termosu Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Temp. ok. Zmniejsz trochę obroty wentylatora w idle i da się przeżyć. Nie rozumiem 'w idle'... Wybacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Idle= w spoczynku. Natomiast.... podczas grania i tak będzie wyło. Podaj link do karty którą kupiłeś... tak żeby było widać chłodzenie. Prawdopodobnie będziesz musiał podwiesić jakiś wentyl większy, wtedy nie bedzie tak hałasowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 (edytowane) http://www.morele.ne...502-9191-436170 Oto ona W spoczynku... Hmm dalej nie rozumiem :D zmiejszam w gpu fan i jest troche ciszej. Żadna z opcji mi nie podchodzi pod to słowo, jedynie myśl, ze w spoczynku najcześciej jest wyłączony :) Sorry chlopaki, ale nie znam całego 'slangu' komputerowego :) Edytowane 17 Lipca 2012 przez termosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Jak nie grasz tylko piszesz listy w outlooku, spamujesz na forum, oglądasz fotki na twarzoksiążce czy brzydkie filmiki to nie stanowi to nadmiernie dużego wysiłku (wręcz żaden) dla karty graficznej. Można wtedy obniżyć obr. wentylatora na karcie graficznej, aby nie wyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 To moze tryb 2D/tryb pulpitu do ciebie przemowi. Ogolnie tryb w ktorym karta sie nudzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Idle= w spoczynku. Natomiast.... podczas grania i tak będzie wyło. Podaj link do karty którą kupiłeś... tak żeby było widać chłodzenie. Prawdopodobnie będziesz musiał podwiesić jakiś wentyl większy, wtedy nie bedzie tak hałasowało. Podmiana wetylatora była by wskazana, bo i tak wyje - troche mniej ale jednak. Problemem moze byc brak miejsca w odbudowie. Co do temperatur to tak jak na zdjeciu, lecz przy wlaczeniu np diablo dochodzi do 80-85 stopni. Jest jakieś maksimum, ktorego nalezy nie przekraczac? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Jest jakieś maksimum, ktorego nalezy nie przekraczac? Ok. 90*. Wyższe temperatury mogą już skracać żywotność karty, niemniej, wytrzyma ona i 100*. Tyle, że potem krócej pożyje. Ogólnie mówiąc, im niższa temperatura karty, tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 To to pod krytyk podchodzi :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Idle= w spoczynku. Natomiast.... podczas grania i tak będzie wyło. Podaj link do karty którą kupiłeś... tak żeby było widać chłodzenie. Prawdopodobnie będziesz musiał podwiesić jakiś wentyl większy, wtedy nie bedzie tak hałasowało. http://www.morele.net/karta-graficzna-vertex3d-radeon-hd4850-1gb-ddr5-px-256bit-dvi-hdmi-ds-box-471250502-9191-436170 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Co do powrotu do tematu... Zmiana prędkości wentylka dalej przeszkadza w dużym stopniu, szczerzę to nawet wypiołem kartę bo nie dawałem rady w tym hałasie siedzieć... Zastanawiam się nad jej sprzedarza i zakupieniem nowej/cichszej. Ale.. mam pytanie, czy jakbym na przykład zmienił wentyl na http://www.arctic.ac...ule.html?c=2182 bez wymiany całego chłodzenia (na Accelero S1 PLUS) ? Wentyl dałby radę i czy pracuje w poziomie? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charger Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Kup używane Twin Turbo na allegro za 70 zł albo S1 rev.2 i do tego jakiś wentylator 12 cm. Vertexy nie mają plomby na chłodzeniu, dlatego jak je zdemontujesz a potem coś się stanie to zakładasz fabryczne chłodzenie i ślesz na gwarancje. Wymiana całego chłodzenia to prosta sprawa. Jest pełno tutoriali na youtube/www jak się sam boisz za to brać. Po OC na moim Twin Turbo puszczonym na 7V mam w iddle 37 stopni, a w stresie po naprawdę długim graniu do 65. Poza tym totalna cisza ze strony karty Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez charger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Taki s1 rev. 2 to wydatek okolo 100zl + wetyl, który chciałbym żeby był cichy i pracował w poziomie (slyszałem ze zwykłe łożyska są kiepskim pomysłem). Czyli taki wentylator nie pomoże, na ten radiator który jest fabrycznie zamocowany? Zawsze to tańsza opcja a i karta do energooszczędnych nie należy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek345345 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Ta aukcja została przeniesiona do archiwum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charger Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Taki s1 rev. 2 to wydatek okolo 100zl + wetyl, który chciałbym żeby był cichy i pracował w poziomie (slyszałem ze zwykłe łożyska są kiepskim pomysłem). Czyli taki wentylator nie pomoże, na ten radiator który jest fabrycznie zamocowany? Zawsze to tańsza opcja a i karta do energooszczędnych nie należy W aukcji nr 3151152216 masz za 70 zł z wysyłką. Ja na swojej starej 3870 miałem S1 rev.2 ze zwykłym wentylatorem 12 cm za kilkanaście złotych puszczonym na 5V (dokłądnie ten: alledrogo 3121122671). Wisiał tak dobre 2 lata do góry nogami, mam go do tej pory w swojej obudowie na przodzie i działa bez zarzutu. Polecam Ci raz zainwestować i mieć spokój, kombinowałem z 3870 która też nieźle wyła i tak się skoczyło na tym, że kupiłem takie chłodzenie. Dlatego od razu jak dorwałem tego Vertexa to nowe chłodzenie już czekało. Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez charger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 kupowanie chłodzenia za ~100pln do karty za 200 troche mija się z celem lepiej dołożyć jeszcze te paredziesiąt zł i kupić HD7750 - zwróci się w rachunkach za prąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 kupowanie chłodzenia za ~100pln do karty za 200 troche mija się z celem lepiej dołożyć jeszcze te paredziesiąt zł i kupić HD7750 - zwróci się w rachunkach za prąd no właśnie chyba tak będzie trzeba zrobić, coś takiego było by idealne (bo rachunki rachunki więcej rachunków ) właśnie czytam komentarze o hd7750 i piszą że cicha i energooszczędna to by mi pasowało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) oczywiście warto też się szarpnąć na 7770 ^^ różnica w cenie zwykle duża nie jest no a 7750 na ddr5 (ddr3 jest znacznie słabsza) Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 niby różnica 70zł (tyle że nie wiem czy mi aż taki potwór potrzebny ), z tego co patrzyłem to i 7770 i 7750 sa na ddr5... lecz najpierw będę musiał sprzedać 4850 i dołożyć parę groszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) ostatnio wepchnęli na rynek całą mase 7750 na ddr3 Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termosu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Będę uważał i doczytam dokładnie w momencie zakupu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...