Skocz do zawartości
zulus

Cała prawda o płycie Soltek 75frn2-l

Czy powinienem zakupic plyte glowna Solte 75frn2-l, czy nie???  

1. 1. Czy powinienem zakupic plyte glowna Solte 75frn2-l, czy nie???

• Tak
      11
    • Nie
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Soltek 75frn2-l według mnie jest to bardzo fajna płyta lec to tylko domysły chciałbym ją zakupić. Mój kolega to odradza ale ja chcę posłuchać opinii specjalistów a nie sklepowego sprzedawcy. Piszcie czy poiwnienem kupić tą płytkę czy nie jest tania no i z chipsetem Nforce 2. Jeżeli nie to napiszcie jakką inną płytę główną mam nabyć z chipsetem Nforce 2 w tym przedziale cenowym. Z góry dziękuje Acha chciałem dodać że razem z tą płytą planujezakup Athlona 2200 i Geforce 4 ti 4200 128 mb ddr no i 256 ddr 333 mhz itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to czemu nie, jest płyta z troche niższej półki ale taka straszna nie jest. Zresztą jak kupisz to się przekonasz :)

Moim zdaniem frn2-l lezy dokladniena tej samej polce co NF7-S 2.0,8RDA3,8RDA z C1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj sobie cały przyklejony topik o tym Solteku!

Chyba nikt nie miał z nią żadnych problemów! Ona jest naprawdę świetna, a mówienie, że jest gorsza od Abita NF7-S czy Epoxa 8RDA+ to czysta herezja! W wydajności niczym się nie różnią, a nawet łatwiej osiągnąć w niej najwyższe FSB. Jedyne co może zaważyć na wyborze to to jakie wyposażenie potrzebujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj sobie cały przyklejony topik o tym Solteku! 

Chyba nikt nie miał z nią żadnych problemów! Ona jest naprawdę świetna, a mówienie, że jest gorsza od Abita NF7-S czy Epoxa 8RDA+ to czysta herezja! W wydajności niczym się nie różnią, a nawet łatwiej osiągnąć w niej najwyższe FSB. Jedyne co może zaważyć na wyborze to to jakie wyposażenie potrzebujesz.

Dokladnie.Z tym Soltekiem to az grzech jechac na fsb ponizej 200 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten temat a szczególnei ankieta jest bez sensu . Jeszcze troche i beda ankiety typu mam zrobić kupe czy nie ?

Płyta jest swietna jak masz tyle kasy ile masz to kupuj jak masz wiecej to cos lepszego. Albo jeszcze inaczej jak Ci niepotrzebne SATY SS i inne duperele to Solteka bieraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytka jest spoxik... mam frn-l i nie mam problemów z nią, a jak wiadomo frn2-l jest nowsza :-)

BTW=> wczoraj koleś w sklepie uważał że MSI na nforce 2 jest lepsza od Solteka :-) :-) :-) :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytka jest spoxik... mam frn-l i nie mam problemów z nią, a jak wiadomo frn2-l jest nowsza :-)

BTW=> wczoraj koleś w sklepie uważał że MSI na nforce 2 jest lepsza od Solteka :-)  :-) :-) :-)

Ta MSI n NF2 jest naprawde bardzo dobra,ale ma jeden ogromniast minusik ----> max. Vcore do 1.8V :cry: . Ja od jakiegos czasu kombinuje jak zrobic vmoda na tym moim Soltku,ale kurde cos niemoge znalasc :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę... a ja myśałem że ten MSI jest o wiele gorsza od Solteka ... widocznie sie myliłem :-)

Ale i tak moim zdaniem FRN2-L jest lepsza plyta.Ja jakos nie mam zaufania do MSI no i ten Vcore do 1.8V :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...