systemem, więc lepiej tego nie wyłączać, tylko zmniejszyć limit zajmowanych danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Ten program ładnie pokazuje co ile miejsca zajmuje. Edytowane 1 Stycznia 2012 przez borsuczy_król 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) 1. Przenieś pulpit, moje dokumenty, moje obrazy, moja muzyka, pobrane itd. na inny dysk: 2. Wejdź w Start Menu\Programs\Accessories\System Tools i uruchom Disk Cleanup zaznacz wszystko i daj OK. 3. Następnie wejdź w C:\Windows\Temp i usuń wszystko- znajdują się tam pliki tymczasowe. 4. Jeżeli masz dużą ilość pamięci RAM to zmniejsz rozmiar pliku stronicowania lub go całkowicie wyłącz: 5. Zmniejsz rozmiar plików dla usługi "przywracanie systemu": 6. Jeżeli nie korzystamy z hibernacji to możemy ją wyłączyć zyskamy przez to nawet do kilku GB wolnego miejsca: - Start wpisujemy CMD - w wierszu poleceń wklepujemy polecenie powercfg -h off (aby włączyć hibernację wpisujemy komendę powercfg -h on) i zatwierdzamy enterem. Chciałbym się was zapytać, dlaczego na dysku C, który ma prawie 100Gb miejsca zostało tylko ok 200Mb wolnego, a po przeskanowaniu wszystkich folderów wewnątrz tego dysku widzi mi tylko prawie 40 Gb zajętegoDomyślnie Windows ukrywa pliki systemowe aby je wyświetlić odznacz: Powinno pomóc. Edytowane 1 Stycznia 2012 przez KoVol 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskas Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Dzięki chłopaki, zrobiłem jak mówiliście i od razu 60 Gb wróciło ;* Temat do zamknięcia. Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Whiskas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...