mYoo Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam, to mój pierwszy post, pozdrawiam wszystkich forumowiczów :) Mój problem: mam nowe pamięci GoodRam 2x2gb jednostronne i starsze GoodRam 2x2gb o identycznych parametrach, tyle że dwustronne... Chciałbym rozszerzyć pamięć do 8gb, po 2gb na każdy slot ddr3 - czy jest to możliwe na płycie Asus P7P55D mieszając pamięci dwustronne i jednostronne? Przeszukałem forum, nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Same 4gb GoodRam (2x2gb - dwustronne) w niebieskich slotach (DualChannel) działają bez problemu. Żonglerka wszystkimi pamięciami po slotach, w różnych zestawieniach -> wiatraki się kręcą,, nic nie pika, BIOS nie rusza, ciemność widzę :/ CMOS wyczyściłem. Co robić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Nowe jednostronne działają prawidłowo bez drugiego zestawu? Bios najnowszy? Pamięci pracują przy CR 2T? Napięcie ustawiłeś im 1,6V? czy z automatu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mYoo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ehh... problem tkwił między krzesłem a monitorem ;) Wystarczyło mocno docisnąć pamięci do slotów i po wyczyszczeniu CMOS wszystko ładnie hula. Nawiasem mówiąc wykonanie i umiejscowienie slotów ddr3 w P7P55D to mega suchy żart... Dzięki za odzew! Pozdrower. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...