fructo Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Witam. Na codzień korzystam z dobrodziejstw Wi-Fi - u brata w pokoju stoi D-Link DIR-300, ja u siebie w pokoju łączę się bezprzewodowo - na laptopie i stacjonarce. Jednak po wymianie bezprzewodowej karty sieciowej w stacjonarce na TP-Link TL-WN350GD mam spory problem z zasięgiem. Pokoje dzieli przedpokój - klasyczny, mieszkanie w bloku. W momencie gdy komputer stoi na biurku wszystko jest OK - zasięg bardzo dobry. Jednak wystarczy, że położe go na podłodze przy ścianie zewnętrznej, przeciwległej do pokoju brata, za biurkiem, to zasięg jest gubiony lub jest bardzo słaby. Ktoś ma jakiś pomysł czy dałoby się coś z tym zrobić, ewentualnie jaką - po taniości - kupić kartę sieciową, najlepiej na PCI, która bez problemu poradziłaby sobie z tym problemem? Proszę o rady i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Moze kanaly nakladaja sie z sasiadem i spadla wydajnosc.Zainstaluj jakis program , ktory w sposob graficzny pokazuje okoliczne sieci wifi i ich nakladanie sie.Na androida jest to np. wifi analyzer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Patrzyłem na kanały, z racji sporej ilości sieci w okolicy nie da się obejść bez nakładania się... Problemem jest tutaj odległość chyba, bo jak komputer stoi na biurku jest cacy, jak wyląduje na podłodze pół metra obok jest lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nie ma w ustawieniach routera poziomu mocy(transmit power)?W tplinku mam do wyboru 3 zakresy low, middle i high Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Niestety nic takiego nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jeszcze co mozesz zrobic to zmniejszyc predkosc przesylanych danych i ... przesunac router blizej/nizej wzgledem feralnego miejsca-jak to mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Również tania, a w moim odczuciu skuteczna solucja - mała antenka, chociażby TP-LINKa właśnie. Taka do postawienia na biurku ;). Edytowane 1 Stycznia 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 (edytowane) TP-Link TL-ANT2405C antena dokólna 5dBi FV wys24h (2019266156) - Aukcje internetowe Allegro - 5dBi? czy warto dołożyć do 8dBi? TP-Link Antena Dokólna 8dBi Postawka Magnetyczna (2022536476) - Aukcje internetowe Allegro Edyta. Ostatecznie kupiłem antenę 12dBi. 39 zł mnie kosztowała ta przyjemność, ale teraz zasięg mam znakomity. ;) Dziękuję wszystkim za rady. A tak to cudo się prezentuje (monitor ma 23"): Edytowane 2 Stycznia 2012 przez fructo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 fructo, czy antena stoi stabilnie? Czy ta podstawka ma jakies antyposlizgi? Jest jakis ciezarek w tej podstawce czy zwylky plastik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...