cudak10 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 (edytowane) Witam!! Posiadam leżącą obudowe I-box Magic8 i w związku z tym mam pytanie w jaki sposób w takiej obudowie przebiega przepływ powietrza i gdzie zamontować wentylatory?? Edytowane 2 Stycznia 2012 przez cudak10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Obawiam się, że w tym przypadku w ogóle nie może być mowy o cyrkulacji, bo to I-BOX :rolleyes: Zapewne wnętrze posiada jeden lub dwa 80mm wentylatorki i to tyle, ale ciężko pomóc skoro producent nie udostępnia zdjęć wnętrza (wstydzi się), a i nikt tych plastików nie recenzuje. Proponuję zdjąć bok (tudzież wierzch) i cyknąć kilka zdjęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Wentylator jest jeden 60mm tak jak na foto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ładna porażka. Nie dość że blachy przypominają mokry sen lat 90 to konstrukcyjnie jest przystosowana do zasilacza z jednym wentylatorem 80mm na wyjściu. Obstawiam że z założenia projektantów zasilacz miał wyciągać nagrzane powietrze waląc nim na front a druga 60mm z tyłu ciągnąć z okolic CPU nucąc przy tym wysokie fi obrotami 5000rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Właśnie dzisiaj kupiłem podobny wynalazek i-boxa pod media center. Dopiero przy montażu zasilacza zauważyłem, że będzie problem z wentylacją. Zasilacz z wentylatorem 120mm jest tak umiejscowiony, że pobiera powietrze z zewnątrz obudowy i z drugiej strony zaraz je wyrzuca. Trzeba będzie zaraz montować dodatkowy wentylator 120mm - myślę, że najlepiej będzie na górnej ściance (obudowa leżąca) tak, żeby dmuchał w okolice chipsetu i procesora. Nie wiem jak to się sprawuje na tym jednym wentylku 60mm, bo jeszcze procesora mi brakuje do kompletu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ja dołożyłem jeszcze jeden wentylator 80mm z boku przy procesorze. Nie jest taka zła ta obudowa temperatura na CPU jest tylko 3 stopnie wyższa przy zamkniętej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Pozwolę sobie zapytać ile koledzy zapłacili za te I-Boxy? Bo taki IXION, PowerCube czy jakieś CFI to około 150 zł. Podobnie miniITX'y ale jeszcze mniejsze z wbudowanymi zasiłkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Kupiłem dokładnie coś takiego: iBOX Magic 9 GRAL on line Gdansk Gdynia Warszawa Tczew Elbląg Zasiłki z tych miniITX nie uciągną mojego sprzętu a i z upchnięciem wszystkiego byłby problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...